Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
23 godziny temu, DORA1020 napisał:

Zastój w adopcjach:(

Nikt nie pyta o Apsika ,a ni o Misia....

Dorka, mamy już wiosnę i może wiosna przyniesie Apsikowi Domek... Nie tracimy nadziei, prawda? happy.gif Dobrego dnia dla Wszystkchi stąd. 

• Like 1
Posted

Kochana Ingrid napisała u Miszki, ale nie każdy stąd zna Misiowy wątek, więc napiszę, że ogłoszenia Apsa zostały znowu odnowione i wyróżnione.happy.gif 

Dziękujemy Ci, Ingrid.wub.gif   Dobrej soboty dla wszystkich Przyjaciół naszego Apsika. 

Posted

Kupiłam dla Apsika kolejne dwa opak. Esseliv Forte, koszt 55,80 zł:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/02577449228cd363

Krew ostatnio była badana 9 stycznia, więc postaram się w tym tygodniu lub zaraz po Świętach podjechać z Apsikiem na pobranie krwi do badania. Przy okazji zważę go. 

Mam wrażenie, że mu sierść zmatowiała, często się też czochra po plecach o różne rzeczy (ścianę, róg domu, podwozie samochodu) lub tarza się. To chyba ta karma... poproszę weta, aby rzucił okiem na jego sierść.

Rozliczenie:

Stan konta na 23 luty wynosił +430,01 zł

+40 zł teresaa118

-300 zł hotelowanie 24.02-25.03

-55,80 zł Esseliv Forte x 2 opak.

-39 zł Hemovet

-114,80 zł karma 5 kg

-55,80 zł Esseliv Forte x 2 opak.

Stan konta na 25 marzec wynosi -95,39 zł.

Posted

Invision-Board-France-111.gif  Wieczne zmartwienie z naszym Apsikiem....

Teraz ta sierść. Niedobrze byłoby, gdyby to była sprawa karmy. Była dobrana i Aps zajada ją już chyba pół roku. Ciekawe, co powie pan Wet.

I na koncie Apsika minus... 

Spokojnego poniedziałku dla Wszystkich.

Posted

Byłam dziś w Lublinie z innymi psami i pytałam znajomego doktora (tego samego, któremu już wysłałam mailowo wyniki badań Apsika) o to czy karma Hill's i/d może powodować matowienie sierści i świąd. Powiedział, że nie. On twierdzi, że u Apsika może być inny problem niż zaburzenie wchłaniania. Wszystkie te objawy wskazują na chorą tarczycę i on radziłby wysłać krew do Niemiec, bo miał wiele przypadków, że w Polsce wychodziła tarczyca OK, a w Niemczech ten sam pies okazywał się chory, na co wskazywały objawy. On w ogóle chciałby zobaczyć Apsika, ma na miejscu wielu specjalistów i może udałoby się ustalić w czym tkwi problem. To by były niestety kolejne koszty:(

Na razie zrobimy kontrolną krew na miejscu i zobaczymy jakie będą wyniki. Przy okazji zważę Apsika. 

Posted

6 minut temu, Murka napisał:

Wszystkie te objawy wskazują na chorą tarczycę i on radziłby wysłać krew do Niemiec, bo miał wiele przypadków, że w Polsce wychodziła tarczyca OK, a w Niemczech ten sam pies okazywał się chory, na co wskazywały objawy. On w ogóle chciałby zobaczyć Apsika, ma na miejscu wielu specjalistów i może udałoby się ustalić w czym tkwi problem. To by były niestety kolejne koszty:(

A wiadomo mniej więcej jaki rząd wielkości tych kosztów?

Posted
14 minut temu, uxmal napisał:

A wiadomo mniej więcej jaki rząd wielkości tych kosztów?

Ciężko powiedzieć, bo nie wiem jakie badania by były robione. Dr zawsze nam wszystko taniej liczy niż normalnie (jest to wysokiej klasy centrum weterynaryjne z bardzo dobrym sprzętem i fachowcami). Dziś byliśmy z psiakiem - robione było echo serca i rtg cyfrowe kilka zdjęć (do tego narkoza) - kosztowało to wszystko 200 zł. Nie wiem ile kosztowałaby wysyłka krwi do Niemiec, ale mogę zapytać.

Transport do Lublina kosztuje 90 zł, ale może udałoby się z czymś połączyć lub zabrać na badania jeszcze jednego psiaka, to byłoby taniej.

Posted

Jeśli  pozwolicie to ...może bazarek zrobić Dla zdrowotności Apsika?

po świętach mogłabym poszukać  w szafach ciekawych rzeczy- albo bazarek ubraniowy/biżuteryjny albo domowy mi wyjdzie.

Opieka i wystawianie bazarku -po mojej stronie.

ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka. Apsik -to bardzo fajne imię :)

• Like 2
Posted
6 godzin temu, uxmal napisał:

Jeśli  pozwolicie to ...może bazarek zrobić Dla zdrowotności Apsika?

po świętach mogłabym poszukać  w szafach ciekawych rzeczy- albo bazarek ubraniowy/biżuteryjny albo domowy mi wyjdzie.

Opieka i wystawianie bazarku -po mojej stronie.

ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka. Apsik -to bardzo fajne imię :)

Jeśli pozwolimy?... Uxmal, jesteś kochana! 0heart.gif Twój bazarek będzie ogromną pomocą dla Apsika. Ogromną.

Ciężko tu będzie zawsze, bo Aps przy swoich kłopotach ze zdrowiem ma 190 zł stałych deklaracji. Koszty leczenia, stale przyjmowane leki, karma weterynaryjna...

Postaram się w kwietniu dorzucić Apsikowi coś poza deklaracjami.

Posted
15 godzin temu, Elisabeta napisał:

Jeśli pozwolimy?... Uxmal, jesteś kochana! 0heart.gif Twój bazarek będzie ogromną pomocą dla Apsika. Ogromną.

Ciężko tu będzie zawsze, bo Aps przy swoich kłopotach ze zdrowiem ma 190 zł stałych deklaracji. Koszty leczenia, stale przyjmowane leki, karma weterynaryjna...

Postaram się w kwietniu dorzucić Apsikowi coś poza deklaracjami.

Oki :) to będzie mały bazarek.

• Like 1
Posted
16 godzin temu, Elisabeta napisał:

Murko, dziękujemy Ci za to, co robisz dla Apsika.0heart.gif

Na brak czasu na pewno nie narzekasz przy takiej ilości psiaków w Hoteliku, a tu takie "dziecko specjalnej troski"... 

Oj tam, dla równowagi Misio jest generalnie bezproblemowy:)

Nic wielkiego nie robię, bo prostu zależy mi - jak też i Wam - aby dowiedzieć się co Apsikowi dolega, bo to podstawa do postępowania i szukania mu domu. W piątek jadę z nim (i chyba jeszcze innym psiakiem) do lecznicy, pobierzemy krew, zważymy. Nasz wet też może wysłać krew na tarczycę do Niemiec, to jest labolatorium IDEXX. On też twierdzi, że tam robią analizy najlepiej, ale są też drożsi.

Na razie zobaczymy jaka wyjdzie podstawowa analiza krwi. 

• Like 1
Posted

Dziekuje uxmal za bazarek:)

Elisabeta,ze caly czas jestes u  Apsika:) martwisz sie jego zdrowiem i finansami

Murka dziekuje za opiekę nad psiaczkem:) i ,że dążysz do tego żeby poznac przyczyne dolegliwości Apsika

• Like 1