NNikka Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 [quote name='_dingo_'][quote name='kwietniowa']Czy one maja wogole jakas wspolna ceche?? no, oczywiscie oprocz klasyfikacji ;) Owszem. Większa część terierów była używana do tępienia gryzoni i polowania na niewielkie zwierzątka futerkowe :D W tym i yorki - zdaje się, że na myszy polowały :wink: Nie na myszy tylko na szczury! :wink: Quote
Alutka Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 A na mnie ludzie krzyczą " czy nie widzisz, ze pieskowi zimno trzeba mu coś założyć" :lol: dobrego nigdy za wiele :Dog_run: Quote
julita104 Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 kwietniowa napisał(a)::) zeby nie bylo: sprawdzilamdokladnie i w Grupie III bule to zaledwie mala czesc; ale sa tam psy tak bardzo od siebie rozne (moim zdaniem), np. westy, staffordy, jagdterrier, foksteriery, airedale Czy one maja wogole jakas wspolna ceche?? no, oczywiscie oprocz klasyfikacji ;) najlepsza przyjaciolka mojego yorka jest suczka west. Od razu widac ze sa spokrewnione, tak samo szaleja, bez przerwy cos tropia i zakopuja sie w sniegu. zreszta jak sie na nie razem patrzy to sa podobne (np.uszy, styl biegania i ten charrrrrrakterek). ktos kto je klasyfikowal do jednej grupy chyba jednak pomyslal :-) w kwietniowym numerze "moj przyjaciel pies" bedzie prezentacja III grupy razem z plakatem to pewnie wszystko wyjasnia :-) Quote
Beata-Daisy Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 A propo złośliwości , ostatnio mialam smieszną historie jak to mąż trzymał Daisy na rączkach podeszła pani i spytała " to piesek czy kotek " a na to mój mąż. Prosze pani to jet taka odmiana świnki morskiej .... I kto tu był złośliwy ihihihihihih :D Quote
grygy Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 A ja dziś, jak byłem na spacerku z Tolą, spotkałem znajomą, mojej przyjaciółki i mówi, że ona tez ma małego yorka i mi mówi '' no ty masz miniaturkę'' na co ja jej, że nie ma mieniaturek, jest poprostu York, na co ona, że się nieznam :lol: poczytm, pyta się ile ma Tolka (wiek) na co ja, że 4 m-ce, a ona tak się zamyśliła i odpowiedziała, że jej to ma 2 m-ce, ale jest juz większa od Tolki :lol: ale wiecie... rodzice byli z rodowodem (obaj), tylko ona kupiła bez rodowodu, bo rodowód to kosztuje tyle co pies :lol: :lol: :lol: mówie wam, ile się uśmiałem :lol: ale chyba się troszkę zdzwiła jak usłyszałą, że jeslli się uprzeć na rodowód, to on 30zł kosztuje :lol: :lol: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 Maciuś ale moze Ty jednak masz miniaturke Ty sie nic a nic na tym nie znasz. Skoro są Yorki krótko i długowłose to pewnie sa też minaiturki, normalne i olbrzymki haha. A co do tego rodowodu to ... ona chyba nie wie o czym mówiła. Może chciała powiedziec, ze jest po rodowodowych ale niewystawowych stad nie ma rodowodu (a było jej głupio, ze tola ma) albo rodzice w ogóle nie mieli rodowodu :) hihi ludzie rozne rzeczy opowiadaja ... A tak swoją drogą to Toleczka rzeczywiście jest maluśka, ale za to jaka Kochana Quote
tygrysek-kr Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 Beata&Daisy napisał(a):A propo złośliwości , ostatnio mialam smieszną historie jak to mąż trzymał Daisy na rączkach podeszła pani i spytała " to piesek czy kotek " a na to mój mąż. Prosze pani to jet taka odmiana świnki morskiej .... I kto tu był złośliwy ihihihihihih :D Rozbawiałaś mnie do łez :D Quote
grygy Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 [quote name='Daga&Oskar']Maciuś ale moze Ty jednak masz miniaturke Ty sie nic a nic na tym nie znasz. Skoro są Yorki krótko i długowłose to pewnie sa też minaiturki, normalne i olbrzymki haha. A co do tego rodowodu to ... ona chyba nie wie o czym mówiła. Może chciała powiedziec, ze jest po rodowodowych ale niewystawowych stad nie ma rodowodu (a było jej głupio, ze tola ma) albo rodzice w ogóle nie mieli rodowodu :) hihi ludzie rozne rzeczy opowiadaja ... A tak swoją drogą to Toleczka rzeczywiście jest maluśka, ale za to jaka Kochana Haha no tak, racja, przecież, skoro ona wie, to ja się nie będę oddzywał :oops: :lol: :lol: :lol: Quote
