Milka&Feniks Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 A ja uwazam,ze albo sie lubi zwierzeta albo nie.Mozna miec do niektórych wiekszy do innych mniejszy sentymrnt.Ale jeżeli ktos twierdzi ze lubi psy a patrzy z pogardą na jakąs rase to go nie rozumiem :( Quote
Yorkies Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Słucjacie po pierwsze to też wolę nasze tradycyjne yorki :wink: :D mają w sobie to "coś" :lol: a po drugie to także nie rozumiem tych ludzi którzy krytykują psy... ja kocham wszystkie żywe stworzonka... jedne mniej drugie więcej ale jednak je kocham! :D Oczywiście są rasy które darzę mniejszą sympatią ale to nie powód żeby z nich się wyśmiewać... każdy ma inny gust i jeden lubi "białe" a drugi woli "czarne" wiec nie widzę w tym powodu do głupiavh sporów... niech każdy zajmuję się tym co najbardziej lubi i nie krytykuje innego... :roll: ja nie mam nic do tzw "besti" pod warunkiem że mają zrównoważonych właścicieli :wink: po co nam jakieś głupie nienawiści czy spory... :-? a podsumowując zazwyczaj te złośliwości ludzi na temat yorków wynikają z niewiedzy lub zwyczajnej zazdrości... :-? :( i tego niestety nie zmienimy choćby nie wiem co... bo zawsze jakiś wyjątek się znajdzie... :roll: pozdrawiam :fadein: Quote
NNikka Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 [quote name='kinia_w'] - Patrzcie jaki brudny pies, pewnie nie myty przez dwa miesiące (wczoraj był kąpany, ale to drobiazg), - Widzicie, jaką ma słabą sierść, na pewno jest chory. Ale z tej rasy to wszystkie tak mają, jak jakiś ma dobrą sierść, to jest przypadek jeden na 100. - Ta rasa je tylko surową cielęcinę, czymś innym pluje. I, uwaga, hit sezonu: - One są takie drogie, bo suka po urodzeniu dzieci zdycha i właściciele muszą odchować szczeniaki (dlatego są takie chore) i kupić następną. Ręce opadają, zwłaszcza, że nie dała sobie niczego przetłumaczyć :( Straszne głupoty! :o Po prostu straszne... i to dorośli ludzie którzy powinni byc odpowiedzialni za to co mówią... [quote name='Milka&Feniks']I komentarz drugiej pani: przestan,jak mozna takiego szczura trzymać ,to jest pies....Ja mam huskiego-mówi-......Jeny dlaczego ludzie są tacy okropni....I najgorsze jest to ,ze ta kobieta zdawała sobie sprawe ,że ja słysze jej tragiczny komentarz :roll: Emilko wcale sie nie przejmuj głupotą i chamstwem ludzi, bo chamstwem było komentowanie tak żebys słyszała! Przypomina mi się reakcja mojej mamy która wyszła z mopsem na spacer a idąca dziewczyna na głos skomentowała do drugiej: "Patrz jaki wstrętny pies!" Na co moja mama odpowiedziała: Dziecko Ty tez jestes brzydka i w dodatku masz krzywe nogi a ja Ci tego nie mówię!" :D Quote
Alka Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 NNikka - świetna riposta twojej mamy! :D :wink: Quote
NNikka Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Ludzie są strasznie nieczuli i nie kulturalni... Quote
julita104 Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 eh ja kocham wszystkie zwierzaki przez co czesto serce mi peka bo chcialabym uratowac wszywstkie stworzenia i jak tylko jakiemus krzywda sie dzieje to mi slabo sie robi. na szczescie moja druga polowa jest twardo stapajacym po ziemi facetem i przypomina mi ze mamy male lokum i wiecej niz 1 maly york sie w nim nie zmiesci :-) chyba tylko dzieki temu nie mam w domu obecnie 100 psow, 50 kotow i 20 innych stworzen. a co do komentarzy to mnie czesto ludzie pyataja jak to z tymi yorkami bo slyszeli ze strasznie szczekliwe i uwaga... posikuja w mieszkaniu :o zazwyczaj w ukryciu. hmmm z tego co mi wiadomo to jak ma sie szczeniaka to kazdy sika w domu :D ale i kazdy z tego wyrasta. no ale coz ludzie wiedza swoje Quote
Milka&Feniks Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 NNika rewelacyjny odzew Twojej Mamy :D Ja od dzis też tak będę odpowiadac bezczelnym i prostackim ludziom :) Super :D P.S Szkoda ,że nie widziałam miny tej mądrej dziewczyny :D :D Quote
