Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Izuuus napisał(a):
Czyli DT dla Cezarka już prawie załatwiony?

jeszcze daleko....trzeba sprawdzić facia najpierw
ale tak szczerze to nie ukrywam że wolałabym aby Cezar trafił już bezpośrednio do nowego domku ............... u P.Marka ma super i to tez tak jakby DT i nie wiem czy jest sens teraz do ciągać do kolejnego tymczasu:roll:

• Replies 456
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj dostałam MEGA MAILA od tego gościa...i powiem szczerze, że zaczynam facetowi wierzyć. Przekonuję się do niego. To chyba naprawdę są po prostu dobrzy ludzie. Na wizyty przed, w trakcie i poadopcyjne jak najbardziej się zgadza i w ogóle zaprasza do siebie kiedy tylko chcemy ;) Obiecał też nauczyć się wrzucać zdjęcia na kompa i nam przesyłać. No i oferuje jednak DS, kiedy Cezar się tak fajnie zachowuje (już nie ma obawy, ze sobie z nim nie poradzi, bo za mało się zna na psach). Pytał też jak to będzie z Czarkiem (już po kastracji) i suką z cieszką w domu - jak się pies będzie zachowywał. I rozmawialiśmy o sterylce, bo jest w trakcie zbierania informacji na ten temat.
Wielkiej kasy nie mają, ale za to chyba serca na tyle duże, żeby na psiakach nie oszczędzać. No i park pod domem.
Ja jestem ZA ;)

Posted

Goś napisał(a):
Dzisiaj dostałam MEGA MAILA od tego gościa...i powiem szczerze, że zaczynam facetowi wierzyć. Przekonuję się do niego. To chyba naprawdę są po prostu dobrzy ludzie. Na wizyty przed, w trakcie i poadopcyjne jak najbardziej się zgadza i w ogóle zaprasza do siebie kiedy tylko chcemy ;) Obiecał też nauczyć się wrzucać zdjęcia na kompa i nam przesyłać. No i oferuje jednak DS, kiedy Cezar się tak fajnie zachowuje (już nie ma obawy, ze sobie z nim nie poradzi, bo za mało się zna na psach). Pytał też jak to będzie z Czarkiem (już po kastracji) i suką z cieszką w domu - jak się pies będzie zachowywał. I rozmawialiśmy o sterylce, bo jest w trakcie zbierania informacji na ten temat.
Wielkiej kasy nie mają, ale za to chyba serca na tyle duże, żeby na psiakach nie oszczędzać. No i park pod domem.
Ja jestem ZA ;)

Goś ja dzisiaj nie jestem w stanie normalnie myslec....Emma nam umiera, nikt nie ma odwagi podjąc decyzji o jej uspieniu.....jestem rozwalona na milion kawałków
napisze do tego pana, niech poda mi telefon i jak tylko sie ogarnę zadzwonie i tzeba jak najszybciej wykonac ruchy

Posted

Jejku strasznie mi przykro :placz::placz: Przepraszam, że tak cisnę... Oj, kurcze zawsze się coś wali...nigdy nie może być dobrze chociaż przez chwilę... Kurcze pogłaszcz psinę od ciotek i trzymaj się!

Posted

Goś napisał(a):
Jejku strasznie mi przykro :placz::placz: Przepraszam, że tak cisnę... Oj, kurcze zawsze się coś wali...nigdy nie może być dobrze chociaż przez chwilę... Kurcze pogłaszcz psinę od ciotek i trzymaj się!

dziękuję kochana......nie mam jak jej pogłaskać bo ona siedzi w boksie schroniskowym:placz::placz:

