Chickusia Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 Za rada dwóch użytkowników pojechałam do lepszego weterynarza. Zbadano pieska dokładnie,została 3 dni w poliklinice. Stwierdzono dyskopatię. Niestety za późno było juz na operacje.. postanowiliśmy zabrać pieska do domu. W tygodniu jedziemy kupić jej wózek inwalidzki,wyciskamy jej mocz,kał oddaje sama.Jest bardzo szczęśliwym pieskiem. Lekarka powiedziała ze nic ja nie boli i za nasza pomocą nie meczy sie. Dostaje leki,odwiedzamy poliklinikę raz w tygodniu. Lekarka powiedziała ze jest sposób aby piesek stanął sam na łapkach. Ale chce zapytać was co o tym sądzicie. Otóż, można wsadzić psa do klatki metr na metr, na 3tygodnie,dawać jej jedzenie,wyciągać 3 razy w ciągu dnia aby ja wypróżnić,można z nia wyjsć na dwór. Podobno jak pies wyjdzie z klatki po 3 miesiącach jest szansa ze piesek wstanie sam na nogi.. co o tym sądzicie ? Czy są sposoby aby piesek chodził jak dawnej a nie na kółkach ? Quote
Zarka Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 17 godzin temu, Chickusia napisał: Otóż, można wsadzić psa do klatki metr na metr, na 3tygodnie,dawać jej jedzenie,wyciągać 3 razy w ciągu dnia aby ja wypróżnić,można z nia wyjsć na dwór. Podobno jak pies wyjdzie z klatki po 3 miesiącach jest szansa ze piesek wstanie sam na nogi ??? W klatce dochodzi do samouzdrowienia? Słyszałam o różnych formach rehabilitacji, psiej siłowni, masażach, ale klatka to dla mnie nowość. Quote
Chickusia Posted April 3, 2017 Author Posted April 3, 2017 Dla mnie tez. A co sądzicie o wózku inwalidzkim rehabilitacyjnym ? Czy może lepiej zwykły wózek taki z siatka aby piesek nie obdzierał łapek ? Quote
Recommended Posts