Wind Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Nnikka napisał(a):Przypomina mi się reakcja mojej mamy która wyszła z mopsem na spacer a idąca dziewczyna na głos skomentowała do drugiej: "Patrz jaki wstrętny pies!" Na co moja mama odpowiedziała: Dziecko Ty tez jestes brzydka i w dodatku masz krzywe nogi a ja Ci tego nie mówię!" :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: Quote
grygy Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Haha NNikka to było dobre :lol: a jaka była reakcja też dziewczynki?? :lol: Julita104 napisał(a):eh ja kocham wszystkie zwierzaki przez co czesto serce mi peka bo chcialabym uratowac wszywstkie stworzenia i jak tylko jakiemus krzywda sie dzieje to mi slabo sie robi. Ja moze też prawie wszystkie oprócz tych pająków, jaszurk węży itd :evilbat: Quote
Alutka Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 :roll: Dziękuję Ci Yorkes za fotki BIEWER York a la pom pon. Nie dość , że yorki mi się wogóle nie podobają to jeszcze ta idiotyczna nazwa pom pon.A może oni to specjalnie wymyślili , aby zniechęcić miłoSników do teu rasy. Mam nadzieję, ze nasze FCI :o nigdy tego nie zatwierdzi. Tam są Kluby, które uznają takie różne dziwactwa wydając nawet jakieś papierki, które na szczęście nikt nie respektuje. :D dobrego nigdy za wiele Quote
Księżycowa_Pyza Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Wiecie co? Jak czytam te wszystkie głupie teksty to aż sie we mnie gotuje :evil: Ale co na to poradzimy, możemy z tej głupoty jedynie się śmiać. Ja ostatnio idę z Luckim i idzie taka dziewczyna z jamnikiem zkrzyzowanym z czymś tam, podchodzi do nas i się pyta, a to jest york prawda? Ja mówię, że tak, a ona, ale to nie jest taki "oryginalny" york? :o Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać :-? Ale muszę Wam powiedzieć, że warto wspomnieć o tych miłych ludziach i miłych komentarzach, które też często się spotyka. Na szczęście jeszcze nikt mi się nie zapytał ile moj cudak kosztuje ufff :fadein: Quote
kinia_w Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Księżycowa_Pyza napisał(a): Na szczęście jeszcze nikt mi się nie zapytał ile moj cudak kosztuje ufff :fadein: To masz szczęście :-? Mnie się pyta co druga osoba, która na chwilę przystaje, żeby pogadać, czy pogłaskać psa. Można czegoś dostać :-? Quote
Beata-Daisy Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 WITAM ZA TO MNIE CZESTO PYTAJ O CENE PSIAKA Z REGULY KWITUJE ZE :D CHWILA STRACHU :D ALE JEZELI JUZ POWIEM TO TEKSTY TYPU CZY PANI JEST POWAZNA I NAPRZYKLAD JA ZA TE PIENIADZE TO BYM KUUUUUUUPILAAAAAA TO I TAMTO A JEZELI CHODZI O WYPOWIEDZ ALUTKI NEGATYWNA NA TEMAT RASY TO MYSLE ZE NIE POINNAS SIE WOGOLE WYPOWIADAC PONIEWAZ TE FORUM JEST DLA MILOSNIKOW ZACHOWAJ UWAGI SOBIE NAS ONE NIE INTERESUJA Quote
Daga_i_Oskar Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 NNikka hahaha uśmiałam się do łęz po przeczytaniu Twojej wypowiedzi, a raczej zinterpretowaniu wypowiedzi mamy. Ja także jestem ciekawa jak ta dziewczynka z krzywymi nogami zareagowała hahaha A mi sie wydaje, ze niektórzy ludzie komentują wszytsko, bo poprostu sa juz tacy, albo zazdrosc ich zzera. Moze wdaja sie w role krytyka ? Jedno jestem pewna nie powinnismy na to zwracac uwagi, a jak juz zwrocimy to odpowiedziec im tak samo tylko na ich temat tak jak to zrobiła mama NNikki i wielkie gratulacje jej za to !! Ja ostatnio przyznam szczerze spotykam sie z miłymi skojarzeniami, kazdy poznaje ze to York, mówia zazwyczaj jaka slicznotka idzie. Jedyne co to czasami jeszcze mają jakies "ale" do kucykow, ale i z takimi hasełkami typu : po co temu psowi kokardka, osmieszasz psa dajac mu spineczke itp juz nie spotykamy, a przynajmniej nie zauwazamy tego. Weronika moze w Iniwrocławiu zanja sie na tyle ile kosztuja Yorki ze juz Cie nie zameczjaa tymi pytaniami hihih Quote