Posted

Mam kolejny domek dla Czarka. Zgłosili się po Rudego z wrocławia, ale ponieważ on nie jest sprawdzony do dzieci, więc podesłałam im Cezara.
Pani powiedziała, że się poryczała przed kompem. Że poprzedniego właściciela to by... CENZURA I chciałaby go zaadoptować.
Ogólnie ludziom zależy, bo dobijają się do mnie jak opętani ;) Maila w nocy i pobódkowe telefony z rana :roll:
Pani jest z Ostrowca w Świętokszyckim
Ma w domu 3letnie dziecko. Ale i innego pieska - już stareńkiego ratlerka, którego umie dogadać z maluchem... Chce pomóc jakiemuś psiakowi. Rozmawiałam z nią przez telefon o tym, jakie są spaniele i nieświadomie ją przekonałam jeszcze bardziej do tej rasy :-o A przysięgam, że bynajmniej nie miałam tego na myśli, bo większość znanych mi spanieli nie przepada za dziećmi. A ona chciała jakiegokolwiek psiak, byle tolerował jej synka ;) Wyznałam jej wszystkie realia życia ze spanielem, a ona mi chwilę później pisze, że teraz to już tylko spaniel :roll:
Kobitka nie pracuje - całymi dniami jest w domu i chce z nim lazić na spacery.
Babka naprawdę nakręcona i robi na mnie dobre wrażenie. No i pisze bez przerwy ;)
Acha mogą po psiaka przyjechać...
Co Wy na to?:cool3:

Posted

Goś napisał(a):
Mam kolejny domek dla Czarka. Zgłosili się po Rudego z wrocławia, ale ponieważ on nie jest sprawdzony do dzieci, więc podesłałam im Cezara.
Pani powiedziała, że się poryczała przed kompem. Że poprzedniego właściciela to by... CENZURA I chciałaby go zaadoptować.
Ogólnie ludziom zależy, bo dobijają się do mnie jak opętani ;) Maila w nocy i pobódkowe telefony z rana :roll:
Ma w domu 3letnie dziecko. Ale i innego pieska - już stareńkiego ratlerka, którego umie dogadać z maluchem... Chce pomóc jakiemuś psiakowi. Rozmawiałam z nią przez telefon o tym, jakie są spaniele i nieświadomie ją przekonałam jeszcze bardziej do tej rasy :-o A przysięgam, że bynajmniej nie miałam tego na myśli, bo większość znanych mi spanieli nie przepada za dziećmi. A ona chciała jakiegokolwiek psiak, byle tolerował jej synka ;) Wyznałam jej wszystkie realia życia ze spanielem, a ona mi chwilę później pisze, że teraz to już tylko spaniel :roll:
Kobitka nie pracuje - całymi dniami jest w domu i chce z nim lazić na spacery.
Babka naprawdę nakręcona i robi na mnie dobre wrażenie. No i pisze bez przerwy ;)
Acha mogą po psiaka przyjechać...
Co Wy na to?:cool3:

BOOOOSKO:evil_lol:
to ja musze szybciorem zmolestować P.Marka aby wytrzasnął spod ziemi jakiegoś dzieciaka trzyletniego i sprawdził Cezarego relacje......... bo skubaniec był sprawdzany do dzieci ale starszych:roll:

Posted

rozmawiałam z P.Markiem, mówi że ręczy za Cezarego, to jest pieszczoch i nie stanowi zagrożenia dla dzieci, bardziej się martwi o staruszka psiaka, aby go nie zagnębił zabawami:roll:

Posted

Oj molestuj! Pani się dobija drzwiami i oknami. Na wszystko się zgadza. I dopytuje co ona ma teraz robić ;) Jakie kroki powinna przedsięwziąć i w ogóle straaaasznie się stara! Chciałabym jej dać jakiś konkret...Na razie powiedziałam,że sie za nią u Ciebie wstawię i żeby czekała na info ode mne ;)

A co do tego kolesia z Częstochowy, to:
a) oni jednak nie mają zbyt wiele kasy i nie wiem jakby to było z drugim psem
b) w razie gdyby się upierali mocno, że dadzą radę i że chcą, to wyadoprujemy im innego spaniela - takiego, co nie lubi dzieci, bo to jest dom bezdzietny.Jak myślisz?

