Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja uwazam,ze albo sie lubi zwierzeta albo nie.Mozna miec do niektórych wiekszy do innych mniejszy sentymrnt.Ale jeżeli ktos twierdzi ze lubi psy a patrzy z pogardą na jakąs rase to go nie rozumiem :(

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słucjacie po pierwsze to też wolę nasze tradycyjne yorki :wink: :D mają w sobie to "coś" :lol:

a po drugie to także nie rozumiem tych ludzi którzy krytykują psy... ja kocham wszystkie żywe stworzonka... jedne mniej drugie więcej ale jednak je kocham! :D Oczywiście są rasy które darzę mniejszą sympatią ale to nie powód żeby z nich się wyśmiewać... każdy ma inny gust i jeden lubi "białe" a drugi woli "czarne" wiec nie widzę w tym powodu do głupiavh sporów... niech każdy zajmuję się tym co najbardziej lubi i nie krytykuje innego... :roll:
ja nie mam nic do tzw "besti" pod warunkiem że mają zrównoważonych właścicieli :wink:
po co nam jakieś głupie nienawiści czy spory... :-?

a podsumowując zazwyczaj te złośliwości ludzi na temat yorków wynikają z niewiedzy lub zwyczajnej zazdrości... :-? :(

i tego niestety nie zmienimy choćby nie wiem co... bo zawsze jakiś wyjątek się znajdzie... :roll:

pozdrawiam :fadein:

Posted

[quote name='kinia_w'] - Patrzcie jaki brudny pies, pewnie nie myty przez dwa miesiące (wczoraj był kąpany, ale to drobiazg),
- Widzicie, jaką ma słabą sierść, na pewno jest chory. Ale z tej rasy to wszystkie tak mają, jak jakiś ma dobrą sierść, to jest przypadek jeden na 100.
- Ta rasa je tylko surową cielęcinę, czymś innym pluje.

I, uwaga, hit sezonu:
- One są takie drogie, bo suka po urodzeniu dzieci zdycha i właściciele muszą odchować szczeniaki (dlatego są takie chore) i kupić następną.

Ręce opadają, zwłaszcza, że nie dała sobie niczego przetłumaczyć :(

Straszne głupoty! :o Po prostu straszne... i to dorośli ludzie którzy powinni byc odpowiedzialni za to co mówią...

[quote name='Milka&Feniks']I komentarz drugiej pani: przestan,jak mozna takiego szczura trzymać ,to jest pies....Ja mam huskiego-mówi-......Jeny dlaczego ludzie są tacy okropni....I najgorsze jest to ,ze ta kobieta zdawała sobie sprawe ,że ja słysze jej tragiczny komentarz :roll:

Emilko wcale sie nie przejmuj głupotą i chamstwem ludzi, bo chamstwem było komentowanie tak żebys słyszała!
Przypomina mi się reakcja mojej mamy która wyszła z mopsem na spacer a idąca dziewczyna na głos skomentowała do drugiej: "Patrz jaki wstrętny pies!" Na co moja mama odpowiedziała: Dziecko Ty tez jestes brzydka i w dodatku masz krzywe nogi a ja Ci tego nie mówię!"
:D

Posted

eh ja kocham wszystkie zwierzaki przez co czesto serce mi peka bo chcialabym uratowac wszywstkie stworzenia i jak tylko jakiemus krzywda sie dzieje to mi slabo sie robi.
na szczescie moja druga polowa jest twardo stapajacym po ziemi facetem i przypomina mi ze mamy male lokum i wiecej niz 1 maly york sie w nim nie zmiesci :-)
chyba tylko dzieki temu nie mam w domu obecnie 100 psow, 50 kotow i 20 innych stworzen.
a co do komentarzy to mnie czesto ludzie pyataja jak to z tymi yorkami bo slyszeli ze strasznie szczekliwe i uwaga... posikuja w mieszkaniu :o zazwyczaj w ukryciu.
hmmm z tego co mi wiadomo to jak ma sie szczeniaka to kazdy sika w domu :D ale i kazdy z tego wyrasta. no ale coz ludzie wiedza swoje

Posted

Nnikka napisał(a):
Przypomina mi się reakcja mojej mamy która wyszła z mopsem na spacer a idąca dziewczyna na głos skomentowała do drugiej: "Patrz jaki wstrętny pies!" Na co moja mama odpowiedziała: Dziecko Ty tez jestes brzydka i w dodatku masz krzywe nogi a ja Ci tego nie mówię!"

