pumcia02 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 31.03.2010 Figo był na kontroli serduszka. Żeby pożył choć trochę potrzebny mu dom. w którym będzie pod stałą kontrolą!!! PROSIMY O POMOC!!! SZUKAMY RÓWNIEZ TYMCZASU!!! Figo i Fago to dwa starsze psiaki. Przybłąkały się na działkę, gdzie nie mogły zostać. Pojechały do lecznicy na badania. Okazało się, że obydwa są chore. Mają marne szansę na adopcję... Figo to psiak ok 12 letni. Mi przypomina springer spaniela. Ma chore serce. Dokładniej stwierdzono: kardiomiopatia roztrzeniowa. Zwężenie podaortalne, zaawansowana niewydolność serca. Psiak czuje się ogólnie nieźle, biega, skacze, chce się przytulać. Sygnalizuje gdy chce załatwić swoje potrzeby. Toleruje inne psy. Dostaje leki i karmę specjalistyczną. Fago jest ok 15 letnim małym, kruchym psiakiem. Jest delikatny, potrzebuje dużo ciepła. Lubi spacerki, toleruje inne psy , ale chce je sobie ustawiać :) Ma usunięte prawie wszystkie zęby. Ma nowotwór wątroby. Dostaje leki i karmę specjalistyczną. Psiaki przebywają w Azylu pod Psim Aniołem w Warszawie. banerki od polubek :) dziekujemy ********* ************ Quote
Kostek Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 to ja jeszcze dodam co wiem;) Figowskiego ocenilismy w lecznicy na 4 lata i ma usuniete 2 zabki plus niestety przetoke nosowo-ustna ktora wbrew pozorom mu w niczym nie przeszkadza Fago takze ma przetoke a nawet i 2...ktore na szczescie tez mu nie przeszkadzaja.Zabki u Fago zostaly 4 a i niestety serduszko tez ma chore... ogolnie rzecz biorac psiaki zostaly uratowane w ostatnim momencie szczegolnie Figo ktory bez lekow nie przezylby tygodnia Quote
pumcia02 Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 jak dla mnie Figo jest starszy. chociazby zeby wygląd i "zdziadziale" szczekanie o tym swiadczy. Dzisiaj robilam zdjecia. pozniej wstawie. Quote
pumcia02 Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 jest cos takiego jak adopcja spanieli? Quote
siekowa Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Fajni są :loveu::loveu: Znalazłam tylko coś takiego http://www.dogomania.pl/forum/f66/spanielki-szukajace-nowych-domkow-prosze-nie-pisac-w-tym-watku-121612/ http://www.dogomania.pl/forum/f66/spaniele-do-adopcji-76073/ Quote
izzie1983 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Dodałam kolegów na www.psiegrane-marzenia.pl Quote
Asia & Ginger Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 http://img220.imageshack.us/img220/808/figo3.jpg Śliczny psiak. :loveu: :loveu: :loveu: Już go wrzucam do wątku adopcyjnego spanieli i na forum spanielowe. :cool3: Quote
pumcia02 Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Asia & Ginger napisał(a):http://img220.imageshack.us/img220/808/figo3.jpg Śliczny psiak. :loveu: :loveu: :loveu: Już go wrzucam do wątku adopcyjnego spanieli i na forum spanielowe. :cool3: super bede wdzieczna :lol: Quote
Asia & Ginger Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Nie ma za co. ;) Podniosę psiaki na pierwszą. Quote
pumcia02 Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 dwa starsze schorowane psy, czy mają szanse na dom? :( Quote
pumcia02 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 nic nowego... nikt sie nimi nie interesuje, a one dalej spędzają czas w samotności... Quote
pumcia02 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 chlopakami dalej nikt sie nie interesuje... Quote
siekowa Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Bo są zbyt starzy dla ludzi... :shake: Quote
izzie1983 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 A ludzie nie wiedzą, że starsze psy też mają swój urok :loveu: Quote
siekowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Starość nie radość, kości wciąż bolą, Nogi jak z waty,iść nie pozwolą, Czasem też myśli już niezbyt zdrowe, Uszka zawodzą,oczka też płowe. I tak niestety starość u piesków wygląda, Szyderczym wzrokiem do serca zagląda, I byłoby lepiej,gdyby w domku były, Tam swoją starość na radość zamieniły, Na radość, bo ona ich życie odmładza, Ociepla duszę,a smutek ochładza. "-Więc czemu nie senior,lecz szczenię zabierasz" Pomyślisz: "a po co i tak tu umierasz, I tak juz Twe dni w tym boksie ostatnie, Przeżyłeś tak wiele,więc Twe życie blaknie, Wolę wziąć młodego,bo nauczę,przytulę, A Tobie jedynie serdecznie współczuję." "-Bo jestem stary,bo nie mam siły, Gdybym miał rodzinę na pewno by były, Na pewno bym miał tyle werwy co młodzik, Bym bawił się z Tobą,przy nodze chodził, Pokazał,że starszy nie jest już stracony, Więc daj mi ten jeden domek upragniony, Ten jeden jedyny,gdzie odżył bym ponownie, Poczuł się jak szczenię, przy Tobie ...tak cudownie" anetek100 Quote
pumcia02 Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 u chlopakow sie nic nie zmienia, kazdy dzien taki sam... Quote
koosiek Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Figo kojarzy mi się raczej z płochaczem niż springerem, a Fago to najprawdziwszy vasgotaspets :razz: Czyli towarzystwo rasowe Quote
Recommended Posts