Canaveral-staff Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 [quote name='gordonowa']U mnie na pierwszym miejscu będą munsterlandery :loveu:. Piękne psiaki, mówię wam :):) to fakt są piękne ale mnie podobają się tylko te duże czarno-białe;) Quote
zebra12 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Daja_ napisał(a):Zgadzam się w 100% ! Pudle to moja miłość,ale wiem że jedynym pudlem jaki mogłabym kupić to Pudel duży,ponieważ kocham duże psy. Wkurza mnie tylko fakt,że wiele ludzi śmieje się z pudli,i to "fuuujjj" :shake: Swego czasu chciałam kupić pudla, ale nie białego i z rodowodem. Dzwoniłam do hodowli i masakra. Nie ma szczeniąt, hodowla zlikwidowana, albo przekwalifikowana. A mnie się marzył czekoladowy pudel średni... I wierzcie mi, że NIE ZNALAZŁAM! Ale kiedyś sobie na pewno kupię, choćby z zagranicy. A ludzie śmieją się z pudli ze względu na ich fryzury. Często też na tej podstawie mówią, ze pudel jest głupi. Tymczasem na testach wychodzi lepiej niż ON. Trzeba jednak pamiętać, że mądry pies, nie jest "łatwym psem..." Trzeba mu poświęcić czas, urozmaicić zajęcia itp. Mądry pies, jak mądre dziecko, szybko się nudzi. Quote
zebra12 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Daja_ napisał(a):Zgadzam się w 100% ! Pudle to moja miłość,ale wiem że jedynym pudlem jaki mogłabym kupić to Pudel duży,ponieważ kocham duże psy. Wkurza mnie tylko fakt,że wiele ludzi śmieje się z pudli,i to "fuuujjj" :shake: Swego czasu chciałam kupić pudla, ale nie białego i z rodowodem. Dzwoniłam do hodowli i masakra. Nie ma szczeniąt, hodowla zlikwidowana, albo przekwalifikowana. A mnie się marzył czekoladowy pudel średni... I wierzcie mi, że NIE ZNALAZŁAM! Ale kiedyś sobie na pewno kupię, choćby z zagranicy. A ludzie śmieją się z pudli ze względu na ich fryzury. Często też na tej podstawie mówią, ze pudel jest głupi. Tymczasem na testach wychodzi lepiej niż ON. Trzeba jednak pamiętać, że mądry pies, nie jest "łatwym psem..." Trzeba mu poświęcić czas, urozmaicić zajęcia itp. Mądry pies, jak mądre dziecko, szybko się nudzi. Quote
sugarr Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Daja_ napisał(a): Wkurza mnie tylko fakt,że wiele ludzi śmieje się z pudli,i to "fuuujjj" :shake: Ja się z pudli nie śmieję, nie znam zupełnie charakteru, ale dla mnie z samego wyglądu to jest właśnie "fuj" Chyba może się nie podobać? :cool3: A teraz dla mnie najpiękniejsze rasy, mówię tu tylko o wyglądzie: 1. dostojny, dumny - owczarek niemiecki krótkowłosy - zawsze i wszędzie dla mnie jest na pierwszym miejscu :cool3: 2. dog niemiecki (zwłaszcza gdy kopiowany) 3. mastif angielski 4. cane corso (również głównie te kopiowane) 5. kopiowany doberman to jest ranking tylko i wyłącznie "wizualny" - na te psy mogę patrzeć godzinami Quote
Daja_ Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 [quote name='sugarr']Ja się z pudli nie śmieję, nie znam zupełnie charakteru, ale dla mnie z samego wyglądu to jest właśnie "fuj" Chyba może się nie podobać? :cool3: Są pudle które wyglądają naprawdę ładnie,to zależy od obcięcia oczywiście. Jak dla mnie takie obcięcie wystarczy ;) Mam nadzieje że hodowczyni nie obrazi się że wkleiłam zdjęcie.To suczka z hodowli Quane White.Jak dla mnie wymarzony okazik :loveu: Quote
zebra12 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Tak, ten jest bardzo ładnie uczesany. Choć wolę pudla czekoladowego. Sugarr ma inny gust i ja to rozumiem. Lubi krótką sierść, cięte uszy, bojową postawę, groźny pysk. Ja lubię długi włos i łagodną posturę. Każda rasa ma swoich miłośników. I to jest fajne! Quote
Weri7 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 1 border terier i owczarek niemiecki krótkowłosy 2 golden redriver 3 yorkshireterier 4 shitzu Quote
C&B Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Mi pudle też nie bardzo się podobają, ale na ulicy nie wyskakuje z fuj fuj:evil_lol: Jeszcze zależy jak ścięty, najbardziej nie lubię tych pomponików na pupce:diabloti: Ja wolę psy o całkowicie innym wyglądzie (głównie OA, ON, SA, SI) Quote
kamilawa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Pudle same w sobie nie są brzydkimi psami. Kiedyś nad morzem widziałam pudla pofarbowanego na różowo, obciętego tak, jakby miał 'pomponiki'... Stwierdziłam, że jeśli chodzi o pudle to bardzo dużo zależy od właścicieli... Quote