NNikka Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 [quote name='Księżycowa_Pyza']Ja ostatnio idę z Luckim i idzie taka dziewczyna z jamnikiem zkrzyzowanym z czymś tam, podchodzi do nas i się pyta, a to jest york prawda? Ja mówię, że tak, a ona, ale to nie jest taki "oryginalny" york? :o Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać :-? :fadein: Trzeba było powiedzieć, ze jak najbardziej orginalny... nawet metkę adidasa ma pod ogonem... :wink: Quote
NNikka Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Dziewczyna oczywiście natychmiast sie zmyła i juz nic więcej nie komentowała... mama była jak widać baaardzo skuteczna... :lol: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 NNikka napisał(a):Dziewczyna oczywiście natychmiast sie zmyła i juz nic więcej nie komentowała... mama była jak widać baaardzo skuteczna... :lol: haha chyba będziemy musiałby brać przykłąd z Twojej mamy żebysmy były bardziej skuteczne ;) :lol: Quote
Księżycowa_Pyza Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Nika to takie zabawne bo to samo na temat tej metki powiedział dzisiaj moj chłopak kiedy mu o tym opowiadałam i o innych waszych historiach hihi on po prostu nie moze zrozumieć skad te niestworzony historie w ludziach sie biorą, rozumiem, że jeszcze dzieci, ale w wiekszości są to dorośli. Moj Mati jeszcze stwierdził, że on tez za duzo się jeszcze nie zna, ale wtedy w takich kwestiach nie zabiera głosu :roll: :wink: Quote
Yorkies Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Moj Mati jeszcze stwierdził, że on tez za duzo się jeszcze nie zna, ale wtedy w takich kwestiach nie zabiera głosu i żeby ci wszyscy "najmądzrejsi" tacy byli to byśmy nie musieli przejmowac się ich głupią gadką... :wink: 8) pozdrawiam :fadein: Quote
Alutka Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Beatko & Daisy. Wielkim moim zyczeniem byłoby. zebyś tak kochała i robi la tyle dla zwierząt a szczególnie dla piesków co ja. Czyż nie warto walczyć o tak piękną rasę, która jest w złocie i to w trzech dyskretnie różniących się odcieniach , a płaszczyk błyszczy grafitowym srebrem !!!!! Po co do tego kolor biały ?? i jeszcze ta śmieszna nazwa pom pon. A może dolać zielonego np. Sądzę, ze nie zrozumiałas tematu dobrze. jak Cię moje wypowiedzi nie interesują to ich poprostu nie czytaj. Dobrego nigdy za wiele Quote
Beata-Daisy Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Kochana Alutko faktycznie chodziło ci o biale psiaczki PRZEPRASZAM żle zrozumiałam :oops: I fakt jest faktem że nie powinno sie krzyżować myśle że nasze cukierki są piękne i nie potzrebuja zmian Quote
Alutka Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 :laola: Nie ma sprawy nieporozumienia zawsze się mogą zdarzyć. Tak czu lam, ze mnie nie zrozumiałaś. Dobrze. ze już jest okey :D Dobrego nigdy za wiele Quote
kinia_w Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Nie wiem ;) za to wiem, za co lubią mojego Muszkietera, mimo, że to York. Bo wrzeszczy tak rzadko, że jak mu się zdarzy, to wywołuje zdziwienie, a nie oburzenie i inne takie ;) Jedyne cichutkie szczeki to te, którymi sygnalizuje chęć wyjścia na dwór. Dzisiaj dał konkretny głos po raz pierwszy od dwóch tygodni i po raz pierwszy na człowieka - uznał, że pani, która przeprowadza dzieciaki przez pasy ma zbyt jaskrawe ubranie i należy jej na to zwrócić uwagę ;) Quote
Alutka Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 :smilecol: Ja mam yoreczki już około dziesięciu lat. :D I naprawdę bardzo mało było złośliwych uwag raczej pozytywne. Dużo ludzi pytało o pielęgnację . zdrowie itp. Są ludzie. którzy żadnych zwierząt nie lubią i tych jest mi żal. Nie wiedzą ile tracą przyjemności i miłości. Ale na to już niestety nie mamy wpływu. :evil: Dobrego nigdy za wiele Quote
Recommended Posts