:roflt: :roflt: :roflt: :roflt:

Posted

Haha NNikka to było dobre :lol: a jaka była reakcja też dziewczynki?? :lol:

Julita104 napisał(a):
eh ja kocham wszystkie zwierzaki przez co czesto serce mi peka bo chcialabym uratowac wszywstkie stworzenia i jak tylko jakiemus krzywda sie dzieje to mi slabo sie robi.

Ja moze też prawie wszystkie oprócz tych pająków, jaszurk węży itd :evilbat:

Posted

:roll: Dziękuję Ci Yorkes za fotki BIEWER York a la pom pon.
Nie dość , że yorki mi się wogóle nie podobają to jeszcze
ta idiotyczna nazwa pom pon.A może oni to specjalnie
wymyślili , aby zniechęcić miłoSników do teu rasy.
Mam nadzieję, ze nasze FCI :o nigdy tego nie zatwierdzi.
Tam są Kluby, które uznają takie różne dziwactwa wydając
nawet jakieś papierki, które na szczęście nikt nie respektuje.

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Wiecie co? Jak czytam te wszystkie głupie teksty to aż sie we mnie gotuje :evil:
Ale co na to poradzimy, możemy z tej głupoty jedynie się śmiać.
Ja ostatnio idę z Luckim i idzie taka dziewczyna z jamnikiem zkrzyzowanym z czymś tam, podchodzi do nas i się pyta, a to jest york prawda? Ja mówię, że tak, a ona, ale to nie jest taki "oryginalny" york? :o
Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać :-?
Ale muszę Wam powiedzieć, że warto wspomnieć o tych miłych ludziach i miłych komentarzach, które też często się spotyka.
Na szczęście jeszcze nikt mi się nie zapytał ile moj cudak kosztuje ufff :fadein:

Posted

Księżycowa_Pyza napisał(a):

Na szczęście jeszcze nikt mi się nie zapytał ile moj cudak kosztuje ufff :fadein:

To masz szczęście :-? Mnie się pyta co druga osoba, która na chwilę przystaje, żeby pogadać, czy pogłaskać psa. Można czegoś dostać :-?

Posted

WITAM

ZA TO MNIE CZESTO PYTAJ O CENE PSIAKA Z REGULY KWITUJE ZE :D CHWILA STRACHU :D ALE JEZELI JUZ POWIEM TO TEKSTY TYPU CZY PANI JEST POWAZNA I NAPRZYKLAD JA ZA TE PIENIADZE TO BYM KUUUUUUUPILAAAAAA TO I TAMTO

A JEZELI CHODZI O WYPOWIEDZ ALUTKI NEGATYWNA NA TEMAT RASY TO MYSLE ZE NIE POINNAS SIE WOGOLE WYPOWIADAC PONIEWAZ TE FORUM JEST DLA MILOSNIKOW ZACHOWAJ UWAGI SOBIE NAS ONE NIE INTERESUJA

Posted

NNikka hahaha uśmiałam się do łęz po przeczytaniu Twojej wypowiedzi, a raczej zinterpretowaniu wypowiedzi mamy. Ja także jestem ciekawa jak ta dziewczynka z krzywymi nogami zareagowała hahaha

A mi sie wydaje, ze niektórzy ludzie komentują wszytsko, bo poprostu sa juz tacy, albo zazdrosc ich zzera. Moze wdaja sie w role krytyka ? Jedno jestem pewna nie powinnismy na to zwracac uwagi, a jak juz zwrocimy to odpowiedziec im tak samo tylko na ich temat tak jak to zrobiła mama NNikki i wielkie gratulacje jej za to !!
Ja ostatnio przyznam szczerze spotykam sie z miłymi skojarzeniami, kazdy poznaje ze to York, mówia zazwyczaj jaka slicznotka idzie. Jedyne co to czasami jeszcze mają jakies "ale" do kucykow, ale i z takimi hasełkami typu : po co temu psowi kokardka, osmieszasz psa dajac mu spineczke itp juz nie spotykamy, a przynajmniej nie zauwazamy tego.

