fizia Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 BIANKA jest maleńkim okruszkiem, który znalazł się w schronisku. Szara, schroniskowa rzeczywistość, potrafi złamać nawet dorosłego psa, co dopiero takie maleństwo. Bianka nie czuła sie w nim dobrze, była nieśmiała, przetraszona... Nad Bianką zlitowała się Amstafka, która dała Jej Dom Tymczasowy.:loveu::loveu: Bianka razem ze swoją koleżanką Fibi pojechały ze schroniska As do Katowic. Fibi znalazła juz super Dom we Wrocławiu, a Bianka nadal czeka... To cudowna istotka! Ładnie chodzi na smyczy. Nie załatwia sie w domu tylko na spacerze... Jest bardzo spokojna, nieśmiała, ale jak poczuje zaufanie i dobro czlowieka, cieszy sie i ma ochotę na zabawę. W domu nie niszczy jak jest sama jest grzeczna... Jak zostaje sama to śpi caly czas... Dogaduje sie z kotami i innymi psami Ma ok. 5 - 6 miesięcy. Jest malutka i jeśli jeszcze urośnie, to niewiele. Wyjątkowo śliczna, przypomina odrobinkę Jack Russel Teriera - ale ma do tego przezabawne, stojące uszy :) Serdecznie prosimy o pomoc w szukaniu Domku dla Bianki!!! Quote
fizia Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 i jeszcze w schronisku Kaja, na pierwszym planie, nadal czeka w schronisku...:-( Quote
truskawa144 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Dzięki Fiziu za kolejny wątek i ogłoszenia:loveu: Quote
amstafka Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Na pewno znajdzie się szybko fajny domek:) trzymam kciuki:* Quote
fizia Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=38879 http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Cudowna-BIANKA-5-6-m-cy-prawie-jak-Jack-Russel-Terier-W0QQAdIdZ112465515 http://zwierzaki.cafeanimal.pl/Cudowna-*BIANKA*-(5-6-m-cy)--prawie-jak-Jack-Russel-Terier,16642 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1858642_cudowna_bianka_5_6_m_cy_prawie_jak_jack.html Quote
fizia Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Faktycznie z tymi uszami wygląda jak nietoperek :) Quote
mgie Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 dodałam Biankę na offer.pl Cudowna *BIANKA* prawie jak Jack Russel Terrier - Og�oszenia drobne w Internecie - darmowe ogloszenia praca motoryzacja zwierz�ta anonse Quote
fizia Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Wydrukowali Biankę w Metrze!:multi: Trzymajmy kciuki!! PressDisplay.com - Repliki gazet z całego świata Quote
amstafka Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Moje drogie:) dzwoniła do mnie pewna Pani z Zabrza, która jest zainteresowana adopcją Bianki! Dziś by nawet po nią była... Mieszka w Zabrzu ma dwójkę dzieci:) tylko wiecie co ja nigdy nie załatwiałam adopcji itp.... wiem, że jakąś umowę trzeba spisać itp.a ja nic takiego nie mam ani nie mam jak wydrukować bo drukarki nie mam chyba, że prześlecie mi na maila a mój facet mi wydrukuje? Byłaby po nią między 16-17. Co wy na to? Quote
fizia Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Szefem od adopcji jest Truskawa :) A jak Ci się wydaje? Fajny Dom? Warunki OK? Wiesz może w jakim wieku dzieci - bo tak się zastanawiam czy Bianka nie jest zbyt strachliwa do malutkich dzieci, któe robią dużo ruchu i hałasu - ale może to nie jakieś maluchy. To już Ty musisz ocenić, bo Ty ją znasz - my nie :) Umowę adopcyjną trzeba wydrukować http://www.schronisko.klomnice.pl/dokumenty/adopcja.pdf wypełnić - BEZ DATY - przesłać na adres schroniska Schronisko dla Zwierząt "As", Jamrozowizna 1, 42-270 Kłomnice Quote
amstafka Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Pogadam z nimi to ocenie w 100%:) Umowę prześle na podany adres. Dzwoniła też inna babka w sprawie Bianki no ale jak obiecałam już pierwszej to nie mogę dać drugiej:) no to wszystko kończy się dobrze obie psinki znalazły nowy domek:D trzeba ratować kolejne:D heh Quote
