Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, doris66 napisał:

Mortes nr konta ten sam co dla Jędrusia? Jeśli inny to podaj proszę na priv.

Ciociu Doris miło Cię widzieć u Bellusi :) Widzę że polubiłas " moje" świętokrzyskie bidy ... Będę wdzięczna za Twoją pomoc :) Konto to samo co Jędrusiowe :)

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
2 minuty temu, doris66 napisał:

Mortes polubiłam i Twoje biedy i Ciebie, bo robisz wspaniałe rzeczy dla skrzywdzonych zwierzaków. Ile mogę to pomogę.

No ! ;) I to jest prawdziwa dogomaniaczka ;) ;) ;) Bellusiowe i Jędrusiowe buziaczki Ciociu :)

Posted
1 minutę temu, Mortes napisał:

Zaraz tam wejdę , ale mam wiadomości dosłownie sprzed chwili . Poniewaz Joasia już ogłosiła małą oczywiście w zamysle że ewentualny domek poczeka na nia to odezwała się pani z Mikołowa ( chyba dobrze zapamiętałam nazwę) Na razie tak na szybko wiem że pani poczeka , zgadza się na wizyty przed i po adopcyjne , domek z ogródkiem , pies do domu . Ja dzis zadzwonię do Pani i porozmawiam z nią to dam znac :)

To trzymam kciuki.

Posted

Przeczytałam , fajnie brzmi :) Ale pani nie chce szczeniaka :( No ale jeżeli w tym Mikołowie nie wypali to zaprezentuję tam naszą ślicznotę :)

Posted
7 godzin temu, Mortes napisał:

Ciociu Jolantino kompletnie nie wiem o co chodzi :( Nie znam tego hotelu więc o warunkach tam sie nie wypowiem , a poza tym to nie miejsce na takie opinie. Zakładając wątek Bellusi postanowiłam zainteresować nią inne może mniej znane mi osoby z DOGO. Ciągle pomagają mi te same i trochę mi głupio z tego powodu. Weszłam na wątek Huzia bo widzę że popularny a tam ... kilka osób co coś robia dla psiaka a reszta to nie wiem po co tam są :(  Miło mi było że z wątku Huzia pojawiły się u Bellusi osoby gotowe do pomocy  więc poczułam się w obowiązku wykazać choć minimum zainteresowania z mojej strony tym psiakiem . Wiele zrobić nie mogę ale choć wyraziłam swoją opinię . Zawsze to milej bedzie Ciotkom że ktos jeszcze docenia ich pracę :)

Wracając do Bellusi , bo ona jest tu najważniejsza to jednak termin szczepienia się opóźni . Mała- duża jest tak zarobaczona że musi być powtórzone odrobaczenie  :( Nie pamiętam już czym najlepiej odrobaczać szczeniaki . U nas w Białogonkowie raczej dominuje geriatria a Jędruś dostawał tabletki już dla dorosłych .  Coś ktoś wie na ten temat ?  Mała ma ok 5 miesięcy . No i jak ze szczepieniem : jedno czy trzy ?

Zależy, którą szczepionką:)  U ostatniego szczeniaka mieliśmy 3, choć wcześniej zawsze dwie. I zwróćcie też uwagę na szczepionkę. Biocan często uczula. Mieliśmy ostatnio u szczeniaka wstrząs po niej a potem jak zaczęłam rozpytywać, to jeden z wetów potwierdził, że po niej rzeczywiście miał częściej takie sytuacje. Drugie szczepienie zrobiliśmy inną szczepionką i nie było reakcji. Oczywiście, że nic nie musi się zadziać ale koleżanka z DT mało mi przy okazji nie zeszła z wrażenia na wylew

Posted
1 godzinę temu, ludwa napisał:

Zależy, którą szczepionką:)  U ostatniego szczeniaka mieliśmy 3, choć wcześniej zawsze dwie. I zwróćcie też uwagę na szczepionkę. Biocan często uczula. Mieliśmy ostatnio u szczeniaka wstrząs po niej a potem jak zaczęłam rozpytywać, to jeden z wetów potwierdził, że po niej rzeczywiście miał częściej takie sytuacje. Drugie szczepienie zrobiliśmy inną szczepionką i nie było reakcji. Oczywiście, że nic nie musi się zadziać ale koleżanka z DT mało mi przy okazji nie zeszła z wrażenia na wylew

Dzięki Ludwo za informacje . Zwrócę na to uwagę przy szczepieniu :)

Posted
45 minut temu, Mazowszanka13 napisał:

Dopiero teraz zajrzałam na wątek. A tu widzę domek się szykuje:)

Na razie rozmawiałam długo z Panią . Pani jeszcze rozmawia z rodziną i debatują czy sobie poradzą z nowym członkiem rodziny ;) Pani miała pieska bardzo dawno - 15 lat temu więc trochę się obawia . Przesłałam Pani nasz wątek do poczytania :)

• Upvote 1
Posted

Lepiej niech Pani gruntownie przedyskutuje z rodziną zawczasu, bo to młody psiak, ma zapewne mnóstwo energii i trzeba mu trochę czasu poświęcić. Ale jak Państwo poświęcą czas teraz, to potem już sama przyjemność obcowania z psem pozostanie

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, jola&tina napisał:

No to ogary poszły w las...

Dziel i rządź!

Tylko co Bella temu winna?

Trzeba było się nie odzywać.

Bella śliczna i urocza, znajdzie dom w trymiga.

Posted
2 godziny temu, rozi napisał:

Trzeba było się nie odzywać.

Bella śliczna i urocza, znajdzie dom w trymiga.

Trzeba było swoje ogary trzymać na smyczy :) skoro taki prowokacyjny post umieściłaś i mimo mojej prośby nie usunęłaś go w porę.

EOT

• Upvote 1