Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj miałam kolejny telefon o Funię z Częstochowy.

W domu szesnastoletnia córka i 7 letni sznaucerek.

Spokojny, bardzo przyjacielsko nastawiony do wszystkich psów.

Pani tez miała zadzwonić wieczoram do Kasi i cisza.

Ja nie wiem co z tymi ludźmi.

Posted
1 godzinę temu, AgusiaP napisał:

Dziewczynki u Funi wszystko ok.

Niestety Pan nie zadzwonił.

Miał dzwonić w połowie tego tygodnia, nawet gdyby znaleźli do adopcji innego pieska i cisza.

szkoda:( eh...Funia....

ale wiecie co- teraz jak jest już po operacji, to na pewno będzie łatwiej znaleść jej dom, zobaczycie- będzie dobrze:)

• Upvote 3
Posted

Pisali państwo spod Bielska-Białej (zostawiłam ogłoszenie Funi na Lento) w sprawie Funi, ale Funia jest za duża dla nich. Chcieliby małą, spokojna suczkę w wieku 2-4 lat , gdzieś do ok. 7 kg - spokojną, typowego kanapowca. Mają dom z ogrodem - sunia będzie mieszkać w domu na kanapie.

Czy ktoś zna taka sunię do adopcji ? Najlepiej spod Bielska-Białej. :)

Posted
29 minut temu, Kulfoniasty napisał:

Pisali państwo spod Bielska-Białej (zostawiłam ogłoszenie Funi na Lento) w sprawie Funi, ale Funia jest za duża dla nich. Chcieliby małą, spokojna suczkę w wieku 2-4 lat , gdzieś do ok. 7 kg - spokojną, typowego kanapowca. Mają dom z ogrodem - sunia będzie mieszkać w domu na kanapie.

Czy ktoś zna taka sunię do adopcji ? Najlepiej spod Bielska-Białej. :)

może u Kasi w hoteliku znalazła by się taka sunia??

Posted

Może, warto spróbować u Kasi. Państwo maja do niej blisko. Jeśli chodzi o nasza Funie to coś dziewczynka nie ma szczęścia. Izunia miała zrobić w niedziele wizytę przedsdopcyjna dla Funi, niestety Państwo zrezygnowali i adoptowali szczeniaka. Izunia dzięki, ze chciałaś pomoc. 

Posted
28 minut temu, AgusiaP napisał:

Może, warto spróbować u Kasi. Państwo maja do niej blisko. Jeśli chodzi o nasza Funie to coś dziewczynka nie ma szczęścia. Izunia miała zrobić w niedziele wizytę przedsdopcyjna dla Funi, niestety Państwo zrezygnowali i adoptowali szczeniaka. Izunia dzięki, ze chciałaś pomoc. 

zawsze do usług kochane.

• Upvote 2
Posted

A ja miałam dzisiaj jeszcze jedną zainteresowaną rodzinę, ale to kompletnie nie nasza bajka.

Najważniejsze, że zainteresowanie jest, guzków już nie ma, więc prędzej czy później ktoś fajny zadzwoni:)

• Upvote 1
Posted
Dnia 19.09.2017 o 21:35, Mysza2 napisał:

A ja miałam dzisiaj jeszcze jedną zainteresowaną rodzinę, ale to kompletnie nie nasza bajka.

Najważniejsze, że zainteresowanie jest, guzków już nie ma, więc prędzej czy później ktoś fajny zadzwoni:)

Trzymam kciuki za domek dla Funi bo ta mała zołza daje nam popalić :-) w zasadzie nie nam ale innym psiakom :-)

zaległy paragon i zdjęcia Funi po zabiegu - przepraszam za poślizg, doba się skróciła :-/

IMG_8782.JPG

IMG_8787.JPG

IMG_8795.JPG

• Upvote 1
Posted

Taaa...ale nadrabia wyglądem :)

Niektóre psy, podobnie jak ludzie mają trudne charaktery.

