Marlenuś91 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 *Foksterierki Szorstkowłose - są takie słodziutkie ta ich kręcona sierść *Amstaffy - bardzo mi się podbają *Husky i Alaskan Malamute - O to jest w ogóle piękność moje takie skromne marzenie *Dog Niemiecki - jego rozmiary, *Airedale Terrier - podobnie jak przy Foksterierku *Rottweiler Quote
Marlenuś91 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 *Monia* napisał(a):nie podobają mi się utuczone psy, których właściciele twierdzą że ta rasa taka musi być :shake:. To ostatnio mnie babka jakaś ochrzaniła że mam psa zmożonego :evil_lol: Quote
*Monia* Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Ja tak ogólnie lubię psy z przewagą czarnego koloru ;). A z ras to zakochałam się w Dużych Szwajcarach odkąd jednego poznałam, Hexolina też w nim zakochana :evil_lol:. TTB są świetne, tylko ja za delikatna jestem do nich i z zabawy to poobijana cała wychodzę :roll:. Kiedyś mopsy mi się niesamowicie podobały- ogonek taki zakręcony i ta paskudna mordeczka jak po zderzeniu ze ścianą, oczy jak u żaby :loveu:. Ras które mi się podobają nie będę wymieniać bo za długa by ta lista była :p, nie podobają mi się utuczone psy, których właściciele twierdzą że ta rasa taka musi być :shake:. Quote
Cockermaniaczka Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Dla mnie wszystkie psy sa piekne:loveu::loveu: Ciezko wybrac jedna rase bo kazdy pies ma w sobie cos:loveu: Ale faworytow mam kilka Cocker spaniel-za charakter,piekna postawe,piekny pysk,oczy,uszy,krotki zwarty... Mastif Tybetanski-za caloksztalt:loveu: Dog-poprostu:loveu: Pies Fraona-piekno i elegancja,ruch fantastyczny:loveu:Prawie jak kon arabski wsrod psow;) chart Afganski-jest piekny sam w sobie,wlosy,duma,ruch... Quote
goska i zwierzyniec Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Każdy właściciel ma najpiękniejszego psa. Każdy jest zafascynowany tym co ma. ja mam kundle ( najpiękniejsze, najedzone, wyspacerowane i szczęśliwe) i maltańczyka, którego spokojnie można pod opis westa podciagnąć. też ma to coś. Każdy pies ma to coś. A czasami ma wiecej, bo trzeba sie troche wysilić żeby to coś wydobyć. Pozdrawiam. Quote
marta23t Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 a ja jak yorkomanka:evil_lol: i beagielki oraz shar peiki do tego /sentyment/ Quote
Patisa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Dalmatyńczyk *Oczywiście wyjątkowo oryginalnie i atrakcyjnie umaszczony *Piękna smukła sylwetka, pies o arystokratycznym, dostojnym wyglądzie *Bardzo dobrze rozwinięte, suche ( czyli bardzo widoczne) umięśnienie, pies wygląda jak atleta *duży, charakterystyczny dla tej rasy wykrok, pies wygląda jakby płynął w powietrzu, *Silne nogi, głęboka klata piersiowa, pies długodystansowy, niezwykle wytrzymały *piękne, mięciutkie oklapnięte uszy, dalmatyńczyk wygląda potulnie ( takie wrażenie :evil_lol: ) *piękne ciemne oczyska:loveu: Bokser *Ciekawe "sarnowe" umaszczenie ( brąz od jasnego po ciemny), może być odmiana pręgowana, mogą być białe znaczenia ( a nawet całe białe :cool3: ) *bardzo rozbudowana klatka piersiowa, pies dobrze umięśniony, suche umięśnienie, * sprężysty ruch, "kocie" łapki, nadają bokserowi elegancji *piękna, molosowa morda, o pięknych, dużych faflach *największy pies z ras brachycefalicznych ( o skróconej kufie), czyli najwięcej do miętoszenia:loveu: *śliczne duże oczęta, Podoba mi się także Portugalski pies dowodny (Cão de agua Português) *dwa rodzaje sierści wavy i curly * dobrze zbudowany pies, także doskonale umięśniony *elegancko strzyżony "na lwa":loveu: *świetny pływak *4 różne, piękne rodzaje maszczeń, Quote
