Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 4.09.2018 o 15:08, Ingrid44 napisał:

Czy ktoś coś wie co sie dzieje z OLX? Próbuje odświeżyć ogłoszenia Apsika od tygodnia i ciagle wychodzi błąd w płatności. Płace karta kredytowa bo nie mam innej możliwości wiec próbowałam kilka różnych kart i nie przechodzi. To mnie bardzo martwi bo niedługo wygasa Apsikowi wyróżnienie. :(

Mogę wyróznić.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, bakusiowa napisał:

Mogę wyróznić.

Będę ogromnie wdzięczna. 

Próbowałam kilka różnych kart typu VISA I Mastercard i niestety nie mogę wyróżnić. Pokazuje ze jest błąd w płatności i spróbuj ponownie i tak cały czas. 

Czy ktoś coś wie co z tym fantem zrobić ? 

Byla „dobra” zmiana na OLX i takie są rezultaty. 

Bede próbować co kilka dni bo i  kotki tez potrzebują wyróżnień a tu taka kicha :(

Posted
Dnia 4.09.2018 o 17:50, Ingrid44 napisał:

Co to jest BLIK ? 

Postaram się jasno, ale nie wiem czy mi się uda, bo ja wczoraj BLIKu uczyłam się metodą prób i błędów.
Na Twoim koncie na stronie banku powinnaś mieć teraz opcję BLIK, czyli biały napis BLIK na czarnym tle (taki symbol) - jak robisz transakcję, np. zamawiasz wyróżnienie ogłoszenia na OLX, zaznaczasz w zamówieniu wyróżnienie opcję BLIK i tam pojawia Ci się "nr kodu". I właśnie wtedy wchodzisz na stronę banku, klikasz ten znaczek BLIK i wyskakuje Ci ten nr kodu. Ten nr kodu jest aktywny przez 100s, więc przez ten czas musisz go skopiować i wkleić do transakcji, czyli na stronę OLX, gdzie masz pod swoimi danymi miejsce na "nr kodu". Wklejasz, klikasz "zatwierdź", teraz znowu zaglądasz na stronę banku i tam zatwierdzasz (bo pojawia się na stronie banku potwierdzenie transakcji) i tyle. Powinno pójść.

czyli schematycznie wygląda to tak

strona WWW z transakcją, wybierasz opcję BLIK -> wchodzisz na stronę banku, logujesz się, wybierasz opcję BLIK -> kopiujesz ze strony banku nr kodu -> wchodzisz na stronę z transkacją, wklejasz ten nr kodu, zatwierdzasz -> wchodzisz na stronę banku, transakcje zatwierdzasz -> transakcja zrealizowana, zamówienie poszło (zarówno na stronie banku, jak i na stronie WWW transakcji, np. olx masz potwierdzenie).

To kłopotliwe, takie przeskakiwanie ze strony banku do strony, gdzie robisz transakcję, ale też bezpieczniejsze niż zapłata kartą. Przynajmniej wg mnie. Ale i tak mi smutno, że nie mam już możliwości płacenia kartą kupując coś przez internet.

Posted

Tysiu bardzo dziękuje za wyjaśnienie. Niestety nie ma u mnie takiego czegoś. Tutaj jest inny system i wszyscy używają kart kredytowych lub bankowych.   POczekam i będę próbować co kilka dni. Może cos zmienia i wszystko wróci do normalności 

Posted

Olx faktycznie robi problemy z tymi przelewami, bo ostatnio też miałam problem. Natomiast to co mnie b. denerwuje to to, że po dwóch dniach od wyróżnienia moje ogłoszenia trafiają do folderu zakończone, i jak ktoś nie wchodzi codziennie to nawet nie wiem, że zapłacił a ogłoszenia nikt nie widzi bo "zakończone" 

Posted

Mnie też teraz często lądują w zakończonych albo pojawia się jakiś błąd. Staram się codziennie kontrolować stan ogłoszeń, mam ich kilkadziesiąt a i tak często jest tak że muszę kliknąć "aktywuj ogłoszenie". Olx niby po zmianach, a zrobil się niewygodny.

Posted

Czy ktoś ma tutaj Pay pal żebym mogła przesłać pieniazki na wyróżnienia Apsika ? 

Niestety znowu próbowałam dzisiaj i jest to samo. :(

Apsik ma dwa ogłoszenia. Jedno u Tysi i jedno u Dory. Ja zawsze wyróżniałam na miesiąc i odswiezalsm co tydzień.

Bez wyróżnień mamy chyba słabe szanse na znalezienie domku bo tam są tysiące ogłoszeń. 

Posted
4 godziny temu, Ingrid44 napisał:

Czy ktoś ma tutaj Pay pal żebym mogła przesłać pieniazki na wyróżnienia Apsika ? 

Niestety znowu próbowałam dzisiaj i jest to samo. :(

Apsik ma dwa ogłoszenia. Jedno u Tysi i jedno u Dory. Ja zawsze wyróżniałam na miesiąc i odswiezalsm co tydzień.

Bez wyróżnień mamy chyba słabe szanse na znalezienie domku bo tam są tysiące ogłoszeń. 

ja mam paypal

• Like 1
Posted
14 godzin temu, Ingrid44 napisał:

Wysłałam w sobotę pieniazki na wyróżnienie ogłoszeń i wysłałam również PW. Mam nadzieje ze wszystko doszło. :)

tak, dziekuję, czekam na przelanie z paypala na konto bankowe, ale juz zaraz powyrózniam te ogłoszenia

Posted
19 godzin temu, Ingrid44 napisał:

Bardzo dziękuje. :)

znalazłam na wątku tylko ogłoszenie Tyśki i wyróżniłam, nie wiem czemu policzyli 17,81zł:(, szukałam jeszcze Apsika przez olx i nie mogę znaleźć innego. Gdzie jest to drugie ogłoszenie, proszę podpowiedzcie.

Posted
14 minut temu, DORA1020 napisał:

ja ogłaszam Apsika ,ale ogloszenie nie jest wyróżnione

https://www.olx.pl/oferta/szuka-domu-ten-fajny-psiaczek-CID103-IDqm6oF.html

ok czyli to było drugie, oba już wyróżnione

https://www.olx.pl/oferta/szuka-domu-ten-fajny-psiaczek-CID103-IDqm6oF.html

https://www.olx.pl/oferta/apsik-na-zdrowie-na-pogode-ducha-super-psiak-CID103-IDpTkRb.html

W razie co mam dowód wpłaty gdyby nadal się wyświetlało że nie wyróżnione. 

• Like 1