Katcherine Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 nie ale tutaj sa takie zajecia z rodzicami- takie mini przedszkole - socjalizacja coby dzikusy nie wyrosly hihihihihi.... podlapalismy pare zabawek ktore byl mus zorganizowac jak pianinko ;)... i czerwona wysypka :(.... Quote
Ulka18 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Katcherine napisał(a):my mamy na nozkach i raczkach plus zagiecia skory - buzka czysta odpukac...ale na nadgarstkach juz sie zrobila wrecz zgorzelina. kremy nie pomagaja....Taka reakcja na zgieciach skory czyli w lokciach, pod kolanami, za uszami, w brwiach, na bokach policzkow to alergia na tluszcz zwierzecy i bialko zwierzece, rowniez żelatyne zwierzęca. Nie dawajcie dziewczyny dzieciom zadnych rzeczy typu Monte, Bakusie, żelki, czekoladowe przysmaki w kubeczkach, mięsa wieprzowego. Przeszlam przez to sama, wykryl ta dolegliwosc dr Legiec z Tarnowa. Moja Ulka miala podobna czerwona wysypke po Monte i żelkach. Po prostu trzeba te gotowe syfy omijac, a watroba da sobie rade z trawieniem. Smarowanie tych miejsc to tylko 'zaleczanie', ale nie eliminacja przyczyny. Pomaga chwilowo masc z wit.A. Ale bez zmiany żywienia nie ma szans na poprawe. Aga, jak kociambry? Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Ula ...ale my w zyciu czegos takiego nie jedlismy jeszcze... do tego jestesmy na ograniczonej diecie ze wzgledu na bialko mleka krowiego czyli odpadaja tez wszelkie wolowinki, cielecinki, maselko itd... Pomimo z epulpety jestemsy jemy bardzo zdrowo- duzo warzyw gotowanych, ze slodyczy to tylko owoce...nawet sokow nie daje bo za bardzo cukrowe... Ja teraz czytam i chyba bedziemy szli w kierunku robaczycy... no coz... moze wstydliwe ale powszechny problem i wlasnie to moze byc tez przczyna wyspki nie wrazliwej na kremy ze sterydami itd... w koncu z psami caluje sie non stop i nawet gryzaki mu podbiera... Quote
_Aga_ Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Do zobaczenia kiedyś.. Czaruś i Romuś... (') (') (') Quote
_Aga_ Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Wiecie, że dziś ktoś pod klatkę mojego bloku podrzucił dwa kotki?? :angryy: Do kogo je sąsiadka przyniosła? No oczywiście - DO MNIE!! Ale przyznać muszę, mąż zachował się wspaniale.. ;) Są chude strasznie, ale za to brzuchy mają opasłe.. Pewnie robale.. Dostały na odrobaczenie, zobaczymy, co wylezie.. Śliczne są i miziaste.. Nie mogą u mnie zostać zbyt długo.. Szukam im intensywnie domu.. Quote
_Aga_ Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
_Aga_ Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
_Aga_ Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Czarna/-y wygląda gorzej, jest chudsza/-y.. Czy to normalne, że kot prawie wogóle nie ma wąsów? Quote
Katcherine Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Hej jak tam sie czujecie? Ostatnio napotykam co chwile super koty na mojej drodze ale pilnuje sie zeby sie nie zakocic;). Wystarczy juz ogonow i lap do wykarmienia. Jak dzieci? Pyzior rozrabia ile sie da- dobrze ze jest propsi i mam z glowy zabawy z Ego- zajmuja sie we dwoch soba choc przez chwile. Quote
malagos Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 _Aga_ napisał(a):Czarna/-y wygląda gorzej, jest chudsza/-y.. Czy to normalne, że kot prawie wogóle nie ma wąsów? Nie, to nie jest normalne. Ktoś go widać pozbawił dla zabawy. Aga, dawno nie zaglądałam na watek, a to jeden z najstarszych na dogo. Chłopaki odeszli obaj? Quote
_Aga_ Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Katcherine napisał(a):Hej jak tam sie czujecie? Ostatnio napotykam co chwile super koty na mojej drodze ale pilnuje sie zeby sie nie zakocic;). Wystarczy juz ogonow i lap do wykarmienia. Jak dzieci? Pyzior rozrabia ile sie da- dobrze ze jest propsi i mam z glowy zabawy z Ego- zajmuja sie we dwoch soba choc przez chwile. Ostatnio chorujemy strasznie.. Nastał ten okres niestety :/ Koty się zadomowiły - jest super ;) malagos napisał(a):Nie, to nie jest normalne. Ktoś go widać pozbawił dla zabawy. Aga, dawno nie zaglądałam na watek, a to jeden z najstarszych na dogo. Chłopaki odeszli obaj? Czaruś już kilka lat temu, Romusia uśpiłam rok temu.... Co do kotka - właśnie tak to wygląda, jakby te wąsy miał połamane, albo obcięte :///// Czy to mu będzie przeszkadzać? Takie wąsy nie odrastają? Jeszcze mało wiem o kotach.. :oops: Quote