O wpływie genów na zachowanie, najbardziej przekonał mnie kiedyś artykuł w "Fokusie".

No bo, jeśli dorosły szympansa będzie pomagał w wychowywaniu małego tygrysa, to czy ten mały tygrys,

wyrośnie później na szympansa ???

No, nie wyrośnie na szympansa.

Dlatego też i terriery, i sznaucery, czy też psiaki, jak to się mówi w typie rasy, mają w genach taki, a nie inny charakterek.

Mój terrierek z kolei uwielbia wszystkie zwierzaki, łącznie ze świnkami morskimi i ptaszkami, a ludziska to mają trzymać łapy z daleka i ludziska

mogą tylko podziwiać włochatą mordę z pewnej odległości.

No bo, jak w przypadku Funi morda jest ładna :)

No to podziwiam od 12 lat :)

• Upvote 1
Posted

A na fotkach wygląda tak niewinnie :). Trochę nam zarosła dziewczyna - może ją pogonić do fryzjera ? Teraz już zdrowa - guzki wycięte, to może szybciej znajdzie dom. Ciężko jest znaleźć dom dla pieska, który skończył 3 lata - nawet dla młodych trudniej - ludzie niestety wolą szczeniaki z pseudo - małe i rozkoszne i nie przychodzi ktoś obcy na PA.... Jeszcze charakterek Funi ... trochę chyba miał wpływ na jej zachowanie tryb życia - od początku była tylko ze swoją Pańcią i Jej sąsiadką.

• Upvote 1
Posted
17 godzin temu, Kulfoniasty napisał:

A na fotkach wygląda tak niewinnie :). Trochę nam zarosła dziewczyna - może ją pogonić do fryzjera ? Teraz już zdrowa - guzki wycięte, to może szybciej znajdzie dom. Ciężko jest znaleźć dom dla pieska, który skończył 3 lata - nawet dla młodych trudniej - ludzie niestety wolą szczeniaki z pseudo - małe i rozkoszne i nie przychodzi ktoś obcy na PA.... Jeszcze charakterek Funi ... trochę chyba miał wpływ na jej zachowanie tryb życia - od początku była tylko ze swoją Pańcią i Jej sąsiadką.

Zarosła dziewczynka to prawda. Tylko na chwile obecna niestety nie mamy pieniążków na fryzjera. Wiem, ze to może by pomogło, ludzie to wzrokowcy ale mamy w tej chwili za dużo gadzinek na utrzymaniu i ledwo co wyrabiamy z bazarkami na ich utrzymanie. 

Kasienko gdybys mogła, zrób nowa sesje Funi, zobaczymy jakie będzie zainteresowanie nasza pannica. Jest jedynak różnica w wyglądzie od ostatnich zdjęć, które ma w ogłoszeniach, jak dla mnie nie jest już w typie teriera. 

Posted
12 minut temu, joanka40 napisał:

Teraz to Funia wygląda z twarzy, jak psiak z filmu dla dzieci: "STAFLIK I SPAGETKA".

Ten czarny to chyba Spagetka :)

Znalezione obrazy dla zapytania spagetka a staflik

hihihih ....pamiętam :D

• Upvote 1
Posted

Chyba salon piękności Funi już nie będzie potrzebny.

Dzisiaj byłyśmy z Elunia na wizycie  w Krakowie. 

Pan na emeryturze, Pani jeszcze pracuje, dzieci dorosłe w swoich domach.

Od zawsze w domu były psy.

Ostatni 17 letni piesek po zmarłej mamie odszedł 3 miesiące temu.

Cala masę zdjęć i filmików Państwo nam pokazali z gromadka swoich pupili, jakie mieli u siebie w domu.

Nie pozostaje nic innego jak mocno zaciskać kciuki.

W tym tygodniu, prawdopodobnie Funia zostanie Krakowianka. 

• Upvote 1