Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, kupiliśmy psa golden retriver z hodowli w Łapalicach. Pan sprzedający psa nie pozwolił nam wejść na teren posesji, nie widzieliśmy w jakich warunkach przebywają psy. Mimo to zabraliśmy rzekomo 7 tygodniowego psa do domu. Po trzech dniach pojawiły się pierwsze objawy zakażenia, wymioty oraz biegunka. Weterynarz, diagnoza parwowiroza. 2 tygodnie walki o życie małego, udało się!!!! Ten post to ostrzeżenie przed "hodowca". Nasz Brego przeżył ale nie wiemy co z innymi psami. Parwowiroza to choroba, która w hodowli staje się epidemią. Mamy bardzo wiele zastrzeżeń co do działalności właściciela "rozmnażalni" bury ryś. OSTRZEGAMY!!!!!!!!!!!!!!

IMG_0368.JPG

Posted

To ostrzeżenie, żeby nie kupować w pseudohodowlach zarejestrowanych w pseudo związkach. Warto najpierw dobrze sprawdzić i upewnić się co to zahodowla, jakie warunki i w jakim związku zarejestrowana. Dobrze, że udalo się uratować maluszka ale co z resztą nie wiadomo. Prawdziwy hodowca zanim wyda szczeniaki szczepi je co najmniej dwa a nawet rzy razy. W każdym bądź razie ja tak zawsze robiłam ale miałam hodowlę z prawdziwego zdarzenia.

• Upvote 1
  • 2 years later...
Posted
12 godzin temu, AnsaNat napisał:

KarolinaKoszalin chcę ruszyć sprawę tej pseudohodowli. Bardzo proszę Ciebie o kontakt na mój mail nataszadolewska@gmail.com 

Ansa,  odpowiadasz na posty sprzed lat,wątpię,żeby te osoby jeszcze tu zaglądały.Chyba sama będziesz musiała "ruszyć sprawę tej pseudohodowli."

Posted
Dnia 19.02.2020 o 23:08, AnsaNat napisał:

KarolinaKoszalin chcę ruszyć sprawę tej pseudohodowli. Bardzo proszę Ciebie o kontakt na mój mail nataszadolewska@gmail.com znowu tam się dzieją cuda... To jest nielegalna hodowla "bury ryś" kikka lat temu była interwencja, wystarczy wyszukać w Google (jeśli ma się twarde nerwy) właściciel nie używa już nazwy "bury ryś" bo ludzie mogą znaleźć złe informacje o tym całym syfie, i facet po prostu sprzedaje pieski wystawiając je w internecie, szkoda psiaków :(