Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas potrafią łupnąć pod samym oknem :(, na szczęście z przerwami. Bliss i Lerka na drugiej dawce melatoniny i przysypiają. O 22 w czasie chwilowej przerwy, było sioo i kolejne wyjście raniutko w 2018r. 

Posted

Dobrego roku 2018!

Żyjemy!

Mieliśmy zmartwienie z tym kojcowym pieskiem..Wczoraj pojechaliśmy z miską jedzenia, a tu... pies z podkulonym ogonem, smutny, ledwie z budy wyszedł, na piachu w kojcu sraczusia...To powrót do gabinetu po leki, i niuniek dostał zastrzyki i nifuroksazyd. Miski z jedzeniem zabraliśmy, wodę wlałam ciepłą, świeżą. Pił , więc dobrze. Tomek poszedł do mieszkania pani Krysi, by nie dawała mu jedzenia - a pani Krysia przyznała, ze wczoraj dała mu resztki z obiadu, i pies chętnie jadł.

Rano ugotowałam indyka z ryżem, i zielem angielskim (stary dobry sposób na biegunkę), i pojechaliśmy do kojca. Przyznam się, ze z lękiem, co zastaniemy, bo moze jakaś wirusówka, czy inna cholera. ale nie, psiak powitał nas jak zawsze, opierając się o kraty, i bardzo chętnie zjadł jedzonko, dostał też leki.

Posted
1 godzinę temu, konfirm31 napisał:

Śliczny szorściaczek! Też się cieszę, że jest pod Waszą opieką :).

Pozdrawiamy noworocznie :). Napisz, czy chcecie sprzedać nam Czarę do 12 lutego, bo potem będzie Max. 

Oj te, jak tylko ją chcesz :) Tym bardziej, ze muszę być w Warszawie 8 stycznia, i to rano, więc pewnie bym w niedzielę juz jechała, Tomkowi by było lżej...

Posted

To jak możecie, to ją jutro podrzućcie w wygodnej dla Was chwili. Tylko szelki i Stress out przywieźcie.  No i Czarę, oczywiście :). Będzie do odbioru 12 stycznia.  Ciekawa jestem, jak zareaguje na Maków :). 

Posted

Zaraz lecę do Szronika.

Uprzejmie donaszam , że Czara błyskawicznie odnalazła się u nas, chociaż na początku była ździebko niepewna. Byłyśmy już na spacerze smyczowym było i sioo i koo. Potem psy zjadły kolację i poszły spać. Bliss i Lerka, przyjęły Czarę przyjaźnie, ale bez wylewności. Mam nadzieję, że jutro prysną ostatnie lody i Lerka znowu będzie się bawić z Czarusią :). 

• Upvote 2
Posted

Jeszcze raz dziękuję za to tymczasowanie, Krysiu i Tomku! To wielka ulga dla nas, przyznam.

A nasze psy wyraźnie dziś rano szukały Czarusi, zwłaszcza jamnik się rozglądał, jak wychodziliśmy na spacer. Zawsze wybiegają razem i za progiem rozpoczyna się zabawa :). Za to nasz kot Borys zasmuca swym zachowaniem, od jakiegoś czasu mniej je, jest osowiały, rano przypadkiem go znalazłam - spał w kątku za drzwiami w mojej sypialni. Jest staruszkiem, ponad 10 lat u nas, po takich przejściach, że inny by pewnie nie przeżył :(

Posted

Lody prysły :). Po porannym spacerze, Lerka i Czara bawiły się jak kiedyś. Potem zjadły śniadanie i śpią. Niech już zadzwoni TEN telefon, bo Czara jest coraz mniejszym straszkiem. Własnego domku jej trzeba!

To naprawdę mądra sunia. Wczoraj wieczorem popatrzyła na mnie i na zasłane łóżko z wyraźnym pytaniem w oczach. Odpowiedziałam przecząco e-e. Zrozumiała i nie pchała się do łóżka. Spała grzecznie na posłanku. 

