Jump to content
Dogomania

>>>>>>> Torres JUŻ W NOWYM DOMU!!!<<<<<<<

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, bakusiowa napisał:

Wyjechało 12 psów na pewno. Teraz trzeba czekać co z Toresem. Jest straszne zamieszanie w schronisku.

dlaczego schronisko zgodziło się na ta wywózkę przed końcem miesiąca ?

Posted

Trzeba też napisać do gminy, że będziemy wyciągać konsekwencje z tej nadgorliwości co do terminu, jeśli nie pomogą nam wyciągać i wyadoptywać psiaków z tamtąd!

Posted
2 minuty temu, Olena84 napisał:

Czyli w zasadzie wszystkie oprócz Syzyfa i jedengo. 

Jak tak można, robić żeby nie dać szansy innym psiakom i organizować wywózkę 4 dni przed terminem...

Widocznie można. Jeśli jest z tego kasa, wszystko można. Kto zabroni? Suweren?!

• Upvote 1
Posted
3 minuty temu, asiuniab napisał:

Dokładnie myślę tak samo, żeby wziąć sobie za punkt honoru, żeby wyrwać te wszystkie psiaki z tamtąd!!! Uważam, że to tragedia, to co się stało i to w imię kasy:( 

też tak myślę

2 minuty temu, mdk8 napisał:

bo jakbyśmy uratowali wszystkie nie mieli by z tego kasy

1 minutę temu, asiuniab napisał:

Trzeba też napisać do gminy, że będziemy wyciągać konsekwencje z tej nadgorliwości co do terminu, jeśli nie pomogą nam wyciągać i wyadoptywać psiaków z tamtąd!

Napisałam że nie rozumiem czemu to zrobili i że nie chodzi im o psy, ale się nie przejmą

Posted
29 minut temu, agat21 napisał:

Może to nieprawda, że pojechały?? 

Ja w każdym razie sobotę trzymam na ewentualny transport, kto by mógł jechać ze mną?  

Ja 

Posted
Przed chwilą, UlaFeta napisał:

nie mogę się skupić na pracy.

Mam tak samo. Dzień wariacki, a mi wszystko w środku płacze. Jak sobie pomyślę, co się teraz z nimi dzieje..

Posted
9 minut temu, mdk8 napisał:

Znajoma wolontariuszka jest w szoku i nie wie co jest tutaj grane. Poczekajmy na dalsze wieści i wtedy będziemy coś radzić.

Tajga miała wielką, kilkukrotnie większą oglądalność niż pozostałe psy i nikt nie dał domu.

Posted
7 minut temu, UlaFeta napisał:

Ja 

ja m am nadzieje też, ale nie na długie trasy

5 minut temu, agat21 napisał:

Dzięki, w razie czego będę dzwonić. Żeby tylko było kogo wieźć :(((

no właśnie

4 minuty temu, UlaFeta napisał:

nie mogę się skupić na pracy.

mnie głupio na facebooku siedzieć bo na dogomanii to nikt nie wie że jestem

2 minuty temu, bakusiowa napisał:

Znajoma wolontariuszka jest w szoku i nie wie co jest tutaj grane. Poczekajmy na dalsze wieści i wtedy będziemy coś radzić.

Nie dziwne, one są pewnie załamane, że tracą psy o które tak walczyły

Posted
17 minut temu, bakusiowa napisał:

Tajga miała wielką, kilkukrotnie większą oglądalność niż pozostałe psy i nikt nie dał domu.

Pani Beata Głowacka prosiła owczarkarzy o domy szukali itnwensywnie ale czas.... :( którego psiaki nie dostały 

Brutus miał być zabrany przez fundację Pan i Pani Pies tak mi odpisali i na fb tez potwierdzili :(  

czekamy :(

Posted
39 minut temu, asiuniab napisał:

Dokładnie myślę tak samo, żeby wziąć sobie za punkt honoru, żeby wyrwać te wszystkie psiaki z tamtąd!!! Uważam, że to tragedia, to co się stało i to w imię kasy:( 

KASA  misiu kasa.

Czy jest ktos w schronie tak "namacalne "kto mógłby zweryfikowac które psy są bezpieczne a które wywieźli. 

Posted
8 minut temu, Olena84 napisał:

Magda Madany ze schroniska zapytała  czy ktoś pomoże w transporcie mimo wywózki, bo są miejsca dla psiaków, czekam na wiecej info

Kiedy i gdzie? 

Posted
25 minut temu, Olena84 napisał:

Magda Madany ze schroniska zapytała  czy ktoś pomoże w transporcie mimo wywózki, bo są miejsca dla psiaków, czekam na wiecej info

Niech ktoś ze schroniska zacznie koordynować działania.

Agat21, czy mogłabyś przetransportować jakiegoś psa?

Posted
Przed chwilą, bakusiowa napisał:

Tak, już wcześniej pisałam, że w sobotę mogę. UlaFeta zaoferowała pomoc przy transporcie

Posted
1 minutę temu, bakusiowa napisał:

ja na 50% pomogę, zależy od odległości, na dalekie trasy nie pojade niestety:(

Posted

Jeszcze taką info na fb znalazłam:"a jeszcze nie wiem ktore pojechaly. Emaila wyslalam ze mamy dla nich domy ze sob/niedz je zabieramy i od 01.05 koszt gminy =0 i nic. Gmina zabrala 12 psow, nie wiem ktore. Chcielismy sie dogadac, uprosic, ublagac, a pozniej mowia ze to my robimy problemy." - tak więc gmina ani prozwierzęca ani proludzka