Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

diuna_wro napisał(a):
Dobranoc Eiko. Jutro znów spacerek... i pojemy świeżego mięsa:razz: chudzino.

No tak, "pojemy", hehehe. Ja nie jadam, nawet gotowanego.:diabloti:

Posted

Niestety Ulv wybyła na dłużej z domu i nie spotkałam się z Ciapkiem. A miałam dla niego grubaśne ogony wołowe, z mięchem i chrząstką. No nic... jutro też jest dzień. Pobiegamy z dwie godziny, a potem zabieram kalekiego Itiego z mojego podpisu ("wcisnęłam" go Ulv na tymczas:oops:) na ostateczną diagnozę do neurologa: wózek inwalidzki albo 4 łapy. Trzymajcie kciuki!

Posted

Z dzisiejszych obserwacji: na spacerze zupełny luz z obcymi, zaczepiła nas starsza Pani, po drodze spotykaliśmy ludzi - nie zwracał uwagi. Jedno co się wydarzyło, to zaraz po wyjściu z mieszkania spotkaliśmy zbiegających głośno po schodach, rozgadanych nastolatków i Eiko ich oszczekał, ale bardzo krotko. Natomiast za chwilę po schodach na górę wchodziła młoda dziewczyna, wyciągnęła do niego dłoń i nie wykazał agresji.

Dziś chwilami ciągnął na smyczy i miał rozwolnienie. Pojadł mięsa i mam nadzieję, że jutro znów coś porobimy. Chcę go zabrać na plac zabaw i posiedzieć z nim tam, popatrzeć na dzieci.

(Dla zainteresowanych: Iti nie będzie nigdy normalnie chodził:-(
)

Posted

yewcia1 napisał(a):
czyli dalmatyńczk prawie przetetowany:lol:

Nie, nie. Jeszcze musimy poobserwować.

Poza tym ja nie jestem behawiorystą. Mam nadzieję, że uda mi się spotkać niedługo ze znajomą, która szkoli psy.

Eiko pięknie reaguje na "siad"

Posted

oki, ja już też wracam do żywych i pomagam w szukaniu domu. Diuna gdzie go ogłosiłaś bo nie chce powielać

i fotki które robiłam jakiś czas temu ;p

Posted

Na aleokazja, na gumtree i jeszcze poszukam gdzie, ale bardzo krótko i bez zdjęć, więc jeśli masz czas to mozesz zdublować tam moje ogłoszenia. Nie miałam wtedy wiecej czasu w pracy, ale w te święta w domu porobię mu lepsze ogłoszenia. Bądźmy w kontakcie, kto gdzie zamieścił.

No i spacerek obowiązkowo niebawem:p

Posted

Ja cały czas nie rozumiem skąd ta opinia, że on panicznie boi się dzieci i obcych:roll: Może reaguje trochę nerwowo jak ktoś np. głośno zbiega ze schodów, albo podnosi na niego rękę, ale wiele psów tak reaguje. Przy mojej Klarce:diabloti: to Eiko jest aniołkiem.

Nie wiem, może jak Eiko rzuci się na mnie i ugryzie pół policzka to zrozumiem, ale jak na razie jest wszystko OK, mnie uwielbia, a moją koleżankę zaakceptował w mig. Jak weszła do sklepu to za nią wyglądał i cieszył się gdy wróciła. Szliśmy w centrum w tłumie ludzi, potem w parku, były tam dzieci, ludzie przechodzili.

Posted

Może jestem naiwna i się nie znam na psach, ale ja w niego wierzę!

Jak długo był w każdym z domów? Kogo ugryzł i w jakich okolicznościach? Czy ktoś wie? PONAWIAM PYTANIE

Posted

w 1 domu był 2 noce bo warczał na 5 letnią dziewczynkę i nie mogła sie do niego zbliżyć, potem był w dt i ugryzł sąsiada, potem dom stały to ugryzł szwagra który przyszedł w odwiedziny potem znów dt i tam już było lepiej ale ludzie musieli wyjechać gdzieś na długi i pies trafił do magdy