flashka-g Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Ktoś zna może jakiś w miare cenowo nocleg ale w Grazu??Pliss dajcie jakies informacje. A wogóle kto sie wybiera do Graz-u??? 8) Quote
Asiaczek Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Ktoś zna może jakiś w miare cenowo nocleg ale w Grazu??Pliss dajcie jakies informacje.A wogóle kto sie wybiera do Graz-u??? 8) My przymierzamy sie do Grazu. Pierwszy termin płatności wypada 8 stycznia, drugi - 4 lutego 2005 r. Pierwszego dnia sa oceniane grupy: III,IV,V,VI,VII,VIII,X, drugiego: I,II i IX. Po Twoim logo domyślam sie, że masz reprezentanta IX grupy (?), a więc ciężko nam będzie się zgrać. My jesteśmy V i X grupa. Podaję Ci maila do rezerwacji hotelowej: info@graztourismus.at i ich adres pocztowy: Graz Tourismus A-8010 Graz Messeplatz 1 tel 0043 (0) 316/8075-0 Nasza grupka była w bieżącym roku (tzn. 2004) w Grazu i nocowaliśmy w pensjonacie "Meyers Gasthof Familie Orthacker. Podaję Ci namiary: www.orthacker-meyer.at e-mail: office@orthacker-meyer.at Pokoje OK (ceny nie pamiętam), problemem jest tylko ewentualny dłuższy spacer z psami; troche mało trawników, zieleni itp. Ale jakoś, od biedy można sobie poradzić. Oczywiście przyjmuja z psami. Pzdr. Quote
flashka-g Posted December 29, 2004 Author Posted December 29, 2004 OO dzieki wielkie!!!A powidz mi ten pensjonat jets dosc blisko do wystawy?PO prostu po tym roku niezczesnym szukam czegos blisko i oczywiscie wylacznie w Grazu.W tym roku mieszkalismy pod Grazem i mielismy mała krakse i pełno problemow z tym zwiazane;] dlatego nie chcemy rzadnej powtorki.A j bede tylko na niedziele bo akurat mam i PONY i grzywaczke;] 8) a mysle ze z tej reklamy co mi dałas to skorzystamy;] 8) Quote
Asiaczek Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 OO dzieki wielkie!!!A powidz mi ten pensjonat jets dosc blisko do wystawy?PO prostu po tym roku niezczesnym szukam czegos blisko i oczywiscie wylacznie w Grazu.W tym roku mieszkalismy pod Grazem i mielismy mała krakse i pełno problemow z tym zwiazane;] dlatego nie chcemy rzadnej powtorki.A j bede tylko na niedziele bo akurat mam i PONY i grzywaczke;] 8) a mysle ze z tej reklamy co mi dałas to skorzystamy;] 8) Czy blisko, czy daleko, nie pamiętam zbyt dokładnie, ale gdzieś na pewno ok. 20 min. jazdy busem. Rozumiem, że transport masz już załatwiony? Bo rozmawiałam z koleżanką z X grupy i mamy miejsce w busie - cała II klasa, tzn. kanapa zaraz za miejscem dla kierowcy. A więc zmieściłabys się ze swoimi psami. W przypadku, gdyby nasz wyjazd doszedł do skutku, w grę wchodziłby nocleg z soboty na niedzielę. Tylko, czy masz pomysł na nasze spotkanie się na trasie? Jeżeli jednak zamierzasz jechać z kims z Opola, daj znać. Bedziemy wtedy szukac dalej. Pzdr. Quote
flashka-g Posted December 30, 2004 Author Posted December 30, 2004 ja jade ze znajomymi spod OPola współwłaścicielami Ponów;] 8) dzieki za chęci 8) ja bede spała w tym hotelu z soboty na niedziele.Powiedz mi tylko czy od tego hotelu jedzie sie jakimis górkami;] Quote
Asiaczek Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 OK. Żadnych górek nie pamiętam. Zarówno hotel, jak i teren wystawy jest na terenie miasta. A my, jeżeli nie zbierzemy min. 3 osób (mamy już 2), to nie wiem, czy pojedziemy, bo jednak koszty są znaczne (jak dla 2 osób). Zobaczymy. Dam znać. Pzdr. Quote
