Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amelka nie miała kontaktu z kotami ani z dziećmi.

Mnie także zależy żeby sunia znalazła szybko domek. Także wszystkie sugestie mile widziane:).

Posted

Dzisiaj był pierwszy telefon o Amelkę, domek z ogrodem, państwo szukają pieska, ponieważ mieli sunię ale odeszła w lutym. Państwo umówili się z dt, żeby poznać Amelkę, na piątek po południu. To czekamy do piątku.

Posted

Państwo byli zapoznać Amelkę. I szukamy kogoś do wizyty przedaopcyjnej. Ponieważ to domek z ogrodem, to jak zwykle niepokój u mnie wywołuje zabezpieczenie ogrodzenia. No i to dom blisko ulicy. Eh, stresuję się coraz bardziej znajdywaniem domków dla psiaczków.

Posted
25 minut temu, Onaa napisał:

Państwo byli zapoznać Amelkę. I szukamy kogoś do wizyty przedaopcyjnej. Ponieważ to domek z ogrodem, to jak zwykle niepokój u mnie wywołuje zabezpieczenie ogrodzenia. No i to dom blisko ulicy. Eh, stresuję się coraz bardziej znajdywaniem domków dla psiaczków.

A czy państwo zrobili dobre wrażenie, czy są odpowiedzialni? Trzeba się cieszyć, zrobić  wizytę pa, ale nie można się tak stresować, i nie można dyskredytować domku tylko z tego powodu, że jest blisko ulicy?

Posted

Na dt Państwo zrobili dobre wrażenie. Nigdy nie mieszkałam w domu z ogródkiem ale wiem że dobre ogrodzenie jest ważne, jak piesek biega luzem po posesji, zwł. jak piesek jest mały. Narazie szukam kogoś kto zrobi wizytę pa :), Państwo mieszkają kawałeczek za Krakowem, no i jest dłuugi weekend majowy, ale może się uda.

Posted
35 minut temu, Onaa napisał:

Na dt Państwo zrobili dobre wrażenie. Nigdy nie mieszkałam w domu z ogródkiem ale wiem że dobre ogrodzenie jest ważne, jak piesek biega luzem po posesji, zwł. jak piesek jest mały. Narazie szukam kogoś kto zrobi wizytę pa :), Państwo mieszkają kawałeczek za Krakowem, no i jest dłuugi weekend majowy, ale może się uda.

Olenka, czy masz adres Państwa? jeśli tak wpisz sobie w google maps i możesz mieć podgląd ich posesji przynajmniej od przodu:)

Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i że Amelka znajdzie cuuudowny dom:)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Dusia-Duszka napisał:

To nie ogrodzenie pilnuje stworzenia tylko człowiek. Nawet na ogrodzonym terenie może się stać nieszczęście, jeśli pies nie jest pod kontrolą. 

Popieram w 100%ach i trzymam kciuki za DS Amelci!!!

Posted

Właśnie wróciłam z wizyty, dziękuję bardzo elik:), która zgodziła się zrobić tę wizytę i pojechałyśmy razem. Dla mnie ta wizyta była przyjemnością, przyjemnością spotkania ludzi, którzy tak jak my kochamy zwierzaki:).

Amelka w tym momencie szykuje się już do drogi i jedzie z Państwem do ds. ProsZę jeszcze o dobre myśli żeby malutka szybko się zaaklimatyzowała i żeby była tam już zawsze szczęśliwa.

• Upvote 5
Posted
1 godzinę temu, Onaa napisał:

Właśnie wróciłam z wizyty, dziękuję bardzo elik:), która zgodziła się zrobić tę wizytę i pojechałyśmy razem. Dla mnie ta wizyta była przyjemnością, przyjemnością spotkania ludzi, którzy tak jak my kochamy zwierzaki:).

Amelka w tym momencie szykuje się już do drogi i jedzie z Państwem do ds. ProsZę jeszcze o dobre myśli żeby malutka szybko się zaaklimatyzowała i żeby była tam już zawsze szczęśliwa.

woooooww! ale szybko:)

Powodzeia kruszynko!! tak się ciesze :)

Posted
1 godzinę temu, teresaa118 napisał:

Amelka jest sliczna i madra sunia. Zaczaruje swoj domek. Tego jestem pewna. A co robimy z reszta pieniazkow? Sa jakies propozycje?

Uważam, że trzeba z dwa tygodnie poczekać aby mieć pewność że sunia będzie dobrze się czuła w swoim nowym domu, że nie wróci do dt. Zawsze tak robimy. Wtedy zastanowimy się na spokojnie co z pieniążkami, które zebrała Amelka, a może uda się pomóc kolejnej bidzie?  

Narazie jestem jeszcze pełna emocji i myślami przy Amelci :). Tak szybko to się potoczyło.

• Upvote 2
Posted

Wieści z ds, Amelka na początku była bardzo zestresowana, najpierw nie chciała wyjść z auta, potem wejść do domku, a jak już weszła to siedziała przy drzwiach bidula. Więc Pani wzięła ją na ręce, zaniosła na kanapę, położyła się obok, głaskała, i tak leżały 1,5 h:), i wreszcie Amelcia się trochę uspokoiła, przysnęła nawet, potem obeszła domek, znalazła sobie  miejscówkę ,  ma tam  swój kocyk i zabawke z dt, jak Pani dzwoniła to Amelka sobie spała, kochana bidunia. Była na dwóch spacerkach po ogrodzie. Narazie nie zrobiła siusiu, ze stresu pewnie.

• Upvote 1