Lemoniada Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Inez napisał(a):Dla mnie najpiękniejsze psy to charty. :) Brawa dla tej pani! :cool2: Quote
C&B Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Pekińczyki:loveu: *Mają cudowną, bujną szatę.. * Te kochane wyłupiaste oczki i mały czarny nosulek * Oczywiście boski, puszysty ogonek:D Zresztą każda rasa jest piękna na swoje sposoby:loveu: Quote
cockermaister Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Dla mnie najłdniejsze są : cocker spaniel angielski :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: , border collie, owczarek colli, seter angielski, ale najbardziej podoba mi się z tych co wymieniłam cocker spaniel angielski :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Rahl Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 *Oczywiście setery szkockie za ich szatę, elegancję, charakter i za wszystko co się da :loveu: *Wyżły munsterlandzkie ( ta większa odmiana ) *Dogi niemieckie Quote
werbena520 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 I,co tu dużo gadać:razz:...wszystko zawarte jest w tych zdjęciach:loveu: Quote
Vienna Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 1. Dog niemiecki błekitny 2. Nowofundland 3. Border collie 4. Tosa i reszta molosów;) Quote
aina155 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Oj, to bedzie długasna lista 1. ONki- zwłaszcza podpalany o piekej masce(?) 2. Labradory- głownie ze wzgledu na charakter 3. Jamniki- kocham takie proste kufy, a w zwiazku z tym: 4. Wyzły weimarskie i niemieckie (te ostatnie tylko widziane na zdjeciach) 5. Grzywacze chinskie 6. Nowofunland- taki wielki a taki delikatny 7. Bernardyn- patrz wyzej 8. Berneńczyk - to samo 9. Dog niemicki- istna gracja i ta lekkosc 10. Seter irlandzki- ta cudna szata 11. Wilczak- prawdziwy "dziki" pies 12 Ttb- po prostu piekne i juz 12. Aussie- ta lekkosc i miekosc ruchu, dletago tez bordery 13. Doberany- (niestety te kopiowane) 14. Husky- oczy, maska ahh... Quote
Talia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Border collie i Aussie- ta szybkość, lekkość i gracja:loveu: Labrador- miłość do wszystkiego w koło (no i to, że zazwyczaj łatwo się z nim pracuje na żarełko) TTB- niezmordowanie, zawsze gotowość do zabawy:loveu: Quote
pepsicola Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 cavalier king charles spaniel setery wszystkie golden retriever collie sheltie buldożek francuski labrador dog niemiecki mastif angielski i to nie kończąca się lista... Quote
Ida_Kreska Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 1. Golden Retriever:loveu: 2. Seter Irlandzki 3. Owczarek Staroangielski 4. Dog Niemiecki 5. Hovawart 6. Alaskan Malamute 7. Bloodhound 8. Wyżeł Niemiecki 9. Pointer 10.Seter angielski i szkocki 11. Springer spaniel 12.Wilczarz:cool1: 13. Berneńczyk SZCZĘŚLIWA 13-NASTKA Quote
***kas Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 najpiękniejsze psy? No przecież, że moje!:diabloti: I nich mi tylko ktoś spróbuje powiedzieć, że jest inaczej:mad: A tak poza tym: Wilczarz, galopujący chart-cudo cudeńko, miłość na wieki wieków Wilczak czechosłowacki- cud miód orzeszki! :loveu: Owczarek Niemiecki (linie pracujące, wilczaste umaszczenie) Grzywacz chiński-mały, łysy, śmieszny, pocieszny, kochana mordeczka Doberman- marzenie ściętej głowy, oj chciała bym, ciachała... Quote
Blow Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Zawsze istnieje opcja "inne" zarezerwowana dla tych co mniej popularnych ras:) Uważam, że w formie ankiety wyniki naszych preferencji będą bardziej czytelne;) Quote
Recommended Posts