Kulfoniasty Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Trzymam kciuki za domek u Pana z Bawarii <3. Byłoby fajnie :) Quote
Kulfoniasty Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 1 godzinę temu, Mysza2 napisał: Jak się zapewne domyślacie Pani się nie odezwała. :( - może i dobrze ... Quote
AgusiaP Posted September 10, 2017 Author Posted September 10, 2017 Wczoraj miałam kolejny telefon o Funię z Częstochowy. W domu szesnastoletnia córka i 7 letni sznaucerek. Spokojny, bardzo przyjacielsko nastawiony do wszystkich psów. Pani tez miała zadzwonić wieczoram do Kasi i cisza. Ja nie wiem co z tymi ludźmi. Quote
kiyoshi Posted September 10, 2017 Posted September 10, 2017 a może ten dom w Bawarii jest Funi pisany? Trzymam kciuki żeby Pan sie odezwał! 1 Quote
Tyśka) Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Dnia 10.09.2017 o 11:10, kiyoshi napisał: a może ten dom w Bawarii jest Funi pisany? O tym samym pomyślałam :) Quote
Kulfoniasty Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 23 godziny temu, Tyś(ka) napisał: O tym samym pomyślałam :) Też tak bym chciała :) Quote
Kulfoniasty Posted September 15, 2017 Posted September 15, 2017 3 godziny temu, kiyoshi napisał: dziewczynki.....co słychać? No właśnie - Funia zdrowa ? Odezwał się Pan z Bawarii ? Jakaś cisza ... Quote
AgusiaP Posted September 16, 2017 Author Posted September 16, 2017 Dziewczynki u Funi wszystko ok. Niestety Pan nie zadzwonił. Miał dzwonić w połowie tego tygodnia, nawet gdyby znaleźli do adopcji innego pieska i cisza. Quote
kiyoshi Posted September 16, 2017 Posted September 16, 2017 1 godzinę temu, AgusiaP napisał: Dziewczynki u Funi wszystko ok. Niestety Pan nie zadzwonił. Miał dzwonić w połowie tego tygodnia, nawet gdyby znaleźli do adopcji innego pieska i cisza. szkoda:( eh...Funia.... ale wiecie co- teraz jak jest już po operacji, to na pewno będzie łatwiej znaleść jej dom, zobaczycie- będzie dobrze:) 3 Quote
Kulfoniasty Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Pisali państwo spod Bielska-Białej (zostawiłam ogłoszenie Funi na Lento) w sprawie Funi, ale Funia jest za duża dla nich. Chcieliby małą, spokojna suczkę w wieku 2-4 lat , gdzieś do ok. 7 kg - spokojną, typowego kanapowca. Mają dom z ogrodem - sunia będzie mieszkać w domu na kanapie. Czy ktoś zna taka sunię do adopcji ? Najlepiej spod Bielska-Białej. :) Quote
kiyoshi Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 29 minut temu, Kulfoniasty napisał: Pisali państwo spod Bielska-Białej (zostawiłam ogłoszenie Funi na Lento) w sprawie Funi, ale Funia jest za duża dla nich. Chcieliby małą, spokojna suczkę w wieku 2-4 lat , gdzieś do ok. 7 kg - spokojną, typowego kanapowca. Mają dom z ogrodem - sunia będzie mieszkać w domu na kanapie. Czy ktoś zna taka sunię do adopcji ? Najlepiej spod Bielska-Białej. :) może u Kasi w hoteliku znalazła by się taka sunia?? Quote
AgusiaP Posted September 19, 2017 Author Posted September 19, 2017 Może, warto spróbować u Kasi. Państwo maja do niej blisko. Jeśli chodzi o nasza Funie to coś dziewczynka nie ma szczęścia. Izunia miała zrobić w niedziele wizytę przedsdopcyjna dla Funi, niestety Państwo zrezygnowali i adoptowali szczeniaka. Izunia dzięki, ze chciałaś pomoc. Quote
kiyoshi Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 28 minut temu, AgusiaP napisał: Może, warto spróbować u Kasi. Państwo maja do niej blisko. Jeśli chodzi o nasza Funie to coś dziewczynka nie ma szczęścia. Izunia miała zrobić w niedziele wizytę przedsdopcyjna dla Funi, niestety Państwo zrezygnowali i adoptowali szczeniaka. Izunia dzięki, ze chciałaś pomoc. zawsze do usług kochane. 2 Quote
Mysza2 Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 A ja miałam dzisiaj jeszcze jedną zainteresowaną rodzinę, ale to kompletnie nie nasza bajka. Najważniejsze, że zainteresowanie jest, guzków już nie ma, więc prędzej czy później ktoś fajny zadzwoni:) 1 Quote