fizia Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Amstafko - to się nazywa ekspresowe tempo :loveu: Serdeczne dzięki za pomoc!!!! Czekam z niecierpliwością na Twoje relacje ze spotkania A ten Domek to faktycznie z Metra czy gdzieś indziej Ją znaleźli? Quote
truskawa144 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 amstafka napisał(a):Pogadam z nimi to ocenie w 100%:) Umowę prześle na podany adres. Dzwoniła też inna babka w sprawie Bianki no ale jak obiecałam już pierwszej to nie mogę dać drugiej:) no to wszystko kończy się dobrze obie psinki znalazły nowy domek:D trzeba ratować kolejne:D heh Gdybyś zauważyła coś niepokojącego to nie dawaj,nie masz takiego obowiązku. Zapytaj tez jak pani się odnosi do kwestii sterylki,czy jest zainteresowana tym,żeby sunia nie miała dzieci czy uważa,że "jak będą to trudno" - jeśli tak,to tez nie dawaj. Jeżeli Twoim zdaniem rodzinka jest OK to się nie zastanawiaj. I koniecznie pamiętaj o umowie. Zawsze jeśli masz więcej zainteresowanych osób to tych kolejnych nie spławiaj, tylko wyjaśnij,ze owszem jest już ktoś danym psem zainteresowany ale to nie jest jeszcze na 100% pewne,że konkretnie będziesz wiedziała danego dnia czy o danej godzinie i wtedy prosisz o telefon. Wiele razy tak było,że ludzie się palili,dzwonili,że już są w drodze a potem się wcale nie zjawiali. Lepiej sobie zostawić otwarta furtkę w postaci innych chętnych - to takie ogólne porady w kwestii kontaktów telefonicznych:evil_lol: Quote
amstafka Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Moje Drogie:) rodzinka pieska jest wspaniała... To dorośli ludzie z dwójką dzieci:) przyjechali z nową obróżką i smyczą z Zabrza. Po powrocie do domu odrobaczą ją i zaszczepią:) Suczkę wysterylizują. Umowa została spisana i wyśle ją jutro do schroniska. Oczywiście dzwoniących nie spławiałam:) mówiłam, że jest już ktoś chętny i zainteresowany suczką i jeżeli coś się zmieni np.rozmyśli się to wtedy oddzwonię:) także nie spławiałam ludzi:) O Biance dowiedzieli się z gazety Metro he he aaa i imię Bianka jej zostawią:) Ciesze się że mogłam pomóc polecam się na przyszłość:) dzięki dziewczyny odwaliłyśmy kawał dobrej roboty:) całuski:* Quote
Kana Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Kocham takie zakończenia :loveu: Koniecznie rób im wizyty ! Quote
truskawa144 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Super :) Dzięki wielkie Amstafko:loveu: Quote
fizia Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 amstafka napisał(a):Moje Drogie:) rodzinka pieska jest wspaniała... To dorośli ludzie z dwójką dzieci:) przyjechali z nową obróżką i smyczą z Zabrza. Po powrocie do domu odrobaczą ją i zaszczepią:) Suczkę wysterylizują. Umowa została spisana i wyśle ją jutro do schroniska. Oczywiście dzwoniących nie spławiałam:) mówiłam, że jest już ktoś chętny i zainteresowany suczką i jeżeli coś się zmieni np.rozmyśli się to wtedy oddzwonię:) także nie spławiałam ludzi:) O Biance dowiedzieli się z gazety Metro he he aaa i imię Bianka jej zostawią:) Ciesze się że mogłam pomóc polecam się na przyszłość:) dzięki dziewczyny odwaliłyśmy kawał dobrej roboty:) całuski:* Fantastycznie!!!! Strasznie się cieszę!! A ta gazeta Metro to juz nam nie pierwszy raz pomogła!:multi: Quote
truskawa144 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Tak,oni bardzo lubią drukować nasze pieski :) Quote
fizia Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 No poważnie jakieś szczęście mamy:evil_lol: Amstafko - a Dom tymczasowy jest cały czas potrzebny oczywiście - gdybyś tylko miała możliwośc jeszcze kogoś przyjąć:loveu: Kaja bidulka np. czeka:oops: Quote
Recommended Posts