Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dr mi odpisał:

Cytat

Zbadał bym jeszcze tarczyce i niezależnie od wyników, chociaż do panelu trzustkowego można sie przyczepić, dał bym enzymy trzustkowe- amylactive digest.
Dieta głównie i/d
I ważenie za 3 tyg.
Jeśli brak poprawy zastanowić się można nad enteropatią.

Posted
12 minut temu, Olena84 napisał:

co to jest dieta i/d?

Hill's. (nie Royal canin)  ma takie różne nazwy, trzeba popatrzeć na ich gamę,  weterynaryjna czy specjalistyczna

Posted
12 godzin temu, DORA1020 napisał:

A co to jest enteropatia?

To jest to, co podejrzewa nasz wet: zaburzone wchłanianie z jelita cienkiego. W takim wypadku będzie musiał być do końca życia na diecie I/D.

Jeśli chodzi o sugestie dr to proponuję sprawdzić na razie parametry tarczycowe (zapytam tylko weta czy kastracja może mieć jakiś wpływ na wyniki, czy nie trzeba odczekać po zabiegu). Z enyzmami bym sie wstrzymala, bo jak wprowadzimy i bedzie poprawa z waga, to nie bedzie wiadomo co pomoglo: puszki czy enzymy. Apsik teraz duzo wiecej zjada dzieki puszkom, wiec mysle, ze warto poczekac. Jak bede jechac do weta na pobranie krwi do profilu tarczycowego to go zwaze i powinno byc juz widac czy jest lepiej czy nie.

A  ranka po kastracji juz wygojona:)

• Upvote 1
Posted

Teraz są u nas ferie... Dziś od rana miałam w domu córki mojej najmłodszej siostry. Pokazałam Im psiaki, z którymi jestem na Dogomanii.

Młodszej Hani (9 l) najbardziej spodobał się Apsik. 0heart.gifJego oczy, uroda i to, co jest o nim na wątku... I że tak by pasował do Ich Wiki. Coś w tym jest. Podobne umaszczenie, rodzaj sierści. Tylko Wikunia na krótszych łapach i ma uszy sterczące jak u nietoperza  happy.gif Też kiedyś Bezdomniaczka...

Starsza Emilka najbardziej zachwyciła się Igą z wątku Malwy.

Siostra mi napisała, że po drodze do domu dziewczyny tylko o "biednych pieskach" mówiły...

Posted
3 godziny temu, Elisabeta napisał:

Teraz są u nas ferie... Dziś od rana miałam w domu córki mojej najmłodszej siostry. Pokazałam Im psiaki, z którymi jestem na Dogomanii.

Młodszej Hani (9 l) najbardziej spodobał się Apsik. 0heart.gifJego oczy, uroda i to, co jest o nim na wątku... I że tak by pasował do Ich Wiki. Coś w tym jest. Podobne umaszczenie, rodzaj sierści. Tylko Wikunia na krótszych łapach i ma uszy sterczące jak u nietoperza  happy.gif Też kiedyś Bezdomniaczka...

Starsza Emilka najbardziej zachwyciła się Igą z wątku Malwy.

Siostra mi napisała, że po drodze do domu dziewczyny tylko o "biednych pieskach" mówiły...

wrażliwe dziewczynki:)

Posted
3 godziny temu, teresaa118 napisał:

niepokoi mnie stan konta Apsika, cos "cieniutko". Postaram sie w lutym dolozyc extra. Moze jeszcze ktos, cos?!!!!!! Chlopak na diecie, a jak wiadomo, dieta kosztuje

Mnie tez bardzo niepokoja finanse Apsika:(

Dziekuje teresaa za dolozenie extra,psinka bardzo potrzebuje tego

Posted
9 godzin temu, Olena84 napisał:

Czy domówić mu kolejne puszki? będzie na drugie tyle z bazarku

Tak domówic

ten bazarek uratowal Apsika,bo nie wiem co by jadl

dziekuje Olena bardzo:)

• Upvote 1