kasiainat Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Dnia 19.09.2017 o 21:35, Mysza2 napisał: A ja miałam dzisiaj jeszcze jedną zainteresowaną rodzinę, ale to kompletnie nie nasza bajka. Najważniejsze, że zainteresowanie jest, guzków już nie ma, więc prędzej czy później ktoś fajny zadzwoni:) Trzymam kciuki za domek dla Funi bo ta mała zołza daje nam popalić :-) w zasadzie nie nam ale innym psiakom :-) zaległy paragon i zdjęcia Funi po zabiegu - przepraszam za poślizg, doba się skróciła :-/ 1 Quote
AgusiaP Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 Dzieki Kasiu za zdjecia. A to mała zołza z naszej Funi. Quote
joanka40 Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 Taaa...ale nadrabia wyglądem :) Niektóre psy, podobnie jak ludzie mają trudne charaktery. O wpływie genów na zachowanie, najbardziej przekonał mnie kiedyś artykuł w "Fokusie". No bo, jeśli dorosły szympansa będzie pomagał w wychowywaniu małego tygrysa, to czy ten mały tygrys, wyrośnie później na szympansa ??? No, nie wyrośnie na szympansa. Dlatego też i terriery, i sznaucery, czy też psiaki, jak to się mówi w typie rasy, mają w genach taki, a nie inny charakterek. Mój terrierek z kolei uwielbia wszystkie zwierzaki, łącznie ze świnkami morskimi i ptaszkami, a ludziska to mają trzymać łapy z daleka i ludziska mogą tylko podziwiać włochatą mordę z pewnej odległości. No bo, jak w przypadku Funi morda jest ładna :) No to podziwiam od 12 lat :) 1 Quote
Kulfoniasty Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 A na fotkach wygląda tak niewinnie :). Trochę nam zarosła dziewczyna - może ją pogonić do fryzjera ? Teraz już zdrowa - guzki wycięte, to może szybciej znajdzie dom. Ciężko jest znaleźć dom dla pieska, który skończył 3 lata - nawet dla młodych trudniej - ludzie niestety wolą szczeniaki z pseudo - małe i rozkoszne i nie przychodzi ktoś obcy na PA.... Jeszcze charakterek Funi ... trochę chyba miał wpływ na jej zachowanie tryb życia - od początku była tylko ze swoją Pańcią i Jej sąsiadką. 1 Quote
AgusiaP Posted September 24, 2017 Author Posted September 24, 2017 17 godzin temu, Kulfoniasty napisał: A na fotkach wygląda tak niewinnie :). Trochę nam zarosła dziewczyna - może ją pogonić do fryzjera ? Teraz już zdrowa - guzki wycięte, to może szybciej znajdzie dom. Ciężko jest znaleźć dom dla pieska, który skończył 3 lata - nawet dla młodych trudniej - ludzie niestety wolą szczeniaki z pseudo - małe i rozkoszne i nie przychodzi ktoś obcy na PA.... Jeszcze charakterek Funi ... trochę chyba miał wpływ na jej zachowanie tryb życia - od początku była tylko ze swoją Pańcią i Jej sąsiadką. Zarosła dziewczynka to prawda. Tylko na chwile obecna niestety nie mamy pieniążków na fryzjera. Wiem, ze to może by pomogło, ludzie to wzrokowcy ale mamy w tej chwili za dużo gadzinek na utrzymaniu i ledwo co wyrabiamy z bazarkami na ich utrzymanie. Kasienko gdybys mogła, zrób nowa sesje Funi, zobaczymy jakie będzie zainteresowanie nasza pannica. Jest jedynak różnica w wyglądzie od ostatnich zdjęć, które ma w ogłoszeniach, jak dla mnie nie jest już w typie teriera. Quote
joanka40 Posted September 24, 2017 Posted September 24, 2017 Teraz to Funia wygląda z twarzy, jak psiak z filmu dla dzieci: "STAFLIK I SPAGETKA". Ten czarny to chyba Spagetka :) 2 Quote
Anecik Posted September 24, 2017 Posted September 24, 2017 12 minut temu, joanka40 napisał: Teraz to Funia wygląda z twarzy, jak psiak z filmu dla dzieci: "STAFLIK I SPAGETKA". Ten czarny to chyba Spagetka :) hihihih ....pamiętam :D 1 Quote
Kulfoniasty Posted September 24, 2017 Posted September 24, 2017 Mogę załatwić strzyżenie u poprzedniej fryzjerki, tylko czy ktoś będzie miał czas przyjechać w rodzinne strony Funi ? Quote
AgusiaP Posted September 25, 2017 Author Posted September 25, 2017 Chyba salon piękności Funi już nie będzie potrzebny. Dzisiaj byłyśmy z Elunia na wizycie w Krakowie. Pan na emeryturze, Pani jeszcze pracuje, dzieci dorosłe w swoich domach. Od zawsze w domu były psy. Ostatni 17 letni piesek po zmarłej mamie odszedł 3 miesiące temu. Cala masę zdjęć i filmików Państwo nam pokazali z gromadka swoich pupili, jakie mieli u siebie w domu. Nie pozostaje nic innego jak mocno zaciskać kciuki. W tym tygodniu, prawdopodobnie Funia zostanie Krakowianka. 1 Quote
Recommended Posts