dzodzo Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Zebrrra napisał(a): Sugarr ma inny gust i ja to rozumiem. Lubi krótką sierść, cięte uszy, bojową postawę, groźny pysk. Ja lubię długi włos i łagodną posturę. Każda rasa ma swoich miłośników. I to jest fajne! podpisuję się pod tym w calej rozciągłości, moim typem tez są psy z krótką, gładką, przylegającą sierscią, o bojowym wyglądzie, z ciętym uchem,z wyraźnie widoczną muskulaturą, gdzie widać grę mięsni i kształt głowy.I za takim psem na 100% sie obejrzę na ulicy czy to będzie dog, doberman, amstaff, pitbull, cc, DA, DC czy cokolwiek innego. Ale rozumiem, ze ktos moze lubić miśki typu niufa czy male szczekacze jak yorki czy inne rasy miniaturowe. kwestia gustu po prostu i to jest wspaniale ze są tak rózne wyobrażenia idealu piekna dzięki temu "kazda potwora znajdzie amatora";) Quote
kiniam1983 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Oczywiście kundelki-każdy jest inny i niespotykany-oryginalny!!! A z rasowych to oczywiście ALASKAN MALAMUTE !!! Quote
Alba1986 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 [quote name='kiniam1983']Oczywiście kundelki-każdy jest inny i niespotykany-oryginalny!!! A z rasowych to oczywiście ALASKAN MALAMUTE !!! Zgadzam się z tym w pełni;) Kundelki są unikatowe;) Sama mam dwa takie i są naprawde niezwykłe:loveu: I bardzo kochane:loveu: Quote
C&B Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Mi akurat się nie podoba, ale to tylko moje zdanie, a każdemu innemu nie zabraniam kochania pudlów. Quote
Daja_ Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='Gabryjella']Ja nie wiem o co Wam chodzi, pudel w pomponach jest fajny :eviltong: http://www.geocities.com/kingpoodle/1go.jpg Zdjęcie pochodzi ze strony AVIVIM Brown Standard Poodle puppies - TEL AVIV ISRAEL O mój boże :lol: Nie no,przepraszam bo wyszło na to że namawiam do kochania pudli,oczywiście nie o to mi chodziło :shake: Każdy kocha co innego,i to jest piękne :loveu: Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 cały czas widze mowa o pudlach :cool3: osobiście to nie bardzo mi sie podobają ale każdy pies ma to coś co sie podoba ale ogolnie kocham wszystkie psy wiec tam czy to bedzie pudel ,latlerek czy pekińczyk to wszystko da sie kochać i ma ten swój "uroczy" charakterek (wiem że tu mowa tylko o wyglądzie ) :D Quote
iza Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 A to moje ulubione - PONy i na dodatek usmiechnięte:loveu: Quote
Minerva Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ja uważam, że pudle w tej swojej 'pomponowej fryzurce' wyglądają super i wyróżniają się na tle innych ras ;). Mimo to, najbardziej podobają mi się długowłose ONki :razz:. Quote
Daga&Maks Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 dla mnie te pudle z pomponami wyglądają dość interesująco, ale osobiście nie chciałabym mieć takiego psa. Quote
Minerva Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Daga & Maks napisał(a):dla mnie te pudle z pomponami wyglądają dość interesująco, ale osobiście nie chciałabym mieć takiego psa. Co do chcenia i niechcenia pudli to ja bym może i chciała(chociaż na pewno nie teraz, jesli już to za jakiś rok ze względu, że 3 tygodnie temu przyjęłam pod swój dach goldenkę). Problem w tym, że bałabym się tego czesania...Troszunię dużo, a ja jestem leniuch jeśli chodzi o czesanie:oops: :mad:. Quote
melissa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 bokserki!! one są naj, naj, naj. ^^ nie tylko jeśli chodzi o wygląd. :) Quote
Minerva Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='melissa']bokserki!! one są naj, naj, naj. ^^ nie tylko jeśli chodzi o wygląd. :) Piękne maja mordki :loveu: Uślinione oczywiście jeszcze śliczniejsze :evil_lol:. Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 a mnie sie boksery nie podobają :shake: :loveu::loveu: mimo że miałam 2 ( chwiloowo w sumie ale miałam ) :P :evil_lol: ogólnie to mi sie 2 podobają :evil_lol: jeden kolegi bo ten pies praktycznie nie wyglada jak bokser ( znaczy wygląda ale jest taki ładny że po prostu cud ) i sie tak nie slini a drugi z dgm widziałam ale jak bym już miała koniecznie mieć boksera to jakiegoś wyjątkowego takie inne kolory albo te 3 kolorowe :evil_lol: Quote
kamilawa Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Boksie mają w sobie to coś. te ich fafle są jak z bajki po prostu :cool3: Ale kazdy lubi co innego ;) Quote
zmierzchnica Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Mi się niby boksery nie podobają... Ale jak zobaczę jakiegoś na ulicy to od razu się zachwycam :loveu: A jak w schronie był młody mieszaniec boksia to na niego zachorowałam... Ale szybko znalazł domek na szczęście :razz: Boksery mają w sobie to coś. (edit: niechcąco powtórzyłam to zdanie słowo w słowo za kamilawa ;)) Mi ostatnio z wyglądu bardzo się spodobały owczarki walijskie. Te uchole...:loveu: Quote
Recommended Posts