Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Posiadam 3-miesięcznego pieska mieszańca. Piesek uczył się czystości. Potrzeby swoje załatwiał początkowo w przedpokoju i w kuchni na płytkach. Następnie nauczył się robić kupię na spacerze, siku na spacerze robił sporadycznie.

Po szczepieniu spacery zostały ograniczone i piesek załatwiał potrzeby na płytkach w mieszkaniu.

10 dni temu trafiłam do szpitala. Wyszłam 3 dni temu.

Problem jest taki, że od kiedy trafiłam do szpitala piesek załatwia się wszędzie, na parkiecie, dywanach. Tak jak stoi tak leje i wiecej. Nie daje żadnych sygnałów. Piesek waży 12 kg i naprawdę cały dom jest zasikany bo mocz oddaje ok 30 razy dziennie lub więcej.

Zadna nauka nie działa, mate rozszarpuje. 

Nie mam już siły i cierpliwości. Nie umiem już go nauczyć czystości. Dziś już się rozpłakałam z bezsilności.

Dodam, że piesek umie komendy: "siad", "łapa", "leżeć". Na: "nie", "nie wolno", "fe", "puść" niestety jest głuchy od początku.

Pomóżcie i doradźcie coś.

Posted

Wyprowadzaj psa co 3 godziny na dwór i zawsze gdy pies się obudzi. Pamiętaj musisz to zrobić szybko, tak by piesek nie zdążył się załatwić. Jeśli załatwi się na dworze - chwalisz i dajesz smakołyk. Jeśli pies załatwia się w domu to od razu możesz wziąć go na ręce i wynieść na dwór i jak tam dokończy sikanie to znów chwalisz, a podłogi w domu musisz porządnie umyć, by pozbyć się zapachów (psy mają dużo lepszy węch). To normalne, że szczeniak dużo sika. Życzę wytrwałości :)