Zdrówka dla Borysiaka :) 

Posted
Dnia 3.01.2018 o 08:32, malagos napisał:

Za to nasz kot Borys zasmuca swym zachowaniem, od jakiegoś czasu mniej je, jest osowiały, rano przypadkiem go znalazłam - spał w kątku za drzwiami w mojej sypialni. Jest staruszkiem, ponad 10 lat u nas, po takich przejściach, że inny by pewnie nie przeżył :(

tu dla przypomnienia wątek Borysa, odtworzyłam zdjęcia sprzed 10 lat, i pokazałam Borysiakowy kącik :)

Posted
20 godzin temu, anica napisał:

witaj2.gifNoworoczny obchód :)

... tu też, musowo ;)

Witamy w nowym roku :)

Był wczoraj telefon w sprawie Czarki. Pan z Ząbek, dwoje dzieci 6 i 15 lat... no, nie bardzo, sam pan tak stwierdził, jak opowiedziałam o Czarusi... Ale że nam się sympatycznie gadało, to porozmawialiśmy o naszym jamniku Kajtusiu...

Zobaczymy, co z tego wyniknie.

MarysiaO. zrobiła Czarusi jeszcze jedno ogłoszenie, dziękujemy!

A od fundacji Ratujemy Kundelki dostałam wczoraj worek karmy Brit dla moich tymczasowiczów! :) Rozmiar chrupek Large, to raczej dla Szronika :)

Posted

Mam nadzieję, że domek będzie w sam raz dla Kajtka. Bo dzieci do Czary, to raczej nie. Dzięki, Marysiu, za ogłoszenie dla Czary - im więcej, tym większe szanse na znalezienie domu. 

Cały czas, są postępy w oswajaniu strachulca. Na spacerach (dobrze chodzi na smyczy), ogonek już w górze, a jak się czegoś/kogoś boi to się chowa za mnie. Tylko jak obcy woła i chce pogłaskać, to strach. Można stać i rozmawiać z tym obcym, ale on nie może w żaden sposób interesować się psem. Czara uznaje tylko swoich ludzi, którym pcha się na głowę i domaga głaskania. Ostatnio, zaczęła domagać się głaskania od Tomka :). 

Szronikowi życzymy smacznego :). 

Posted

Sprawdziłam na wątku, że Czara była zabezpieczana p. kleszczowo 27 listopada, a teraz już początek stycznia. Lerce też się już należy, więc obie je dzisiaj wyfipreksuję. Mam nadzieję, że Czarze nie zaszkodzi, tak jak Vectra 3d. 

Malagosku, za jakieś 2 - 3 dni, będę odrobaczać Bliss i Lerkę przed przyjazdem Maxa, więc przy okazji, podam Dehinel i Czarze, bo wiadomo, że  psy żyją w komunie (mam tabletki i dla niej).  Chciałbym się upewnić, że nie odrobaczałaś jej w czasie Świąt, kiedy była u Was. 

Posted

Nie, Kryś, nie odrobaczałam i oczywiscie byłoby super, że Ty to zrobisz:)

Dobra wiadomość: moja gmina podpisze umowę z gabinetem dr Magdy na sterylizacje!! Hura!

• Upvote 1
Posted

To odrobaczę. Póki co, została zakropiona Fiprexem i bardzo to biedna przeżyła emocjonalnie. Psikania, zdecydowanie nie lubi i się  boi. Mam nadzieję, że innych sensacji nie będzie. Bo zabezpieczać trzeba, nawet teraz. Zimy nie ma i podobno nie będzie. Strach pomyśleć, ile będzie kleszczy i innego tałatajstwa! 

Też się cieszę, że Wasza  gmina, będzie się umawiać z dr Magdą :). 

Posted

Po psikaniu Fiprexem, żadnych sensacji nie było. Dzisiaj na spacerze, kiedy spotkałyśmy Kumpla, celowo wypuściłam z ręki  smycz i Czara pobiegała z nim po trawniku. Na wołanie, przyszła do mnie - lekko niepewna ale posłuszna :). Dobry pies! :) 

• Upvote 1