zachary Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 Oby to był dobry domek!...Miałaby prawdziwego farta...Najpierw sama poprosiła doris66 o pomoc a teraz ma szansę na super szybką adopcję...Może,może....Trzymamy kciuki, aby tak było! Quote
WiosnaA Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 Ten,kto dostanie Malinkę będzie szczęściarzem...to skarb,a nie pies....i słowa przesady w ty nie ma. Trzymam kciuki,za dobry domek malutkiej. Quote
doris66 Posted January 30, 2017 Author Posted January 30, 2017 Domek w Białym sie rozmyślił. Kolejny domek jest zainteresowany ale w Warszawie.Nie ma problemu jak dom okaze się tym właściwym dla Malinki to niunia zostanie warszawianką. Dowioze w każde miejsce, oby tylko była zdrowa i szczęsliwa. Quote
doris66 Posted January 30, 2017 Author Posted January 30, 2017 Jutro zdejmujemy szwy w brzuszka Malinki. Miało być w czwartek ale będzie jutro bo taki tez pierwotny termin wet na wyznaczył. Malina juz ma dosc kubraczka , strupki nawet zeszły z ranki, teraz zdejmiemy szwy a blizna od razu sie wygładzi. Zresztą zobaczycie sami jutro. Quote
doris66 Posted January 31, 2017 Author Posted January 31, 2017 Szwy zdjete, brzuszek piękny a Malina po raz pierwszy od 2 tygodni poczuła sie wolna i zadowolona. Została też zaszczepiona od wścieklizny. Koszt 35zł. Wstawiam paragon. Zdjęcia brzuszka póżniej. Uszka już wyleczone od grzybicy, czyste i zdrowe. Quote
doris66 Posted January 31, 2017 Author Posted January 31, 2017 Tak wygląda brzuszek Malinki 10 dni po operacji. Sliczny jest. Śmieszny tylko bo z jednej strony wyciagnięte jeszcze sutki a z drugiej gładziutki. Ale oby tylko zdrowa była juz zawsze, uroda to rzecz względna. Ana10 dziekuję ci za pomoc dzisiaj przy Malince. Quote
Ana10 Posted January 31, 2017 Posted January 31, 2017 Podczas zdejmowania szwów jak tylko weterynarz nachylał się Malinka obdarowywała go buziakami.Była bardzo grzeczna, uszka były również sprawdzone i są już zdrowe. Quote
zachary Posted January 31, 2017 Posted January 31, 2017 Super! Oby dalej też wszystko tak fajnie się toczyło w życiu Malinki. Przemiła sunia! Quote
malagos Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 Szczęściara z Malinki - już teraz tylko super swojego Ludzia potrzebuje :) Quote
Ewa Marta Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 Zapisuję sobie do poczytania w domu:) Quote
doris66 Posted February 11, 2017 Author Posted February 11, 2017 U Malinki wszystko dobrze, tylko telefon milczy jak zaklęty.....jeden był ale Pani nie pozwalałaby Malince wchodzic na fotele i kanape, bo sie ubrudza, leżenie w legowisku i wszystko musiałoby byc tak i jak Pani tego chce, nie jak chce pies lub Pani i pies, takie życie psa zaplanowane przez Pania a przyjęte przez psa, bez zastrzeżeń ....... wiec takich warunków nie przyjełam, bo Malinka kocha leżakowanie na kanapie , śpi z opiekunami w łóżku, chodzi po całym mieszkaniu....leżakowanie w legowisku jest dla niej nie do przyjęcia. Ona zbyt kocha kontakt z ludzmi i ma potrzebe być blisko i sie przytulac. Zachary dziękuje za zakup karmy dla Malinki. Masz buziaka od suni i musisz ja odwiedzic. 2 Quote
zachary Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Oj, ma super w tym dt...ale potrzeba takiego ds...już na zawsze.... Quote
Tyśka) Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Spokojnie, Malinka niedługo się doczeka swojej Rodzinki. Wierzę w to :) Quote
WiosnaA Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Króciutko byli razem,ale zobaczcie jak przyjaźń się szybko narodziła,...zdjęcia byle jakie,bo oboje telefon płoszył i zaraz wstawali,. np.Malinki leżącej główki na szyi Moriska nie uchwyciłam nigdy, Quote
WiosnaA Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Cudowna i bardzo grzeczna sunia....Malinko,Domku Wspaniałego Ci życzę! Quote
doris66 Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 Aniu cudowne zdjęcia, ukradnę do ogłoszeń jedno lub dwa ok? To fakt, ze Malinka jest psim ideałem, pogodna, zgodna, mądra, wrażliwa , tolerancyjna, grzeczna........i tak można wymieniać jej zalety bez końca. Ale nie ma chętnych na adopcje Malinki tel. milczy jak zaklęty. Może ktoś z obecnych na wątku ma "lepszą" rekę do ogłoszeń i zrobiłby Malince pare ogłoszeń.? Zdjęcia są na wątku a tekst mogę podesłać. Quote
doris66 Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 1 godzinę temu, buniaaga napisał: Podeślij mi tekst ,dodam ogłoszenia Podeślę późnym wieczorem. Bo cos fajnego muszę napisac a teraz nie mam jak się skupić. Dziękuje. Quote
Tyśka) Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Mój telefon też milczy jak zaklęty, a wydawałoby się, że szczeniaki to więcej przyciągają chętnych... :( Trzymam kciuki za Malinkę, jest cudna! Zdjęcia z Morisek mnie totalnie rozczuliły. Quote
doris66 Posted February 16, 2017 Author Posted February 16, 2017 W sprawie adopcji Malinki był jeden durny telefon. Na tyle durny, ze umieszczam informację o tym na czarnej liście domów adopcyjnych. Nr zastrzeżony, głos kobiecy pijacki , w tle słychać szczekanie a właściwie jazgot małych piesków ( czyżby jakieś pseudo, lub jakaś rozmnażaczka psó? ) . Padły tylko dwa pytania z tamtej strony, które mnie zszokowały. I to by koniec rozmowy. Ktoś pytał czy Malinka i tutaj cytuję "była kryta........i ile razy " i czy , znów cytuje "będzie jeszcze mogła się r......ać". Masakra. Quote
doris66 Posted February 28, 2017 Author Posted February 28, 2017 Malinka pozdrawia ciocie i zyczy miłego popołudnia ....pomimo faktu, ze nikt nie pozdrawia Malinki. Quote
doris66 Posted March 7, 2017 Author Posted March 7, 2017 Dzis byłyśmy z koleżanka Ana10 w odwiedzinach u Malinki i było cudownie. Naładowałyśmy baterie pozytywną energia jaka panuje w domu tymczasowym Malinki, tam sie czuje że pies to domownik, przyjaciel i kumpel i ma takie same prawa jak człowiek. Panuje tam zrozumienie dla wszelkich psich zachowań, panuje harmonia i spokój zarówno pomiedzy zwierzakami jak i pomiedzy ludźmi a zwierzakami. Prawdziwy dom dla psa......szkoda, ze tylko dom tymczasowy dla Malinki. Malinka jest przekochana i urocza, choc trudno jej zrobic ładne zdjecie , bo wiadomo jak to jest z czarnymi psami. Gubią sie gdzieś kontury , każde tło jest nieodpowiednie, no a poza tym Malinka boi się aparatu, robi niefajne minki i uniki. Ale troche zdjeć Ani wyszło, wiec wklejam . 1 Quote
Recommended Posts