Kelusia Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 :lol:Piesek jest u mnie drugi dzień,niestety nie mogę go zatrzymać,byłam u weterynarza,piesek raczej zdrowy tylko troche poobijany.Prosze doświadczonych dogomaniaków o porade co zrobić w tej sytuacji.W miarę możliwości ogłosiłam,powiadomiłam wszystkich znajomych...Nie mam możliwości,żeby go zatrzymać. Quote
Kelusia Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Mój avatar to właśnie ten piesek.Może ktoś szuka takiego?Zawiozłam go do mojej mamy,może tam zostać jakiś czas.Piesek nie umiał chodzić na smyczy,ani po schodach,W tej chwili troche przyzwyczaił się do obroży,zaczął jeść.Odrobaczyłam go raz,ale chyba trzeba będzie powtórzyć,bo był robal.Mama ma już psa,też znajdę mix dobka,pieski dogadały się na szczęście i biegają razem po podwórku...Może ktoś szuka takiego miłego pieska...? Quote
sozaa Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 może wklej jakieś zdjęcia, łatwiej będzie go ogłaszać, możesz też porbić mu ogłoszenia na allegro, gumtree, gratce itp. Quote
wanda szostek Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Do ogłoszeń potrzebne zdjęcia i dokładne informacje o piesku: wiek, wzrost, waga, zachowanie w różnych sytuacjach. Quote
Kelusia Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Dziękuję za odzew.Weterynarz ocenił pieska na około 5 miesięcy.Kiedy go znalazłam był bardzo zrezygnowany i obojętny,nie chciał jeść tylko spał tam gdzie go położyłam.Na dwór musiałam go znosić ,nie chciał sie załatwiać,dopiero po pól godzinie sikał i kupkał,a potem na ręce i do domu.Od soboty jest u mojej mamy i bardzo odżył ,kiedy chce się załatwić szczeka pod drzwiami i zdecydowanie woli byc na podwórku i bawic się z drugim psiakiem.W domu kładzie się na kocyku i przesypia.Waży około 8kg,ale może już przytył:)apetyt mu dopisuje wcina suchą karmę dla szczeniąt i wygląda na to,że jest zdrowym psem:)W sobotę pojadę do mamy to zmierzę go i porobię zdjęc.A podróż samochodem zniósł bardzo dobrze i zaczął chodzić na smyczy-na długiej lince. Quote
Kelusia Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Nie umiem dodać zdjęć,chciałam dać chociaż te,które mam.:oops: Quote
Kelusia Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Piesek-Bursztynek-waży już 11kg.A ja nadal kombinuje z dodaniem zdjęć :oops: Quote
Cieplutkaa. Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 PRZEPRASZAM ZA OFFA: Witam! Serdecznie zapraszam na wątek wspaniałego, białego psa w typie TERRIERA! Psiak od ponad dwóch lat przebywa w schronisku. Praktycznie nie ma kontaktu z człowiekiem i jeszcze nigdy nie był na spacerze. Nikt nie dba o jego wspaniałą szatę, prwie nikt go nie odwiedza. Psiak pilnie potrzebuje DT lub DS! Bardzo mile widziany jest również każdy inny rodzaj pomocy... Musimy mu pomóc zanim zapomni, że jest coś takiego jak MIŁOŚĆ!!! On naprawde jej bardzo potrzebuje... Jeszcze raz serdecznie zapraszam i proszę o pomoc: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bi.../#post11916233 POZDRAWIAM Quote
Kelusia Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Bursztyn zostanie u mojej mamy,chociaż szkodnik okrutny z niego:)"czyta" książki,bawi sie zapałkami,pieli skalniak:)Na 5 minut nie można nic zostawić zaraz zwinie i ucieka.Jest bardzo sympatycznym psiakiem i bardzo dobrym stróżem,słuch ma genialny.Tak więc....nie szukam już mu domku.Wszystkim dziękuję za pomoc i pozdrawiam:) Quote
GrubbaRybba Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Przeczytałam właśnie cały wątek. Cieszę się, że psiak zostaje u twojej mamy. To SUPER wiadomość!!! :lol::lol::lol: Życzę wam dużo szczęścia! Skoro pies ma już dom, powinnaś napisać PW do Maupy4 lub LALUNY z prośbą o przeniesienie wątku do Psy w nowym domu. Zmień też tytuł, że psiak nie szuka już domu. Quote
Kelusia Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Dziękuję za zwrócenie uwagi:)Nowa jestem...i się zagapiłam:oops:Pozdrawiam Quote
anawa Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Strasznie się cieszę, że sprawa tak sie skończyła. Wracam z urlopu a tu takie dobre wiadomości :multi: Nawet nie zdążyłam pomóc ;) Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts