wsuwka Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Drodzy! Mój pies ma 4 miesiące, wzięłam go "ze wsi". Niestety, nie był szczepiony jak dotąd, więc ponoć wg weterynarza, który go szczepił teraz, ma mieć tylko1 razowe szczepienie na nosówkę i parwo, a potem kolejne na wściekliznę. Czy to rzeczywiście wystarczy? Przyznaję, że ma trochę zawaloną socjalizację, więc chętnie zatrzymałabym go w domu tylko raz, ale chcę też aby był bezpieczny. Proszę o porady bardziej doświadczonych niż ja ::)) Quote
agster3322 Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 moja sunia ma 11 m-cy i ma szczepienia na: -nosówkę w wieku 2-m-cy -prawiowioza w wieku 3-mcy -zakaźne zapalenie wątroby w wieku 4m-cy - kaszel kenelowy w wieku 4 m-cy -wścieklizna w wieku 5 m-cy PS. po wściekliźnie nie ma kwarantanny:) Quote
wsuwka Posted February 9, 2017 Author Posted February 9, 2017 Dziękuję a odpowiedź. A co z tą nosówką. Faktycznie 1 raz wystarczy psu, który ma 4 miesiące? Quote
agster3322 Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 moja miała tylko raz w ciągu 11 m-cy :) Quote
agster3322 Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 jeszcze przed zakupem suni mam wpisane 2 nie oznaczone szczepienia:) Quote
Recommended Posts