Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

A  my poprosimy dziś o kciuki przed południem - oby wszystko było zagojone i piękna sukienka odeszła w zapomnienie.

A co się na dzisiejsze przedpołudnie szykuje ?

Posted
1 godzinę temu, Radek napisał:

Kciuki zaciśnięte.

29 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Trzymam i czekam na wieści...

Już jesteśmy - dziękujemy za kciuki. Pomogły - wszystko zagojone. Tylko kiecka ma zostać jeszcze przez 2 dni w użyciu.Ze względu na pogodę i zabezpieczenie szwu sprayem. Zagoiło się jak na przysłowiowym psie. Na wynik,i trzeba czekać jednak ok. 3 tygodni, więc będą prawdopodobnie po 1 listopada. Oczywiście - nie obyło się bez koncertu w wykonaniu małej. 

A tak wygląda w namordniku - gdyby ktoś nie uwierzył, że ten mały diabełek musi być tak ubrany.

DSCF1537 (Kopiowanie).JPG

DSCF1538 (Kopiowanie).JPG

DSCF1539 (Kopiowanie).JPG

DSCF1540 (Kopiowanie).JPG

Posted
4 minuty temu, Dusia-Duszka napisał:

Z kruszynki robią Dr Hannibala "Kanibala" Lectera? No cóż jak trzeba to trzeba. 

Widzę też, że maleńka wymaga koncertu na cztery ręce. No nieźle!

Przy samym zdejmowaniu szwów rąk było sześć i do tego diabelny koncert w jej wykonaniu.

Posted
7 godzin temu, elik napisał:

Nie wiedziałam, że Laluni będą w niedzielę szwy wyjmować. No to wielkie wyróżnienie :)

Ą dlaczego wyróżnienie? Akurat na dziś wypadał termin, a lecznica ma dyżur w każdą niedzielę (wprawdzie krótko ale jednak) więc trzeba było jechać. Nie spodziewałam się, że będzie dwóch lekarzy i na wszelki wypadek zabrałam brata. Okazał się potrzebny.

Posted

Waleczna sunia jak nie wiem co. Dobrze ,że wygrała walkę o życie z tyloma parami rąk.

Jaki jest adres do Judyty? Przygotowałam pakę z manelami.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Jaki jest adres do Judyty? Przygotowałam pakę z manelami.

Nowy Białynin 43
96-513 Nowa Białynin
tel: 501016996

Fundacja dla Szczeniąt Judyta – Pomoc

Pomoc
Bank Millenium
22 1160 2202 0000 0003 2388 6706
BIGBPLPW

PayPal: FundacjaJudyta@wp.pl
tytułem : darowizna

Posted
13 godzin temu, Nesiowata napisał:

Ą dlaczego wyróżnienie? Akurat na dziś wypadał termin, a lecznica ma dyżur w każdą niedzielę (wprawdzie krótko ale jednak) więc trzeba było jechać. Nie spodziewałam się, że będzie dwóch lekarzy i na wszelki wypadek zabrałam brata. Okazał się potrzebny.

Nie wiedziałam, że lecznica jest zwyczajowo otwarta w niedzielę. To bardzo korzystne dla potencjalnych pacjentów.

Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Nie wiedziałam, że lecznica jest zwyczajowo otwarta w niedzielę. To bardzo korzystne dla potencjalnych pacjentów.

Akurat ta pracuje w każdą niedzielę przez półtorej godziny. Czasem bywa potrzebne.

Posted

Wczoraj niemal przez cały dzień padało. Ubrałam więc Lalę w ubranko żeby nie zmokła (boję się żeby znów nie podziębiła się. I zaczął się cyrk. Jakoś udało mi się zapiąć smycz, wyciągnąć na dwór i właściwie to koniec. Kawałek przeszliśmy (a tak naprawdę ciągnęłam ją), ale nawet  nie zrobiła siusiu, ledwo powłóczyła łapkami i tylko patrzyła kiedy można zawrócić. Nie ten pies co zawsze. Dopiero w domu, kiedy już pozbyła się ubranka - była zadowolona. Chyba będę musiała zakładać jej w domu chociaż na parę minut i stopniowo przyzwyczajać do noszenia. Nie myślałam, że aż tak bardzo ją to wystraszy. 

Ma jeszcze na sierści odciśnięte ślady po troczkach od poprzedniej kreacji. Trochę śmiesznie to wygląda.

Posted
2 minuty temu, Nesiowata napisał:

Wczoraj niemal przez cały dzień padało. Ubrałam więc Lalę w ubranko żeby nie zmokła (boję się żeby znów nie podziębiła się. I zaczął się cyrk. Jakoś udało mi się zapiąć smycz, wyciągnąć na dwór i właściwie to koniec. Kawałek przeszliśmy (a tak naprawdę ciągnęłam ją), ale nawet  nie zrobiła siusiu, ledwo powłóczyła łapkami i tylko patrzyła kiedy można zawrócić. Nie ten pies co zawsze. Dopiero w domu, kiedy już pozbyła się ubranka - była zadowolona. Chyba będę musiała zakładać jej w domu chociaż na parę minut i stopniowo przyzwyczajać do noszenia. Nie myślałam, że aż tak bardzo ją to wystraszy. 

Ma jeszcze na sierści odciśnięte ślady po troczkach od poprzedniej kreacji. Trochę śmiesznie to wygląda.

A gdzie zdjęcia w nowej kreacji ???

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

A gdzie zdjęcia w nowej kreacji ???

Będą, jak pies przyzwyczai się do tego ustrojstwa. Wczoraj była naprawdę wystraszona. Nie chcę jej tak bardzo stresować, szkoda małej. Poza tym - pogoda też niezbyt ciekawa. A fraczek jest niebieski - pasuje do jej mordki. 

Posted
1 minutę temu, Nesiowata napisał:

Będą, jak pies przyzwyczai się do tego ustrojstwa. Wczoraj była naprawdę wystraszona. Nie chcę jej tak bardzo stresować, szkoda małej. Poza tym - pogoda też niezbyt ciekawa. A fraczek jest niebieski - pasuje do jej mordki. 

Do Laluni pasuje wszystko :) Ale faktycznie, jeśli to źle znosi, to lepiej jej nie stresować.

Posted

Mała sroka zwinęła dziś placek ziemniaczany. A wydawało mi się, że postawiłam wysoko. Nie doceniłam widać jej możliwości i uporu. Dobrze, że były zimne.

Posted
25 minut temu, Nesiowata napisał:

Mała sroka zwinęła dziś placek ziemniaczany. A wydawało mi się, że postawiłam wysoko. Nie doceniłam widać jej możliwości i uporu. Dobrze, że były zimne.

Lalunia wie, co dobre :)

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Mała sroka zwinęła dziś placek ziemniaczany.

Placki ziemniaczane są super, mała wie co dobre:)

Posted

Muszę pochwalić małą  - wczoraj wieczorem założyłam jej okrycie na spacer (oczywiście z pewnymi oporami z jej strony). I tym razem na spacerze była kupa i siusiu., nie próbowała wracać do domu, maszerowała do przodu bez problemów. 

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Muszę pochwalić małą  - wczoraj wieczorem założyłam jej okrycie na spacer (oczywiście z pewnymi oporami z jej strony). I tym razem na spacerze była kupa i siusiu., nie próbowała wracać do domu, maszerowała do przodu bez problemów. 

Lalunia pogodziła się z dodatkowym bagażem  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,40_rh_orig. , bo zauważyła, że dzięki niemu jest cieplej i przyjemniej wychodzić na jesienną pluchę.

• Upvote 1