flashka-g Posted January 2, 2005 Author Posted January 2, 2005 to fakt Austria nie za tania...ale hotel powiem jak na Graz nie jest az tak drogo;]....a jak zmaiawiasz hotel? bo ja niesttey niet szprechen dojcz;] a na maila mi nie odpisują...;/ Quote
Asiaczek Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 My, niestety, tylko mailami się porozumiewamy. A więc wyślij do nich jeszcze raz z adnotacja "Reminder" (tzn. monit/ponaglenie); powinno pomóc. Jak do tej pory z Austrią nie mieliśmy aż takich problemów, choć zdarzało sie, że odpisywali po 2-3 dniach. Pzdr. Quote
flashka-g Posted January 3, 2005 Author Posted January 3, 2005 Asiaczek;] a ty umiesz niemiecki??może byś mi napsiała zamówienie na pokoj 3 osobowy z 4 psiakami od 5-6 marca;]a ja to im wysle..bo ja nic kaput z niemieckim;p a sie ucze 3 rok;] Quote
Asiaczek Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Niestety, zupełnie nie znam niemieckiego. Natomiast po angielsku mogę to zrobić. Oni na angielskojęzyczne maile też reagują :wink: Chcesz? Pzdr. Quote
Bluebird Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Hej, Asiaczki, widzę że jedziecie do Graz, już widzę ze jedziecie na sobotę,ale piszesz,ze bedziecie nocować z soboty na niedziele, to w niedzielę też będziecie na wystawie? Jeśli tak, to byłabym chętna na tę podróż,ale napisz ile mogłąbym wziąć psiaków? mozna 2? 2suczki: acd i ogar polski, lub acd i CCD-piesek, tylko muszę jeszcze sprawdzić, kto ocenia to towarzystwo.. Pozdrawiam :D Quote
flashka-g Posted January 4, 2005 Author Posted January 4, 2005 ja bede Blue w niedziele bo w niedziele jest 1 i 9 a Asiaczek jedzie na sobote bo wtedy jest 5..u mnie niestety miejca nie ma:( Full zestaw 3 POny i grzywaczka + 3 osoby. Quote
flashka-g Posted January 4, 2005 Author Posted January 4, 2005 ludziska..jezlei moja suka ma res.CAC z Austrii za suką która jest Championem Austrii to ten Cac przechodzi na moją suke czy nie?? Quote
Asiaczek Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Słyszałam, że właśnie tylko w takiej sytuacji austriacki r.CAC przechodzi, tzn. pierwszy pies musi być Championem Austrii. Ale dobrze byłoby potwierdzic tę info. u Austriaków. Oni odpowiadają z opóźnieniem. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Hej, Asiaczki, widzę że jedziecie do Graz, już widzę ze jedziecie na sobotę,ale piszesz,ze bedziecie nocować z soboty na niedziele, to w niedzielę też będziecie na wystawie? Jeśli tak, to byłabym chętna na tę podróż,ale napisz ile mogłąbym wziąć psiaków? mozna 2? 2suczki: acd i ogar polski, lub acd i CCD-piesek, tylko muszę jeszcze sprawdzić, kto ocenia to towarzystwo..Pozdrawiam :D Na I gr. są 3 sędziowie: - Johann Nieszler/Austria, - Brigita Kremser/Słowacja, - Gerhard Prenner/Austria. Na gr. IX - Steffi Kirchbichler (oprócz: Chihuahua, mopsów, jakies tybetany ,pudli i cos jeszcze, ale na pewno nie jest to CCD). Ogary natomiast to VI gr., a więc: chyba Mag. Heliane Malssen-J./Austria. Ale z miejscem w busie mamy problem, bo jedzie nas już czwórka. A więc zmieścić jeszcze 2 średnie psiaki, to już byłby problem. A więc, chyba nie zmieścimy się. Może następnym razem... Pzdr. Quote
flashka-g Posted January 4, 2005 Author Posted January 4, 2005 juz mam zmiowny hotel;] potiwredzili Quote
