gosikbaum Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 od 4 dni mieszka z nami mój wymarzony kot, Bazyli mój siedmiomiesięczny buldog powoli sie z nim oswaja ;) dziś otrzymał od kota prawego sierpowego w nos, krew sie polała... czym moge opatrzyć ten biedny krótki psi nochal?? przemyłam to wodą, myślałam o tribioteku, takiej masci z antybiotykiem, prosze o radę Quote
katik Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 najlepiej przemyć ranę woda utlenioną, ale smarować raczej nie trzeba. Podejrzewam, ze rana nie jest bardzo poważna, bo koty aż tak mocno nie drapią, a pies szybko nauczy się unikać kocich łap i pazurów. Quote
mam psa Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 u mnie "poznawanie" wygladało identycznie. Potem była juz wielka przyjaźn. Quote
Della Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 u nas zaczynalo sie tak, ze pies po stole lecial za kotem :/ a teraz milosc normalnie :D Quote
mam psa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 moj pies nie daje rady latac po stole (50kg) ale jakby mógł .... :) Quote
Della Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 kto się lubi ten się czubi :cool3: bedzie dobrze!! Quote
al-ka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Woda utleniona jest bardzo dobra a na noc kiedy już psiaczek uśnie mozna bardzo delikatnie nałożyć na rankę rivanol w zelu(Rivel).Nie radzę tego robić w dzień bo psiak i tak to zlize a rivanol jest makabrycznie gorzki.Pokochają się z czasem i będą kumplami-ja coś otym wiem...:evil_lol: Quote
Koreksonowa Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Ja tam nizym nie smarowałam bo mi jeszcze paluchy miłe :) U mojego czorta po konfrontacji z ogrodowym kotem pozostała tylko blizna. Na szczęście już nie jest różowa bo wyglądał jak jakis ostatni zbój z poharatanym pyskiem. Quote
Della Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 ja przemywalam wczoraj kotu kolo oka rivanolem! bo pies go zadrapal przypadkiem i krew sie lała :( ale byla panika... Quote
Recommended Posts