Yorkies Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 taaa niektórzy ludzie to oczywiście wszystko wiedza lepiej niż ty pomimo żer nawet często nie mają psa/.... 8) u mnie najczęściej robawia mnie to że mam albo rodzeństwo, pytanie "jakie to yorki te małe czy średnie a może duże?" :evil: już nie wspomne o tym że na papiloty Lorda reagują: "O boże a jemu co jest?!" albo "jakie ma fajne spineczki, to nowa moda?" :lol: a do tej pory będe pamiętać pytanie jednej pani: "przpraszam czy to ta rasa która nie może pic mleka..." :lol: 8) pozdrawiam :fadein: Quote
Alutka Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 :o Ja gdy miałam miot yorków rozdzwoniły się telefony. Pytania jak zwykle były różne. pAni pyta- w jakich kolorach ma Pani yorki? :-? więc tłumaczę cierpliwie, że są stalowo- złote! A białych nie ma ? Takich yorków nie ma odpowiadam cierpliwie i........... dowiaduję się " to Pani jeszcze mało wie, bo za granicą są" . :evilbat: :P Dobrego nigdy za wiele Quote
grygy Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 NO bo wiesz ALutko Może nie dotarły jeszcze do Polski :lol: :lol: Quote
kinia_w Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 Boże, jaką dzisiaj niedouczoną kobietę spotkałam :/ Najgorsze jest to, że jej opinie po krókiej wymianie zdań zaakceptowali wszyscy jej towarzysze, czyli znowu jakieś bzdury poszły w świat :( A było to tak: pojechaliśmy sobie na spacer do Wisły, tak w ramach Wielkanocy :) Ku zdziwieniu naszemu i psa ;) jest tam jeszcze trochę śniegu, na tyle, żeby pies mógł po nim pośmigiać, co uwielbia, i pobiegać za kulkami. To sobie biega, zmoczył trochę włosy, mówi się trudno. Podchodzi grupa 10 osób, i opinie jednej pani: - Patrzcie jaki brudny pies, pewnie nie myty przez dwa miesiące (wczoraj był kąpany, ale to drobiazg), - Widzicie, jaką ma słabą sierść, na pewno jest chory. Ale z tej rasy to wszystkie tak mają, jak jakiś ma dobrą sierść, to jest przypadek jeden na 100. - Ta rasa je tylko surową cielęcinę, czymś innym pluje. I, uwaga, hit sezonu: - One są takie drogie, bo suka po urodzeniu dzieci zdycha i właściciele muszą odchować szczeniaki (dlatego są takie chore) i kupić następną. Ręce opadają, zwłaszcza, że nie dała sobie niczego przetłumaczyć :( Quote
Yorkies Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 NO bo wiesz ALutko Może nie dotarły jeszcze do Polski a tu akurat was zdziwię bo to prawda białe yorki sa w niemczech ale sa jeszcze nie zatwierdzone przez FCI 8) jest to krzyżówka yorka z maltańczykiem i są białe z pasemkami, rasa nazwywa się Biewer York a la pom pom i była o nim mowa na forum (trzeba poszukać na poprzednich stronach forum :wink: ) A kity kini mnie powaliły na kolana... 8) :lol: a to uzasadnienie ceny yorka jest the best :lol: 8) chociaz tak swoją droga to nie wiadomo czy się śmiac czy płakac... :roll: pozdrawiam :fadein: Quote
Milka&Feniks Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 Rany,nie moge jak to czytam to normalnie migreny dostaje.Co ci ludzie w ogóle sie tak doczepili tych yorkasów :evil: Powiem Wam,ze ja bardzo czesto sie spotykam z takimi słowami: ta rasa to jest strasznie szczekajaca i gryzie aha i jeszcze słyszalam,ze yorki sa bardzo "głupie" i niczego nie mozna ich nauczyć :roll: A najgorsze jest to ,ze najwięcej do powiedzenia maja ci ,którzy yorkshire terriera widzieli tylko na zdjęciu :evil: Quote
Yorkies Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 Tu macie "białe" yorki http://www.biewer-yorkshire.com/liebhaber.htm http://www.biewer-yorkshire.com/galerie.htm http://www.yorkieszucht.de/ pozdrawiam :fadein: Quote
tygrysek-kr Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Mam mieszne uczucia od nośnie tych yorków sama nie wiem czy mi się podoba ja czy nie :-? A widzieliście juz takie u nas ?? Quote
