Aboleth1 Posted June 15, 2017 Posted June 15, 2017 Witam. Mam border collie w wieku ukończone 6miesiecy i strasznie cianie na smyczy jak jest na obrozy lub szelkach (takich normalnych zapisanych od gory) . Robimy ćwiczenia ale efekty przychodza bardzo powoli , kupilam.szelki easy walk tylko ze mam wrażenie że one krzywia sylwetkę/kręgosłup psa teraz mysle ze może halter bedzie lepszy . Jak.uważacie czy halter nadaje sie dla bc czy sa skuteczne nie chce pieskowi zrobic krzywdy . Quote
Paulina94 Posted December 26, 2017 Posted December 26, 2017 Ja miałam halter dla pierwszego psa. Na początku próbował go ściągnąć, ale po jakimś czasie się przyzwyczaił do noszenia, a rzeczywiście to pomocna rzecz ;) Quote
kaska.b Posted December 27, 2017 Posted December 27, 2017 Nasza na easy walkach oduczyła się ciągnąc i teraz używamy ich na co dzień. Nie zamieniłabym na nic innego :) tylko jeszcze pytanie jakie macie te szelki?? bo ja to badziewie z trixie no to się w ogóle nie nadaje do niczego... ja jestem przeciwniczką haltera... wole poświęcić trochę więcej czasu i pracy. W szelkach psu jest znacznie wygodniej niż w tym "ustrojstwie". Quote
Recommended Posts