Weronika moze w Iniwrocławiu zanja sie na tyle ile kosztuja Yorki ze juz Cie nie zameczjaa tymi pytaniami hihih

Posted

[quote name='Księżycowa_Pyza']Ja ostatnio idę z Luckim i idzie taka dziewczyna z jamnikiem zkrzyzowanym z czymś tam, podchodzi do nas i się pyta, a to jest york prawda? Ja mówię, że tak, a ona, ale to nie jest taki "oryginalny" york? :o
Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać :-?
:fadein:
Trzeba było powiedzieć, ze jak najbardziej orginalny... nawet metkę adidasa ma pod ogonem... :wink:

Posted

NNikka napisał(a):
Dziewczyna oczywiście natychmiast sie zmyła i juz nic więcej nie komentowała... mama była jak widać baaardzo skuteczna... :lol:

haha chyba będziemy musiałby brać przykłąd z Twojej mamy żebysmy były bardziej skuteczne ;) :lol:

Posted

Nika to takie zabawne bo to samo na temat tej metki powiedział dzisiaj moj chłopak kiedy mu o tym opowiadałam i o innych waszych historiach hihi on po prostu nie moze zrozumieć skad te niestworzony historie w ludziach sie biorą, rozumiem, że jeszcze dzieci, ale w wiekszości są to dorośli. Moj Mati jeszcze stwierdził, że on tez za duzo się jeszcze nie zna, ale wtedy w takich kwestiach nie zabiera głosu :roll: :wink:

Posted

Moj Mati jeszcze stwierdził, że on tez za duzo się jeszcze nie zna, ale wtedy w takich kwestiach nie zabiera głosu

i żeby ci wszyscy "najmądzrejsi" tacy byli to byśmy nie musieli przejmowac się ich głupią gadką... :wink: 8)

pozdrawiam :fadein:

Posted

Beatko & Daisy. Wielkim moim zyczeniem byłoby. zebyś tak kochała
i robi la tyle dla zwierząt a szczególnie dla piesków co ja.
Czyż nie warto walczyć o tak piękną rasę, która jest w złocie
i to w trzech dyskretnie różniących się odcieniach , a płaszczyk
błyszczy grafitowym srebrem !!!!! Po co do tego kolor biały ??
i jeszcze ta śmieszna nazwa pom pon. A może dolać zielonego np.
Sądzę, ze nie zrozumiałas tematu dobrze. jak Cię moje
wypowiedzi nie interesują to ich poprostu nie czytaj.

Dobrego nigdy za wiele

Posted

Kochana Alutko faktycznie chodziło ci o biale psiaczki PRZEPRASZAM żle zrozumiałam :oops:

I fakt jest faktem że nie powinno sie krzyżować myśle że nasze cukierki są piękne i nie potzrebuja zmian

Posted

:laola:

Nie ma sprawy nieporozumienia zawsze się mogą zdarzyć.
Tak czu lam, ze mnie nie zrozumiałaś. Dobrze. ze już jest okey

:D Dobrego nigdy za wiele

Posted

Nie wiem ;) za to wiem, za co lubią mojego Muszkietera, mimo, że to York. Bo wrzeszczy tak rzadko, że jak mu się zdarzy, to wywołuje zdziwienie, a nie oburzenie i inne takie ;) Jedyne cichutkie szczeki to te, którymi sygnalizuje chęć wyjścia na dwór.

Dzisiaj dał konkretny głos po raz pierwszy od dwóch tygodni i po raz pierwszy na człowieka - uznał, że pani, która przeprowadza dzieciaki przez pasy ma zbyt jaskrawe ubranie i należy jej na to zwrócić uwagę ;)

Posted

:smilecol: Ja mam yoreczki już około dziesięciu lat. :D
I naprawdę bardzo mało było złośliwych uwag raczej pozytywne.
Dużo ludzi pytało o pielęgnację . zdrowie itp. Są ludzie. którzy
żadnych zwierząt nie lubią i tych jest mi żal. Nie wiedzą ile
tracą przyjemności i miłości. Ale na to już niestety nie mamy
wpływu. :evil:

Dobrego nigdy za wiele