Daga_i_Oskar Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Ja także o tych białych Yorkach słyszałam i nawet przeglądałam te str bo były kiedyś podawane, ale też mam mieszane uczucia do nich. Jakoś zdecydowanie wolę te nasze czarno/stalowo-złote. Jakoś nie pasuje mi do Yorka biały kolor (cvhoć mój ma krawacik biały:) ) ale gdyby nie skrzyżowałi Yorka z maltanem to pewnie nie wiedzieliby co wyjdzie i żyliby w niepewności, a widocznie takie Yorki w Niemczech są także kupowane skoro istnieją ;) Kinia ... ręce opadają jak się słyszy takie komentarze. Ja prawie dziennie spotykam się z opinią na temat gumeczki jaką nosi pies. Lubie go czesac we wsyztskie kolorki i uważam, ze nie jest powiedziane, ze piesek moze nosic tylko niebieskie i ciemne gumki ... a juz za nic w świecie nie da się ludziom wytlumaczyc, ze maja ten kucyk dlatego, bo im wlosy na oczy leca .ehhh ja juz sie nic a nic takimi komenatrzai nie przejmuje. Jak Osc mial ubranku i maszerował po sniegu to facet do zartów powiedzial, ze jeszcze tylko narty i okulary mu kupic a bedzie mógł zjezdzac w super gigancie (bo nie mamy zadnego dobrego Polaka hahaha) :) Quote
Milka&Feniks Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Musze wam jeszcze cos powiedziec kochani.Wiecie jak mi było przykro wczoraj na spacerku :( Idę sobie z Feniksem i stoja dwie panie i jedna mówi tak: patrz jaki piesek jak z wystawy sklepowej :) I komentarz drugiej pani: przestan,jak mozna takiego szczura trzymać ,to jest pies....Ja mam huskiego-mówi-......Jeny dlaczego ludzie są tacy okropni....I najgorsze jest to ,ze ta kobieta zdawała sobie sprawe ,że ja słysze jej tragiczny komentarz :roll: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Emilko trzeba na to przymykac oczy i zatykac uszy :) Najwazniejsze co my i nasi bliscy mysla o naszym piesku. A inni niech mowia co chcom ;) Quote
Coral Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Oh Emilko ja takie komentarze o szczurach to niestety tez juz slyszlama... bardzo przykro mi sie robi po takim czyms ale jak Daga powiedziala tzreba zatykac uszy i sie nie przejmowac :D Quote
grygy Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 No niestety pies jak pies, jedni kochają yorki ( :D ) inni np dobermany, a ci co lubią dobrmany nienawidzą yorków, a yorkofioły moga nienawidzić tych ''besti'' :wink: to wszystko zalezy od naszych upodobań, niestety nic na siłę, aczkolwiek ja nie lubie tych wszystkich dobermanów, rotweilerów itd, nawet nienawidze, ale nie jest to powodem dla którego miałbym isc ulica i dogadywac innym ludziom, bo po pierwsze nie miałem nigdy takiego psa, a po drugie każdy ma wybór. I co najważniejsz, nie trzeba eksponować swojej niehcęci do psa, njlepiej to przemilczeć :roll: Bo co mi da, że komuś dogodam, ze ma takiego a takiego psa? i tak nic to nie zmeni, a włąscicielowi, który kocha tego psa, będzie przykro, tak jak nam jest przykro, jak ludzie dogadują :( Quote
tygrysek-kr Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Ja tam KOCHAM każde zwierzę oczywiście psiaki najbardziej :P Quote
Daga_i_Oskar Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 A mnie sie np nie podobaja pinczery (kazdy rodzaj) jak i grzywacze Chinske zwlaszcza bezwlose, ale to nie jest powód zeby obrazac wlascicieli tych psow, bo kazdy ma inne miemanie na temat danej rasy. ja rozumiem ze komus sie Yorki, Owczarki, Dobki czy tez inne pieski nie podobaja, ale obrazliwe teksty powinni zostawic sobie dla siebie. Ja juz przestalam na to reagowac, ale na poczatku bardzo mnie to dotykalo. Czasami chamsko odpowiem a czami siedze cicho jak jeszcze mam nerwy do tego, ale ogolnie nie nalezy sie tym przejmowac :) Quote
Marca_Besi Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Dokładnie kochani, nie przejmujcie się takimi komentarzami. W końcu nie wszyscy lubią Yorki. A może mówią tak z zazdrości, hiihhi. Co do tych "białych" Yorków, to właśnie pokazywałam Wam zdjęcia tych piesków, w temacie, który kiedyś założyłam. Quote
Recommended Posts