Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój szczeniak niefortunnie rozciął sobie trochę ucho na dolnej czesci,tam gdzie ucho jest najgrubsze. Rana nie jest duża i nie wymaga szycia lecz sączy sie z niej ropa. Czy psikanie octeniseptem i Alu sprayem wystarczy? 

• 1 year later...
Posted

Mam 10-miesięcznego psiaka pinczera niemieckiego. Borykamy się pękaniem końcówek ucha od trzepania głową. Uszka są zdrowe i czyste, Santos po prostu często trzepie głową jako upust emocji po spotkaniu z psami, po spacerze, gdy coś mu się nie spodoba itp. Czy są jakieś sposoby, maści coś co szybko łatwo goi ranki? Poprzednio 4 miesiące leczyliśmy ucho, mimo kołnierza, opatrunków rana otwierała się ponownie. Teraz zaczyna się w drugim uchu i chcielibyśmy uniknąć tego problemu. 

Pozdrawiam gorąco wszystkich psiarzy i liczę na pomoc!

Posted

Współczuję. Adoptowałam piczera niemieckiego, 5-letniego i też miał pękające końcówki uszu. Jak mi się otrzepał w mieszkaniu to miałam rzeźnię, we dwie myłyśmy wszystko 3 godziny. Niestety w poprzednim miejscu był  źle a raczej wcale nie leczony i leczenie nie dawało efektów, skończyło się przycięciem końcówek uszu i usunięciem przegniłej tkanki. Na szczęście uszy nadal mają przwidłowy kształt, jak ktoś nie wie to nawet się nie domyśla, że uszy są nieco skrócone.

Ale jak twój psiak jest młody i pekanie dopiero się zaczyna to można to wyleczyć dobrymi maściami.

Zapytaj weta jeżeli masz jakiegoś dobrego a jak nie to ja zapytam swojego, powinien coś doradzić.

• 1 year later...
Posted
Dnia 3.03.2017 o 13:12, SirTrenton napisał:

Mój szczeniak niefortunnie rozciął sobie trochę ucho na dolnej czesci,tam gdzie ucho jest najgrubsze. Rana nie jest duża i nie wymaga szycia lecz sączy sie z niej ropa. Czy psikanie octeniseptem i Alu sprayem wystarczy? 

Radziłabym udać się do weterynarza.

Posted
2 godziny temu, Sheltie napisał:

Radziłabym udać się do weterynarza.

Sheltie - czytaj daty postów,pod którymi sie chcesz wpisać:) Myślę,że po 2 latach ucho psa SirTrentona jest piękne i zdrowiutkie,a wet - byc może - przeszedł już na emeryturę:))

Posted
27 minut temu, bou napisał:

Sheltie - czytaj daty postów,pod którymi sie chcesz wpisać:) Myślę,że po 2 latach ucho psa SirTrentona jest piękne i zdrowiutkie,a wet - byc może - przeszedł już na emeryturę:))

Ok :p