Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obydwoje czekamy na emeryturę :) Nie wiem teraz korzystam z komputera mojego męża. Umawiamy Czikę na sterylkę. W poniedziałek p, Ania planuje powrót na działkę i chciałaby żeby Czika już była wysterylizowana, na wsi nie jest to możliwe. Trzeba jechać ok. 20km do Mińska Maz.

Posted
2 minuty temu, agat21 napisał:

Jak się suńka miewa w dt? Jak się zachowuje?

Czika to bardzo delikatna panienka. Kocha Leosia i z nim się najchętniej bawi. W ogóle kiedy widzi dzieci to zapomina o całym świecie.Z innymi psami niekoniecznie, chyba, że to spokojne psiaki. Czika boi się psów. Na podwórko wychodzi na smyczy bo najlepiej czuje się w domu i kiedy zrobi co trzeba to najważniejsza jest kanapa. Trochę broni swojego jedzenia ale nie ma tragedii. W ogóle wszyscy podziwiają jej urodę i inteligencję. Szkoda tylko, że nikt do tej pory się nią nie zainteresował :(

Posted

Na pewno znajdzie i ona swój dom. Teraz jakiś niedobry czas dla adopcji. Tyle psiaków czeka długo, a początek roku był taki dobry.. Pewnie wakacje robią swoje :(

Posted

W poniedziałek za tydzień Czika będzie miała sterylizację.To będą już trzy tygodnie po cieczce więc powinno być bezpiecznie.

Posted
52 minuty temu, Radek napisał:

U nas też burza. Szkoda czworołapów, które się boją. 

Tak to tragedia. U mnie Fredzio w szafie, Kropka na kolanach i tylko Atosik leży spokojnie na poduszce :). Koty chyba mniej się boją. Kilka lat temu calą okropną burzę moja kotka Zuzia przeleżała na parapecie. Ja z psami siedzieliśmy skuleni na łóżku :)

Posted
5 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Przypadek sprawił, że trafiłam do Cziki - przeurocza sunieczka :) Trzymam kciuki by dobrze zniosła sterylkę i szybciutko trafiła do kochającego DS

Miło że zajrzałaś i zaglądaj częściej :)

Posted

Bo tak jest, np. Mazowszanka, aurra czy Malagos i wiele innych - nie sposób wyliczyć wszystkich tych którzy zostali, to gwardia przy boku której startowałam na dogo, a że kilka lat minęło to dla mnie "stara", jako i ja już niemłoda ;) a poza tym "stara gwardia" ma bardzo pozytywny wydźwięk :)

Trzymam kciuki za poniedziałkową sterylkę Czikuni

Posted

Wczoraj szukałam mojego bazarku z ubiegłego roku ( niestety nie znalazłam) i zobaczyłam jak wiele osób wczesniej bardzo aktywnych zniknęło. Jestem ciekawa czy przeszły na Fb, czy zrezygnowały z pomocy psom. Zostało kilka "starych" ciotek. (Tak  się pisało). Pamiętam jak ktoś w poście zamiast "ciotki" napisał "cipotki" ale się uśmiałyśmy!:) Stara Gwardia to brzmi dumnie !

Posted
6 godzin temu, Gusiaczek napisał:

a poza tym "stara gwardia" ma bardzo pozytywny wydźwięk :)

Stara gwardia to wspaniałe określenie.

Posted
13 godzin temu, auraa napisał:

Wczoraj szukałam mojego bazarku z ubiegłego roku ( niestety nie znalazłam) i zobaczyłam jak wiele osób wczesniej bardzo aktywnych zniknęło. Jestem ciekawa czy przeszły na Fb, czy zrezygnowały z pomocy psom. Zostało kilka "starych" ciotek. (Tak  się pisało). Pamiętam jak ktoś w poście zamiast "ciotki" napisał "cipotki" ale się uśmiałyśmy!:) Stara Gwardia to brzmi dumnie !

Brak archiwum to skandal wg. mnie., są wątki, których nawet wujek google nie ma :( szkoda gadać ...
Auraa, bo wszystkie wierne i się nie poddające, to właśnie "cipotki" :D Trzeba się śmiać i robić swoje! ;)