flashka-g Posted January 4, 2005 Author Posted January 4, 2005 CCd sedziuje frau Gajic albo jej mąż Gajic z Słowacji Quote
Asiaczek Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Hej, ten nasz GRAZ już całkiem niedługo - jeszcze ok. póltora tygodnia i jedziemy! Napiszcie, kto jedzie i z jakimi rasami, dobrze? Pzdr. Quote
flashka-g Posted February 22, 2005 Author Posted February 22, 2005 juz mnie przerażają te kilometry;]Dobrze ze z Opola mam w maire dobra droge bo wiekszosc to autostrada. No wiec ja bede w niedziele z 3 Ponów-psy posrednia,otwarta,championów i z chińską grzywaczką suki klasa championów. 8) Quote
Asiaczek Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 No to my się nie spotkamy., bo ja jestem w sobotę (V gr) :cry: W Grazu nocujemy z piątku na sobotę i po wystawie - powrót do W-wy. Ja nie mogę na tak długo zostawić męża z psami. Pzdr. Quote
flashka-g Posted February 23, 2005 Author Posted February 23, 2005 to mężuś az taki nieodpwoedzialny ze z psiakami nie spedzi sam weekendu?? 8) :wink: Quote
Asiaczek Posted February 23, 2005 Posted February 23, 2005 MKM jest właśnie odpowiedzialny i dlatego zostaje z psami, jak ja wyjeżdżam na wystawy:))) A na niedzielę nie mogę zostać w Grazu, bo - każdy z nas ma różne sprawy domowe oraz inne. MKM też. Jakoś nas mało będzie w Grazu. Naprawde jedziesz tylko Ty i ja?! Pzdr. Quote
Fuka Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 :cry: chciałam jechac, to bardzo miła wystawa - ma bardzo praktyczny termin, bo okoliczni wszyscy wielcy siedzą w wiekszosci na Crufcie :lol: No, ale Litwini mnie skusili sedziami z górnej połki i 3 wystawami w 1 weekend. A teraz - jednego sedziego mam już zmienionego na Białorusina, o ktorym nikt nigdy nie słyszał w moich rasach :roll: A wnoszac z listy wystawcow opublikowanej w internecie - tamtejsi wielcy nie jezdza na Cruft tylko do Wilna :cry: Czeka mnie solidne lanie :-? Eh... Asiaczek - mam WIELKĄ PROŚBĘ - jakbys znalazła chwile - podejdz prosze do ringów terrierow i spisz mi wyniki airedali, lakelandow i foxów szorstkich i gładkich. Nie spodziewam sie żeby było ich dużo, a jak masz cyfrowe - to po prostu pstryknij. Będe bardzo wdzieczna, niech wiem co straciłam :roll: Dzieki :D Quote
flashka-g Posted February 24, 2005 Author Posted February 24, 2005 znaczy sie ja jade jescze z pomponikami ale my mamy POny i gzrywaczke na wspołwłasnosc..czyli od nas 4 psy beda;]Rok temu nie sie pdoobało..tylko straszne było to ze tzreba bylo z psami przez ten parking przez to błotko....i w hali wszyscy palili i nie było powietrza.....ale wygralismy rase w ponach, cacib z grzywaczka i ja wygralam JH. Quote
Justuss Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Witam :D Ja tez sie wybieram do Grazu ze staffikiem :D Wyjeżdzamy w piątek koło godziny 18-stej i mam nadzieje, że dotrzemy na czas. Ode mnie czyli z Krakowa jest około 700 km i mam nadzieje, że jakoś dojedziemy :-? W Austrii będę już po raz drugi. Pierwszy raz byłam w zeszłym roku we wrześniu na specjalistycznej wystawie Staffordshire bull terrierów w St.Polten. Mam pytanko, ile kosztuje doba za dwie osoby + pies w hotelu ,w którym Wy nocujecie???? i czy można jeszcze zarezerwować nocleg???? Bardzo dziękuje i pozdrawiam :D :D Quote
Recommended Posts