Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam zostałem szczęśliwym nabywca pieska 4 miesięcznego Syberia husky,mój problem polega na tym że piesek notorycznie ucieka na wieś,piesek ma ogrodzenie oko 50m na 20m i budę kiedy tylko się go wypuści  10 min i psa nie ma,kiedy siedzi w swoim ogrodzeniu strasznie lamentuje i szuka wyjścia,ostatnio prawie powiesił się na płocie,nie reaguje na żadne komendy człowiek go wgl nie interesuje,co zrobić w takiej sytuacji bo ja już jestem bezsilności?  ;(

Posted

To jeszcze szczeniak,on po prostu Cię potrzebuje.Nie zna pewnie jeszcze miejsca,nie czuje się pewnie.Nie możesz dopiero co wziętego pod swój dach szczeniaka trzymać w budzie! Poza tym sądzę,że nie bardzo masz pojęcie o rasie.

Jak mu organizujesz czas? Jak się nim zajmujesz?

• 8 months later...
Posted

Hasiory to nie sa psy stworzone do samotnosci. One potrzebuja byc w stadzie. A jesli nie ma psow to jego stadem jestes Ty. Zadnego szczeniaczka NIE WOLNO zostawiac w budzie uprzednio nie oswajajac go z miejscem. On najpierw musi pobyc w domu z Toba. Dopiero potem stopniowo go dajesz do kojca. Hasiory kochaja wolnosc i maja ADHD on cale zycie bedzie chcial uciekac. Tego nie zmienisz, chyba ze mu zapewisz codzienna dawke mega ruchu poza ogrodem. Czyli jako juz doroslego w pelni wyksztalconego (zeby nie pokrzywisc kregoslupa i stawow) zapniesz do sanek albo roweru albo opony - one maja wrodzony ped do pracy. To psy zaprzegowe. One musza cos robic. Cokolwiek. Ale nie siedziec bezczynnie bo zwariuja.

• Upvote 1