Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amelka już u mnie.

Myślałam że jest mniejsza, a ma dość mocną budowę, i jest ciężka. Ale jak stoi na ziemi to taka niskopodłogowa kruszyna z niej :).

Można ją spokojnie wziąć na ręce. Taka bida z niej - dobrze że już bezpieczna, ja jeszcze ciągle nie mogę w to uwierzyć że ta akcja tak szybko się potoczyła :).

Sunia, za kilka godzin będzie w dt, narazie odpoczywa na kocyku w klatce. Moje psiny oczywiście bardzo zainteresowane nowym przybyszem.

• Upvote 1
Posted

Korzystając z zaproszenia Onaa zaglądam do Amelki.

Proszę o dane do przelewu, wpłacę coś jednorazowo od siebie i Wiktora.

Przepraszam, stałej zaoferować nie mogę, bo nie wiem jak będzie - rządowa 'dobra zmiana' lada chwila przewalutuje życie gorszego sortu po gorszym kursie  :/

Posted
Przed chwilą, konfirm31 napisał:

Witam się u porannej Amelki. Mam nadzieję, że noc minęła spokojnie. Jaka ona jest, ta Amelcia? 

Witamy po bardzo krótkiej nocy :).

Amelka jeszcze widać zestresowana, pofuczała na moje psiaki. Wczoraj machnęła nieśmiało kilka razy ogonkiem.

Noc minęła spokojnie,  spała w osobnym pokoju w otwartej klatce na kocyku.

Sunia wypuściła sporo gazów bojowych ;), pije, je :D, tylko ma problem żeby się wysiusiać, ze stresu i wrażeń pewnie.

W ogóle to kochana sunia z niej. Strasznie garnie się do człowieka. Bez problemu daje się brać na ręce.

Z wyglądu to jest taka bura kluseczka niskopodłogowa. Ma bardzo miłą w dotyką brązową sierść z mocno czarnymi końcówkami. I ciemne patrzące jeszcze z niepewnością oczka.

Dzisiaj cieszy się na nasz widok, macha już śmielej ogonkiem. Wychodzi z klatki, drepta po pokoju i przedpokoju, widać że jest ciekawa jakie to domostwo się jej trafiło :). Narazie odpoczywa.

Była na spacerku na smyczy- jak na pierwszy raz było całkiem dobrze - b ardzo interesowała się trawą , i.. koopami psimi.

Przed chwilą, kiyoshi napisał:

zaglądam do Amelci:) ciesze się ogromnie, że sunia juz bezpieczna :)

Ja też się Bardzo cieszę:)!

Przed chwilą, memory napisał:

Korzystając z zaproszenia Onaa zaglądam do Amelki.

Proszę o dane do przelewu, wpłacę coś jednorazowo od siebie i Wiktora.

Przepraszam, stałej zaoferować nie mogę, bo nie wiem jak będzie - rządowa 'dobra zmiana' lada chwila przewalutuje życie gorszego sortu po gorszym kursie  :/

Witamy i dziękujemy :).

Posted

Amelka ma grube łapki jak na tak małego pieska, ma taką masywniejszą budowę, to nie będzie drobinka nawet jak schudnie. Na teraz Amelka potrzebuje kąpieli i wizyty u weta. Mam nadzieję, że w dt zgodzi się z psim towarzystwem.

Posted

Amelka nareszcie w DT. Byłam z nią zaledwie kilka godzin ale muszę przyznać, że sunia łapie za serce.

Wieczorkiem zrobię rozliczenie.

Posted

Na koncie Amelki pojawiły się pierwsze wpłaty :

helli 0heart.gif - 150zł (stała) i aż 200zł na transport! - bardzo dziękuję :).

memory i Wiktor 0heart.gif  - 50zł - bardzo dziękuję :)

Jeśli chodzi o wydatki. Transport kosztował 180zł (Patrycja: Radysy - Katowice,) + 52zł (Katowice + Kraków, w tym 1 bramka na A4) czyli razem 232zł. Suni kupiłam jeszcze obróżkę.

W dt Amelka obeszła dom, ogródek, poznała lokatorów i ofukała Tobiego. Tobi też jest z Radys, i jest największym tymczasem w dt - waży 30kg, ale jest bardzo łagodny i poczciwy. U mnie też ofukała mojego dużego Nina, widocznie panna nie lubi większych chłopaków ;).

Amelka w dt, na fotelu :).

bffc5d1f28d6c627gen.jpg

• Upvote 2
Posted

Mus być że Amelka to rodzina Neski. Masywna budowa, krótkie łapki, podobne pyszczki, trzymam kciuki za domek dla pannicy :)

Posted
5 godzin temu, anecik napisał:

Mus być że Amelka to rodzina Neski. Masywna budowa, krótkie łapki, podobne pyszczki, trzymam kciuki za domek dla pannicy :)

Tez uwazam ze to siostry - sa niesamowicie podobne!

A Amelka w fotelu- bezcenna:) czy moze to zdjecie pirwac na fb na grupe Mam Psa z Radys?

Posted
2 godziny temu, anecik napisał:

Muszę Ci przyznać rację Anetko, jak tak się wpatrzyłam w Neskę, to faktycznie są podobne, na początku tego nie zauważyłam, Neska wydawała mi się bardzo ciemna - prawie czarna i raczej drobna. A one faktycznie są bardzo podobne. Obydwie śliczne :).

Przed chwilą, kiyoshi napisał:

Tez uwazam ze to siostry - sa niesamowicie podobne!

A Amelka w fotelu- bezcenna:) czy moze to zdjecie pirwac na fb na grupe Mam Psa z Radys?

Oczywiście. Niech Amelka się reklamuje na fb :).

Przed chwilą, teresaa118 napisał:

Dla Amelki poszlo za kwartal po 30 zl

Bardzo dziękuję :).

Przed chwilą, Marysia O. napisał:

Ona ma wyjątkowe umaszczenie, bardzo mi się podoba :) Dobrze, że już bezpieczna :)

Martwiłam się że taka buraska to może nieładna ale widzę że Amelcia podoba się wielu osobom :).

Przyszły kolejne wpłaty na Amelkowe konto, za które bardzo dziękujemy :).

10zł (III) - kiyoshi 0heart.gif

20zł (III) - konfirm310heart.gif

90zł (IV,V,VI) - teresaa118 0heart.gif

30zł - MikAga0heart.gif.

Aha, z małych ciekawostek, jak Amelka była u mnie  w domu to miała problem z siusianiem - wiadomo stres, mnóstwo zmian, wrażeń, na spacerku siusiu nie było więc czekałam że zrobi je w domu. I zrobiła ale nie zgadniecie gdzie - to miski na jedzonko, była pełna po brzegi , tylko troszkę się wylało na podłogę :).