Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanko jak radzicie sobie z problemem j.w?
Moja Roxi skonczyla 5-miesiecy i wciaz nie moze sie oduczyc zeby nie sikac w domu:placz:, ma kilka miejsc i ciagle jest ten sam problem szczegolnie po ostatnim wieczornym spacerze ok.21 i rano jak wstaje cos. ok 6.30 . Czy nie dawac jej wody wieczorem, regularnie spaceruje 5-6 razy w ciagu dnia i na dworze zalatwia rowniez swoje potrzeby pzdr.mati;)

Posted

Skoro załatwia się na dworze (niektóre szczeniaki z uporem maniaka nie chcą sikać na dworze a w domu od razu robią powódź) to sytuacja jest prosta. Nagradzaj i to BARDZO DUŻO! Nie tylko smaczkami ale też głosem, chwal ją i mów radosnym głosem jaka jest grzeczna i wspaniała. :)
W domu rozłóż gazety w miejscach gdzie się załatwia. Nic nie rób jeśli zdarzy jej się nasikać, po prostu sprzątnij. Obserwuj jej zachowanie i za każdym razem jak widzisz , że chce się załatwić to zanoś ją na gazetki albo na dwór i tam nagradzaj. Tyle ;)

No i szczerze mówiąc to Twój temat jest kopią wielu wielu innych bo każdy właściciel szczeniaka przez to przechodzi. Wystarczyło przeszukać forum... :roll:

Pozdrawiam

Posted

Dokładnie. Chwal. Tak chwal, jakby powiedziała 'zrobiłam!'
Trudno, ze wszyscy będą się na ciebie patrzeć dziwnie, bo masz radochę, że pies zrobił siusiu :evil_lol:

Reagujesz, jak zrobi w domu? Bo może chce po prostu wzbudzić zainteresowanie.