Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wkleje tu to co napisałam o Wigorku na rzeszowskich rasowiakach

Chciałam pokazać kilka zdjęć Wigora wykonanych wczoraj by uświadomić jak bardzo poważny jest stan tego psiaka.

Pomimo wielkiej troski opiekunów, konsultacji lekarskich, przeprowadzeniu specjalistycznych badaniach, zmianie diety - stan fizyczny i psychiczny Wigora ostatnio bardzo szybko się pogorszył.

Dlatego wszyscy którzy go znają w schronisku i wiedzą jaki to słodki psiak bardzo pragną mu pomóc.

To NAJCIĘŻSZY przypadek choroby kojcowej w rzeszowskim schronisku. Jeżeli szybko nie znajdziemy mu domu to aż strach pomyśleć że taki cudowny, miły i łagodny psiak mógłby nas opuścić …

Posted

Dzisiaj Wigor miał robione specjalistyczne badania krwi, wszystko ma w normie. Teraz jest w domu tymczasowym, ma przygotowywane specjalne jedzenie, spacery z Panem, kanape do spania. Ale to tylko dom tymczasowy...

Posted

to jest niemal identyczny przypadek jak Rocky'ego-takiego-prawie dobka z Olsztyna.W schronisku biegal caly czas bez ustanku w kólko, z potęznego psa po kilku mc zrobił sie szkielet, badania mial w normie.Nawet zabranie go do hoteliku przy Akademii Rolniczej nie pomogło, po wyjeździe do nowego domu ...został szczęsliwym grubasem.

Posted

[quote name='Klementynkaa']

zapraszam do częstowania się...

dziekuje za sliczny profesjonalny bannerek i wklejam go do 2 postu żeby wszyscy mogli zauwazyc ..

dzodzoto jest niemal identyczny przypadek jak Rocky'ego-takiego-prawie dobka z Olsztyna.W schronisku biegal caly czas bez ustanku w kólko, z potęznego psa po kilku mc zrobił sie szkielet, badania mial w normie.Nawet zabranie go do hoteliku przy Akademii Rolniczej nie pomogło, po wyjeździe do nowego domu ...został szczęsliwym grubasem

Tak byśmy chcieli móc zobaczyc Wigorka jako szczęśliwego grubasa :placz: !!!! Oby sie to spełniło ...

Ulka18Tak zapytam na wszelki wypadek, czy trzustke ma Wigorek zdrowa?
Nie ma cukrzycy albo zapalenia trzustki?

Ulka18 nie widziałam wyników badan ale znajac nasza wetke to i trzustka i cukrzyca sa wykluczone bo praktycznie zawsze sie to najpierw sprawdza jak psy nam chudną :roll:

Paulina_mickeyJa dodam,że Wigorek jest ogłoszony na naszej klasie w ogólnym profilu rasowiaczków. Jeśli ktoś ma tam konto to zapraszam ;-)

Logowanie do nasza-klasa.pl

:calus:

Jak możecie pomożcie w ogłoszeniach
moze komus zmieknie serce !!!?:-(
/ [SIZE=2]ja wszystkie ogłoszenia wstawiam w 2 poscie te ktore juz ma /

Posted

Wigor juz 3 dobe spedza w DT - mam dobre wiesci -
spi pod kołderka :eviltong: na własnej kanapie ...
Pan spaceruje a nim duzo i poswieca mu czas ..a to jest to o co Wigorkowi chodzi najbardziej ...
I ponoc mamy pierwszy sukces po raz pierwszy nie zjadł wszystkiego do ostatniego okruszka tylko odrobine zostawił sobie na potem ... czyli powoli stres maleje ...

DOMU STAŁY GDZIE JESTES WIGOR CZEKA !!!

Posted

[quote name='kratka76']czy wiadomo jak Wigor reaguje na zostawienie go samego w mieszkaniu? i jak reaguje na dzieci?

Mam wiesci z domu tymczasowego :

"Wigor jest bardzo spokojnym psem (taki trochę ciapa :eviltong:) nic nie zniszczył w swojej sypialni .
Dzisiaj zaczął przynosic piłeczkę powoli akceptuje miejsce no i co jest najważniejsze je i jego kupa jest normalna .
Karmimy go regularnie co 4 godz:
-2 posiłki to makaron na wodzie wraz z siemieniem lnianym+ mięso z udżcz indyczego + marchewka, buraczki oraz witaminki plus garść karmy suchej
-1 posiłek mieszany ser biały chudy + makaron i trochę ryżu ugotowanego na wodzie, + jarzyny + sucha karma
-1 posiłek tylko sama karma sucha.
Jest trochę roboty ale innego wyjścia nie ma ... "

Tak ze widac ze psiak mieszkał wczesniej w domu i nie powinien tez niczego niszczyć ... natomiast dzieci w DT nie ma i trudno to narazie bedzie sprawdzic ...ale genaralnie pies jest spokojny i zrownowazony tak ze i z dziecmi nie powinno byc problemów / ale to ostatnie to tylko nasze domysły /