A w ogóle to dostałam teraz od niego MEGAMEGA długiego MAILA...fajnie pisze o swojej małej suni ;) Pyta o rady i takie tam. Ale wyszło, ze z żoną jeszcze konkretnie nie rozmawiał w sprawie drugiego psa...więc:
Pani z poprzedniego mojego postu wysuwa się na prowadzenie ;)

Posted

no to Goś powiedz tym ludziom , że Cezarus jest dla nich:evil_lol:, poszukam kogos z tych okolic aby się z nimi spotkali i niech glizduś jedzie do domku.......aaaaa i jeszcze tylko jajka trzeba mu wyciąć:roll: może już w nastepnym tygodniu na poczatku tygodnia
a wyżej juz pisałam że Pan Marek zapewnia, że on nie zrobi krzywdy dziecku..........facio jest fachowcem to wie co mówi:cool3:

Posted

Goś napisał(a):
To Ci jeszcze wrzucęjej maila sprzed chwili - no nic dodać nic ująć:
"okropnie przeokropnie sie ciesze!!!!!!super nie umiem napisać jak bardzo ogromnie sie ciesze.Ja już kocham, tego pupila.Umów my sie w ten sposub że tak jak państwu pasuje tak ja dostosuje sie do wizyty .Przepraszam że zapytam ile sie czeka aby piesek znalaz sie w nowej rodzinie zależy mi aby jak najszybciej był czaruś umnie?super kurcze mam nadzieje że czruś tesz mnie tak szybko pokocha jak ja jego.Wtakim razie czekam na podanie terminu wizyty państwa ja jestem wdomu."
Fajna babeczka, nie? Totalnie się wkręciła :lol:
A mój nr to: 889-872-502 :D

o mamo................aby wszystko się udało, cieszę się jak głupia:evil_lol:

zadzwonię jak tylko ogarnę się w pracy i będzie spokój tzn nikt mi nie będzie zawracał gitary:roll: ciężko wszystkim zrozumieć że psiaki najważniejsze:evil_lol:

Posted

To Ci jeszcze wrzucę jej maila sprzed chwili - no nic dodać nic ująć:
"okropnie przeokropnie sie ciesze!!!!!!super nie umiem napisać jak bardzo ogromnie sie ciesze.Ja już kocham, tego pupila.Umów my sie w ten sposub że tak jak państwu pasuje tak ja dostosuje sie do wizyty .Przepraszam że zapytam ile sie czeka aby piesek znalaz sie w nowej rodzinie zależy mi aby jak najszybciej był czaruś umnie?super kurcze mam nadzieje że czruś tesz mnie tak szybko pokocha jak ja jego.Wtakim razie czekam na podanie terminu wizyty państwa ja jestem wdomu."
Fajna babeczka, nie? Totalnie się wkręciła :lol:
A mój nr to: 889-872-502 :D

Posted

To ile Czarus jest w tym hoteliku???
Pani z tego co Goś mowila jest z Wroclawia chyba ze pytasz dokladniej :oops:

Pytam o czas w hoteliku bo tak kombinuje odnosnie tego czarnego zadziory z Wroclawskiego schronu. Co myslisz Gosia???

Posted

No pewnie, ze wie o kastracji - to jest zawsze jedna z pierwszych info, jakie podaje, z zaznaczeniem, że ta sprawa nie podlega dyskusji. Coby nie tracić czasu na napalonych dziadów z rozmnażalni :P

graynew...ja już dawno to wykombinowałam i wszystko jest już nawet załatwione ;) Napiszę Ci konkretnie jak wrócę ze schronu

Posted

czaruś ma wykupiony hotelik do 16.04 o ile dobrze pamiętam......
Toffinka a ty masz tam kogoś kto by ciachnął niunka? bo nie wiedzę sensu go wozić specjalnie do zgorzelca do schroniskowego weta

a ten czarnuszek to ma zaklepane miejsce od poniedziałku, tylko ktoś musi zadzwonić i to potwierdzić P.Markowi
macie jak go przywieźc? bo Goś cos wspominała o pociagu ale ja nie wiem czy w bogatyni wogóle jeżdżą pociągi:roll: ............no nic jakos to sie załatwi

a Ci ludzie to sami chca przyjechać po czarusia czy trzeba im zawieźć??
aaaa i chyba trzeba by było się z nimi spotkać osobiście aby mieć 100% pewnośc że to porzadni ludzie, znacie kogoś z tamtych okolic?

