icc11 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Mam 6 miesięczną suczkę owczarka niemieckiego od jakiegoś czasu strasznie ujada i biega za pojazdami co robić:placz: Quote
karjo2 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Linka treningowa, praca ze szczeniakiem na smakach i wiecej pomyslow tu: http://www.dogomania.pl/forum/f1073/obszczekiwanie-jakie-sa-konsekwencje-44156/ Quote
zwierzaczek Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 W momencie gdy przejeżdża samochód zajmij psa czymś innym. Na przykład poproś, żeby spojrzał na ciebie. Jeżeli się spojrzy i nie pogoni za wozem, wtedy nagródź go smakołykiem. Powtórz tą czynność kilkukrotnie zmniejszając z czasem odległość od ulicy. Powinno to pomóc, ale niewątpliwie wymaga trochę czasu na "szkolenie". Quote
*Monia* Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Powtarzanie kilkadziesiąt razy, komenda na przywołanie, dużo smaków, cierpliwość i linka. Mi już się zdawało, że linki potrzebować nie będę, ale suńka mi pogoniła kota i ogłuchła :mad:. Wracamy właśnie do punktu wyjścia i staram się wyrwać Hexolinę z amoku jak zobaczy obiekt pożądania (u Hexy kot akurat), jak się na mnie skupia to super nagródki (parówka już nie super to kiełbasę drobno pokrojoną mam i działa). Jak się nakręci za bardzo i odcina się od otoczenia to jestem brutalna :roll: (powrót do rzeczywistości, moje pajacowanie, wywijanie smakiem przed nosem i zabawki ma czasem gdzieś :shake:). Quote
Recommended Posts