Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, kropi124 napisał:

Jak psiak będzie już dorosły i nie będzie już rósł.

A skąd masz te informacje? Prawidłowo dobrane szelki nie zrobią szczeniakowi krzywdy. Odpowiednio dobrana obroża nie zsunie się z szyi psa. Pierwsze słyszę, żeby szelki były przeznaczone dla dorosłych psów. Raczej rozważałabym, co zamierzam z psem robić w szelkach, a co w obroży. Baryzuza, w dobrym sklepie zoologicznym pomogą Ci dobrać odpowiednie szelki. Poczytaj w necie, jakie są ich rodzaje, co sugeruje producent. Jak masz wątpliwości spytaj weta.

Posted

Głównie od weterynarza. Szczeniak jak nie potrafi chodzić na smyczy uwiesza się na szelkach i zaczyna w nich ciągnąć. A w zoologicznym najczęściej doradzają standardowe szelki. Moja sucz jest małych rozmiarów i nosiła przez krótki okres szelki i widać teraz np. jak ma krzywo ułożone łapki. Mnie też późno oświeciło co do wyborów szelek, ale człowiek uczy się na błędach.

Posted
8 godzin temu, Zarka napisał:

A skąd masz te informacje? Prawidłowo dobrane szelki nie zrobią szczeniakowi krzywdy. Odpowiednio dobrana obroża nie zsunie się z szyi psa. Pierwsze słyszę, żeby szelki były przeznaczone dla dorosłych psów. Raczej rozważałabym, co zamierzam z psem robić w szelkach, a co w obroży. Baryzuza, w dobrym sklepie zoologicznym pomogą Ci dobrać odpowiednie szelki. Poczytaj w necie, jakie są ich rodzaje, co sugeruje producent. Jak masz wątpliwości spytaj weta.

Bardzo dziękuje za odpowiedź. 11.01 jadę do weta zobaczę co powie. Może pomogą mi w doborze ( maja sklep zoologiczny )