Elisabeta Posted January 25, 2018 Posted January 25, 2018 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Mam z tego bazarku jeszcze: - 239,20zł - czy całą kwotę przelać Murce? Czy tylko za karmę? Chyba całą Murce, Olenko. Bo konto hotelikowe to konto Apsika, a i tak będą wydatki na puszki szybko... No chyba, że w sobotę... ...................... Quote
DORA1020 Posted January 25, 2018 Author Posted January 25, 2018 Przepraszam,ze mnie nie ma....ani na tym watku,ani na innych ale byłam chora,a właściwie nadal jestem ale wiem,ze Apsik ma kochające Cioteczki:) i duze wparcie:) dziekuje ,ze tutaj jestescie:) 1 Quote
Elisabeta Posted January 25, 2018 Posted January 25, 2018 5 godzin temu, DORA1020 napisał: dziekuje ,ze tutaj jestescie:) I będziemy, Dorka. A Ty wracaj do zdrowia, Kochana... Quote
Murka Posted January 26, 2018 Posted January 26, 2018 Pobraliśmy krew do badania. Apsik waży 12,80 kg, czyli ponad pół kilo go przybyło przez te 2 tygodnie:) 1 Quote
Ingrid44 Posted January 26, 2018 Posted January 26, 2018 To swietnie ze Apsik wreszcie troszkę przytył :) Quote
Elisabeta Posted January 27, 2018 Posted January 27, 2018 Dnia 24.01.2018 o 00:09, Murka napisał: W sobotę przyjedzie do nas rodzinka spod Warszawy, biorą pod uwagę adopcję Apsika oraz Romki, chcą zobaczyć oba psiaki. Podejrzewam, że wybiorą Romkę (charakterowo wg mnie bardziej pasuje do tego domu), ale plus taki, że Apsik się podoba ludziom a to dobrze wróży. To już dziś...Zobaczymy, czy Rodzinka przyjedzie i jak będzie... Trzymam kciuki za naszego Apsika. Quote
Elisabeta Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Chyba dalej czekamy na Domek dla Apsika... Dobrej niedzieli. Quote
Murka Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Ludzie byli, ale Apsik nie pokazał się najlepiej: warczał na dziecko, gdy podeszło bliżej niego jak jadł smakołyk (który dopiero co dostał), kotom nie dawał spokoju, było jedno wielkie zamieszanie... To charakterny pies i wg mnie nie nadaje się do tego domu (są tam trzy koty, dziecko 3-letnie i ludzie nigdy nie mieli psa). Ludzie wybrali spokojniejszą Romkę i prawdopodobnie ta suczka tam pojedzie. Quote
Olena84 Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 17 minut temu, Murka napisał: Ludzie byli, ale Apsik nie pokazał się najlepiej: warczał na dziecko, gdy podeszło bliżej niego jak jadł smakołyk (który dopiero co dostał), kotom nie dawał spokoju, było jedno wielkie zamieszanie... To charakterny pies i wg mnie nie nadaje się do tego domu (są tam trzy koty, dziecko 3-letnie i ludzie nigdy nie mieli psa). Ludzie wybrali spokojniejszą Romkę i prawdopodobnie ta suczka tam pojedzie. no niestety:( ale wiemy że najlepiej bez małych dzieci i kotów. Quote
Elisabeta Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Szkoda, ale skoro to nie był Domek dla naszego charakternego Apsika, czekamy dalej.... Na razie na wyniki badań krwi pod kątem tarczycy. I fajnie, Murko, że Romka pojechała do Domku. Quote
Tyśka) Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Ojjj, to Apsik to charakterny chłopak. Czasem jak są podwyższone parametry tarczycy to zwierzaki bywają agresywniejsze - nam wet zalecał (i behawiorystka też) najpierw przebadać kota pod względem funkcjonowania tarczycy. Nie mówię, że tutaj tak jest, ale piszę to jako ciekawostkę. Quote
Ingrid44 Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 A to Apsik dał plamę. Dobrze ze inny bezdomniaczek znalazł domek. Ja również czytałam ze tarczyca ma wpływ na zachowanie psów. Quote
Elisabeta Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 To tym bardziej czekamy na wyniki badań Apsika... Spokojnego poniedziałku dla Wszystkich. Quote
Nesiowata Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Dobrze chociaż, że Apsik [rawdopodnie ustawi życie innemu psiakowi. A tarczyca na ludzi też tak wpływa. Takie to już życie. Quote
Elisabeta Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Wpadam jeszcze raz w biegu... Dziś rano poleciały do Apsika moje deklaracje za styczeń i luty, czyli 100 zł. Quote
teresaa118 Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Ciocie, tym razem Apsik dostal stala na luty plus extra w tym jest 200 zl od mojej bratowej Imgard 1 Quote
Ingrid44 Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 51 minut temu, teresaa118 napisał: Ciocie, tym razem Apsik dostal stala na luty plus extra w tym jest 200 zl od mojej bratowej Imgard To cudownie. Wielkie dzieki Teresko. :) Quote
Murka Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Wyniki krwi Apsika: Niby wszystko ok, ale wysłałam jeszcze do dr z Lublina. Quote
Olena84 Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Wyniki super, widzicie poprawiło się;) 1 Quote
Tyśka) Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Dobrze, że z tarczycą ok. Ma lepsze wyniki niż ja :-) Quote
Murka Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Dr z Lublina napisał mi, że jeśli Apsik przytył po samej karmie bez enzymów, to nie ma potrzeby ich wprowadzać. Pozytywne wyniki tarczycy potwierdzają, że Apsikowy problem to wadliwe wchłanianie z jelita cienkiego i będzie musiał być cały czas na diecie I/D. Quote
Elisabeta Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Dobrze, że już wiemy, co dolega Apsikowi... Jak Ktoś się w Apsie zakocha, to i z dietą I/D go zabierze do Domu. Są domy, gdzie się gotuje dla psa. Może przy tym schorzeniu jest możliwe przygotowanie odpowiednich, lekkostrawnych posiłków... Warto by się dowiedzieć na Apsikową przyszłość... Bakusiowa, pisałaś, że Twój psiak był na diecie I/D... Może wiesz coś na ten temat więcej... Quote
DORA1020 Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 Ciesze sie,ze Apsik przytyl:) i że nie ma problemow z tarczyca. Teraz oby tylko jakis kochajacy domek go wypatrzyl. Quote
Recommended Posts