malagos Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Wąsy odrosną, a jeśli nawet nie, to kotu to nie przeszkadza. Zobacz mojego kota z Krakowa, w stanie delikatnie mówiąc agonalnym 3 lata temu, teraz,kochany spaślak http://www.dogomania.pl/threads/108503-%C5%9Amier%C4%87-zabra%C5%82a-7-kot%C3%B3w-Borys-w-swoim-domu-u-Malagos!!!/page42 Quote
jotpeg Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 _Aga_ napisał(a):Co do kotka - właśnie tak to wygląda, jakby te wąsy miał połamane, albo obcięte Czy to mu będzie przeszkadzać? Takie wąsy nie odrastają? Jeszcze mało wiem o kotach.. :oops: odrosna, bedzie dobrze. mojemu tez kiedys ktos obcial - z jednej strony!!! odrosly (a byl starszy niz ten maluch). Quote
_Aga_ Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='malagos']Wąsy odrosną, a jeśli nawet nie, to kotu to nie przeszkadza. Zobacz mojego kota z Krakowa, w stanie delikatnie mówiąc agonalnym 3 lata temu, teraz,kochany spaślak http://www.dogomania.pl/threads/108503-%C5%9Amier%C4%87-zabra%C5%82a-7-kot%C3%B3w-Borys-w-swoim-domu-u-Malagos!!!/page42 Super masz zwierzaki malagos :) Moja Mysza też taka szeroka i nieruchawa :lol: W przeciwieństwie do Tośki :lol: [quote name='jotpeg']odrosna, bedzie dobrze. mojemu tez kiedys ktos obcial - z jednej strony!!! odrosly (a byl starszy niz ten maluch). Dzięki :) Cieszę się, strasznie mi się podobają takie długie kocie wąsiska ;) Quote
mondralala Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Dzięki _Aga_ za ten link, trochę z przypadku podany. Tym bardziej się cieszę, że ten przypadek się wydarzył. Kawał życia, kontener emocji, psiduch czuwający nad wątkiem, całe wątkowe towarzystwo. Wszystko wyjątkowe. Ciekawe, czy da się wątek zapisać trwale, np. na płytę cd lub dvs? Koty. Też się ich dopiero uczę, ale mam kociary wokół i czerpię wiedzę wprost od doświadczonych. A kocie wąsy i tak sobie wypadają a rosną nowe. Obcięte czy nie - wyrosną nowe. Dwa koty są mniej absorbujące niż jeden, bo się sobą zajmują i razem bawią. Quote
_Aga_ Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 mondralala - dziękuję.. i podziwiam, że przebrnęłaś przez cały wątek ;) Ale i ja się dziś "cofnęłam w czasie"... A i popłakałam się i pośmiałam.. ;) Wątek zapisałam na dysku ;) Quote
_Aga_ Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Mysza: Uploaded with ImageShack.us Tośka: Uploaded with ImageShack.us Prawda, że piękne? :lol: "A jeśli ktoś mi zarzuci, Że świat widzę w krzywym lusterku, To ja powtórzę: On wróci Choć może i w innym futerku.." Może to właśnie te futerka...? Quote
_Aga_ Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 A to moje tymczasiki, o które nikt niestety nie pyta... :sad: Czarnulek-bidulek ;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
_Aga_ Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 A to mała cwaniara obserwująca moją Tośkę ;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Zdziwiona :lol: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
_Aga_ Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 I najsłodsze zdjęcie ;) Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiamy :) Quote
Katcherine Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Alez piekne zdjecia Lol. Dzieci urosly jak na drozdzach. Quote
_Aga_ Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Nikt nie pyta o moje tymczasiki... :( Wykupiłam im pakiet ogłoszeń, może choć jeden sensowny telefon będzie.... Quote
_Aga_ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Niech te święta wypełnią Wasze serca radością i szczęściem, a każdy dzień Nowego Roku niech będzie lepszy od poprzedniego. Aga z Rodziną :) :tree1: Quote
Jagienka Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Aga wszystkiego dobrego. Jestem w szoku, że nikt o kotoski nie pyta. Też mi los sprawił trzy maluchy i się rozeszły w tydzień, a zrobiłam tylko jedno ogłoszenie na gumtree. Aga miałam pytanie o czarnuszka, a mój już w nowym domu, może wyślę Ci nr na pw? Quote
Recommended Posts