Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego, co wiem, hotel przy schronisku jako dodatkowa działalność, z której płyną pieniądze na utrzymanie schronu, jest prowadzony przy schronisku w Szczecinku - i nie sądzę, żeby to był zły hotel.

• 1 month later...
Posted

A schroniska przyjmuja, w każdym razie to w Opolu. Jeszcze 5 lat temu, mieliśmy wyjechać na wakacje ale w 2 dni przed wyjazdem ciotka, która miała wziąć psa na ten czas sie rozchorowała. I wtedy schronisko nas wyratowało, za tydzień zapłaciliśmy chyba coś ok. 70zł.

Posted

Tylko dobrze jeszcze się zorientować jak wygląda ten schroniskowy hotel. W jednym schronisku to będą osobne boksy, z budami, bez innych psów, a w innych będzie to wrzucenie psa do przepełnionego boksu na kwarantannę.

• 4 years later...
Posted

Zastanawiam się w jaki sposób wyszukujecie petsittera? Chodzi mi o podstawową kwestię czyli powierzenia kluczy do mieszkania takiej obcej osobie? Jakby nie było istnieje wiele niebezpieczeństw z tym związanych. Począwszy od kradzieży a skończywszy nawet na skopiowaniu kluczy i ewentualnym przekazaniu ich jakimś zlodziejom którzy zupełnie nie będą kojarzeni z takim petsitterem. 

Hm... nikt nie korzysta z usług takich osób ?

• 9 months later...
Posted

Chciałbym zapytać o wasze opinie co jest lepsze hotel dla psów czy petsitter? We wrześniu planuje wyjazd na kilka dni i niestety nie wchodzi w grę ani zabrać psa ani zostawić znajomym pod opieką. Ceny przynajmniej z tego co widzę są na zbliżonym poziomie i to i to około 40 zł dziennie + swoje jedzenie 

• 1 month later...
Posted

Ja mogę powiedzieć z zakresu działania mojej firmy :)

Po prostu podpisywana jest umowa, ze wszystkimi danymi firmy zarejestrowanej w CEIDG, gdzie wszystko jest jawne oraz są inne sposoby na potwierdzenie,że wszystko w mieszkaniu zostawiam tak jak było, ale to już zawsze omawiam indywidualnie.

Warto też śledzić fb/ strone danego petsittera i opinie o nim :)

Posted

Znam osobę, która od dawna zajmuje się wyprowadzaniem ludziom psów, mają do niej zaufanie bo jest uczciwa i kocha psy i jak dotąd nikt na nią nie narzekał, przeciwnie, polecają ją sobie wzajemnie. Poza tym prowadzi mały domowy hotelik i przechowuje ludziom psy jak muszą na krótko gdzieś wyjechać i nie mają gdzie zostawić psy. To kwestia poznania człowieka.

• 1 month later...