Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
13 minut temu, Tyś(ka) napisał:

A ja tak tylko powiem po cichu, że u mnie Apsik non stop ma olx, jakaś dobra dusza wyróżniła go do lipca: 

https://www.olx.pl/oferta/apsik-na-zdrowie-na-pogode-ducha-super-psiak-CID103-IDpTkRb.html

Obecnie ma takie statystyki, ale ciągle je zeruję: 

Wyświetleń: 298
 Tel: 46
 Obserwuje: 30

Staram sie pamiętać o wyróżnianiu i odświeżaniu ale jakbym zapomniała to proszę wołać. :)

• Like 1
Posted
Dnia 6.06.2018 o 10:01, terra napisał:

Oby nie przesadził ;)

Jednakowo traktuje suczki i pieski?

Raczej tak, ale z psami-samcami ma niewiele bezpośredniego kontaktu (dla bezpieczeństwa). Ogólnie wszystko chce zdominować na dzień dobry. Dziadek Gacek nie zwraca na to uwagi (on ma w nosie wszystkie psy, nawet jak się coś nowego pojawia), więc Apsik traktuje go już jak powietrze (na początku go trochę zaczepiał). Natomiast jak tylko zobaczy jakiegoś nowego psa/suczkę to od razu się wyrywa. Nigdy do żadnego psa nie podchodzi przyjaźnie, tylko zawsze z napięciem, podniesionym ogonem i jak mu się pozwala zbliżyć to z warczeniem chce się rzucić na grzbiet. Dlatego zawsze zapoznawanie z nowymi psami przeprowadzamy z Apsikiem przez długi czas - wiele spacerów, na których Apsik obserwuje nowego psa z daleka itd. Z czasem się przyzwyczaja i np. przy mijaniu się nie reaguje.

W Lublinie też warczał na psy w poczekalni i się do nich wyrywał - nie zależało mu wcale, żeby sprawdzić czy ma do czynienia z psem czy suczką.

Jego zabawy z Kirą wyglądają tak, że przewraca ją na grzbiet, mamle i warczy. Nigdy odwrotnie.

Na człowieka też potrafi zawarczeć przy jedzeniu.

Kupiłam Esseliv Forte, koszt 25 zł:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/23070f4367dff868

Posted

To jednak Apsik musi być jedynakiem i domek powinien wiedzieć co robić na spacerkach, żeby nie mieć agresora na końcu linki.

Umknęło mi to, on już jest wykastrowany?

Posted
26 minut temu, terra napisał:

To jednak Apsik musi być jedynakiem i domek powinien wiedzieć co robić na spacerkach, żeby nie mieć agresora na końcu linki.

Umknęło mi to, on już jest wykastrowany?

Dom z ogrodem dla Apsika i żadnych innych psiaków,Apsik jest bardzo zazdrosny,gdyby człowiek pogłaskał przy nim innego psa byłoby nieciekawie.

Ten charakterek juz sie nie zmieni.

Apsik jest wykastrowany.

• Like 1
Posted
40 minut temu, DORA1020 napisał:

Dom z ogrodem dla Apsika i żadnych innych psiaków,Apsik jest bardzo zazdrosny,gdyby człowiek pogłaskał przy nim innego psa byłoby nieciekawie.

Ten charakterek juz sie nie zmieni.

Apsik jest wykastrowany.

doro zapłacono już za operacje Apsika?

Posted

W moim ogłoszeniu jest informacja, że Apsik tylko jako jedynak. Kot może być, chociaż goni jak uciekają, ale psy odpadają.
Ktoś go wypatrzy, wierzę w to.

Posted

Dzisiaj przyszła paczka z karmą dla Misia... od stałego darczyńcy. Nie mam zapisanego do niego tel., żeby dać mu znać, że Misio już w domku. Karma będzie dla Apsika, czyli kolejny miesiąc ze zniżką:)

• Like 1
Posted

PRZEPRASZAM ZE DOPIERO TERAZ DOPADLA MNIE CHOROBA A POTEM SKOMPLIKOWANE SPRAWY RODZINNE I NIE MIALAM JAK WEJSC NA DOGO

MAM JESZCZE SRODKI Z BAZARKU 

GDZIE SRODKI CZESCIOWO BYLY PRZEZNACZONE DLA PSIACZKA JAK COS PROSZE INFO Z DANYMI DO WPLATY 

POZDRAWIAM I RAZ JESZCZE PRZEPRASZAM ZA OPOZNIENIE 

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Murka napisał:

Dzisiaj przyszła paczka z karmą dla Misia... od stałego darczyńcy. Nie mam zapisanego do niego tel., żeby dać mu znać, że Misio już w domku. Karma będzie dla Apsika, czyli kolejny miesiąc ze zniżką:)

Super:)

Posted

U mnie cisza (jeśli tel. podany był do mnie).

A u Apsika wszystko ok, żadnych wymiotów, posikiwania i rozwolnień. Apsikowi humor dopisuje i apetyt także. Ma manię na punkcie owoców; wcześniej musiałam uważać na czereśnie, żeby ich nie jadł, a teraz na gruszki (takie malutkie już zlatują).

• Like 1