Jump to content
Dogomania

Szronik "postoję..poczekam.. a teraz .mam dom :).

Recommended Posts

Posted

Może warto do ogłoszenia dopisać przy "niewielkim" w nawiasie jego wagę?
Wielkościowo to jak labrador albo wyżeł szorstkowłosy?

EDIT: Wiadomo jak Szronik do małych zwierząt?
Znam osobę, któa szuka psiaka. Koniecznie dużego, aktywnego, bo to bardzo aktywna osoba. Warunek jeden: akceptacja małych zwierząt. Ta osoba ma dwa adoptowane uszate (króliki) i po prostu nie może mieć psa, które je zje... i nie wiem czy podesłać Szronika...

Posted
27 minut temu, kiyoshi napisał:

jednak niewielki;)

ciekawe do jakiej rasy można go porównać (tzn. pod względem wielkości żeby móc sobie wyobrazić), bo dla mnie po zdjęciach to jest większy średniak...

ale ja to ślepawa już jestem;)

8 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Może warto do ogłoszenia dopisać przy "niewielkim" w nawiasie jego wagę?
Wielkościowo to jak labrador albo wyżeł szorstkowłosy?

EDIT: Wiadomo jak Szronik do małych zwierząt?
Znam osobę, któa szuka psiaka. Koniecznie dużego, aktywnego, bo to bardzo aktywna osoba. Warunek jeden: akceptacja małych zwierząt. Ta osoba ma dwa adoptowane uszate (króliki) i po prostu nie może mieć psa, które je zje... i nie wiem czy podesłać Szronika...

Ja znam Szronika tylko ze schroniska, a zza siatki boksu, w otoczeniu innych psów, najczęściej tych dużych, Szronik wydawał mi się drobnym, niedużym psem...

Nie mogę zmalezc na wątku wagi psa, ale jakby ktoś podpowiedział, będę wdzięczna.

Jakby co, to mogę w każdej chwili zmienić "niewielki" na "średni" ;)

Posted
32 minuty temu, Tola napisał:

Ja znam Szronika tylko ze schroniska, a zza siatki boksu, w otoczeniu innych psów, najczęściej tych dużych, Szronik wydawał mi się drobnym, niedużym psem...

Nie mogę zmalezc na wątku wagi psa, ale jakby ktoś podpowiedział, będę wdzięczna.

Pamiętam, że Garysia czy Aneta mówiła mi, że Szronik był większy (tzn. wyższy, ale chyba drobniejszy) od Kajtusia...a Kajtuś był oceniony jako średni...

Chyba sie nie myle? ;) fakt- przydałaby sie waga, albo wysokość w kłębie:)

Posted
32 minuty temu, Tola napisał:

Coś mi się "obiło o oczy", że Szronik waży 16 kg?  On jest taki do kolan (ja mam 172 cm wzrostu, dlatego piszę do moich kolan k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig)

Posted
21 godzin temu, kiyoshi napisał:

Pamiętam, że Garysia czy Aneta mówiła mi, że Szronik był większy (tzn. wyższy, ale chyba drobniejszy) od Kajtusia...a Kajtuś był oceniony jako średni...

Chyba sie nie myle? ;) fakt- przydałaby sie waga, albo wysokość w kłębie:)

Tak Iza, dobrze pamiętasz, Szronik jest wyższy od Kajtunia, a Kajtuś to średniak.

Szronik jest drobnej budowy, ale ma długie łapki.

Na żywo jest o wiele ładniejszy, niż na zdjęciach.

Posted
3 godziny temu, jaguska napisał:

Poleciała sierpniowa stała dla Szronika, ale nie jest odnotowana moja lipcowa stała, wysłana była 15 lipca, proszę o sprawdzenie. 

pies-golden-retriever-ruchomy-obrazek-00 

Jagusko, wysłałaś 13 czerwca deklarację dla Kajtusia, wysłałam Ci pw z pytaniem na kogo przekazać.

Posted
21 godzin temu, jaguska napisał:

Poleciała sierpniowa stała dla Szronika, ale nie jest odnotowana moja lipcowa stała, wysłana była 15 lipca, proszę o sprawdzenie. 

pies-golden-retriever-ruchomy-obrazek-00 

Moja wpłata za czerwiec i lipiec tez nie jest odnotowana - doszły pieniądze?

Posted
Dnia 29.07.2017 o 11:32, Onaa napisał:

Szronik bardzo dziękuje :) za pieniążki na swoje utrzymanie , które wpłynęły od agat21 0heart.gif  (20zł), MikAga z Mikusią 0heart.gif (30zł), jaguski 0heart.gif (10zł) i WIGI 0heart.gif (40zł za dwa mce).

A piesio ciągle czeka u Anetki na domek. Teraz ma nowe urocze suczki i pieska swojej wielkości, więc pewnie zadowolony :). Ciekawe kto będzie chciał z nim szaleć :).

Posted
Przed chwilą, jaguska napisał:

Dziękuję :), ja sprawdzałam w rozliczeniach na pierwszej stronie, tam nie było odnotowane. 

Faktycznie, dzisiaj uzupełniłam rozliczenie do 30 lipca, póżniej uzupełnię wpłaty sierpniowe.

Posted

Szronik waży 16,17 kg i nie jest niewielki. Jest wielkości Hany i Suzi. Do WSZYSTKICH zwierząt jest w porządku - nie skrzywdziłby nawet muchy. Natomiast spuszczenie go na dłuższą chwilę z oczu równa się zniszczeniom - kocyki, legowiska, zabawki, obroże współtowarzyszy itp. Dziur już nie kopie, drzewka poobgryzal więc teraz daje im spokój.

DSC_1729.JPG.30936abad1fc17b4eb19757001a47c40.JPG

DSC_2241.JPG.a2871a1d5c3c4ea92033f314574abb47.JPG

DSC_2220.JPG.64aa83d99841bc9af26a918ff061e1a6.JPG

DSC_2232.JPG.42ffc6d1d38f56e1b64ae76088d73f10.JPG

DSC_2239.JPG.3c1b15211c19e0d90f6dbf275aff6511.JPG

Posted
Dnia 7.08.2017 o 19:45, wiolhelm170 napisał:

Płaciłam za lipiec, można sprawdzić? 

Oczywiście. Wracam po chorobie, później uzupełnię posty rozliczeniowe.

Szronik bardzo dziękuje :) za pamięć i pieniążki od: wiolhelm170 0heart.gif(10zł), Tola0heart.gif (30zł), Alaskan 0heart.gif(10zł), renatka_s0heart.gif(20zł), sybil0heart.gif(20zł), zachary0heart.gif(20zł), MikAga0heart.gif(30zł), agat210heart.gif(20zł) i jaguska0heart.gif(10zł).