Posted

zobaczyłam dokładnie gdzie jest ten ostrowiec..........ło matko:roll:, jesli Ci Państwo nie będą chcieli sami przyjechać po psiura(co mnie nie zdziwi) to będzie dramat ze znalezieniem transportu na tak kombinowaną i długą trasą.............przez katowice to ponad 600 km w jedna stronę

ja już mówiłam , że my chyba musimy na stałe wynając jakąs firme transportową bo wszystkie domki dla naszych sierot to zaczynają się od 400 km wzwyż:roll::roll::evil_lol::evil_lol:

Posted

Do 16 kwietnia to super. To moze do tego czasu i czarnemu uda sie dojsc do ladu ze soba :lol:
Skoro mowicie ze pobyt w hoteliku u p. Marka takie cuda dziala ;)

To ja juz sie zgubilam w tych domkach. Siedze cicho i czekam na rozwoj wypadkow, ale skoro jest domkow tyle to moze i dla czarnego jakis zostanie :lol:

Trzymam kciuki i czekam na wiesci:thumbs:

Posted

Czyli Czarus ma jechac do tego Ostrowca???

A kiedy?? Bo ja wlasnie rozmawialam z ElzaMilicz nie wiem czy ktos zna. Mowi ze jedzie w ten czwartek do Łodzi bo jest gielda i ze ludzie z Ostrowca, albo z tamtych okolic tez pewnie beda. Ze mozna by taki transport zalatwic. No ale to kastracja musiala by byc dzis albo jutro.

Czy to za wczesnie jest??
Tak mi sie nawinelo wiec zapytalam Elza wzielaby go nieodplatnie kwestia dowozu na srode wieczor do Milicza.

Posted

jutro ustale kiedy mozna ciachnąc czarka a potem umówimy sie z wetem

a ten domek to taki dopiero na etapie przygotowawczym, że tak powiem choć bardzo bym chciała aby to takich właśnie ludzi trafił

no w sumie im szybciej tym lepiej dla psiaka szczególnie:lol:

Posted

kolejny mailik od Pani:
"Obiecuje że będe wysyłać zdjęcia i kontaktować sie z państwem aby
choć troszke pakazać jak czaruś żyje u nas.Jedno wiem napewno nie skrzywdze
go.Obiecuje dbać o niego razem z resztą rodziny.Jestem okropnie
szczęśliwa nawet mąż mi sie pyta co sie zemną dzieje.Ja powiedziałam mu że sie
zakochałam w spanielku.Przepraszam za te szczeguły.POPROSTU NIE MOGE SIE
DOCZEKAĆ.Nawet synkowi uświadamiam że rodzina sie powiękrzy,a nie wspomne o
mojej suczce której równiesz tłumacze.POZDRAWIAM GORĄCO."

A co do transportu, to, jeśli ludzie mi sie nie popietrolili, to ona (kiedy jeszcze myślała o adopcji rudego z Wrocławia) powiedziała, że po niego przyjadą. Więc może nie ma paniki...
A co z czarnym...kurde nie mam siły drugi raz pisać, taka jestem załamana/wkur...iona, więc zapraszam tu (mój ostatni link = newsy z dzisiejszego pobytu w schronie):
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-zloty-3letni-kochany-spaniel-w-schronie-tak-strasznie-smutny-133907/index9.html#post12020906
Dół

Posted

no cudne wieści....babeczka na prawdę wydaje się wymarzona dla naszego pindusia:lol::lol:
sorki Gos że nie zadzwoniłam ale dostałam twojego smsa jak byłam w czechach i dopiero co wróciłam, jutro dryndne, powiedz tylko w jakich godzinach mogę

Posted

Jutro raczej będę pod telefonem cały dzień... Tylko błagam - nie dzwoń z białego rana ;) bo nie wiem o której dzisiaj uda mi się zasnąć :eviltong:
Bo dzisiaj to Ty do mnie dzwoniłaś gdzieś koło 17, prawda? Nie mogłam odebrać, bo właśnie byłam w schronie :cool3:
Jutro zadzwonię też do pana Marka w sprawie czarnego Zgredka i założę mu wreszcie osobny wątek ;) Dzisiaj jestem już na to zbyt wypompowana