asika5 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 monia ja nie tracę nadziei więc i ty nie trać znajdziemy domki dla naszych podopiecznych tylko czasami to trwa. A może to przeznaczenie:) Quote
Guest monia3a Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Ja tam dziękuję za takie przeznaczenie ;) Jak go spuszczę i nie pilnuję to głupek ucieka i lata po Starosielcach :p a ja za nim :evil_lol: cóż chyba tak ma być ;) Quote
pędzelopka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Piszę to nie w imieniu Moniki , ale po to żeby dodać jej odwagi i otuchy. Bardzo się bała i w sumie nie wiedziała jak przekazać ludziom zainteresowanym losem Draco takie smutne wiadomości.Tym bardziej , że włożyła w tego psa tyle pracy i wysiłku , przygarnęła do swojego stada i dała mu wiele nowych szans bo jego kolejnych szatańskich wybrykach. Niestety nie na wszystkie wybryki można przymknąć oko i nie na każdy problem można znaleźć rozwiązanie. A przynajmniej nie za wszelką cenę. Drako jest już za TM. Kilkakrotnie zaatakował człowieka, w tym zwykłego przechodnia - pociapał człowiekowi nogę ( na szczęście ten nie wniósł oskarżenia ) a co najgorsze odwinął się nawet na córę Moniki. Decyzja była trudna i przeciągana w ostateczność Monika chciała dać mu jeszcze jedną szansę i jeszcze jedną , ale uważam , że postąpiła słusznie. Drako był trudnym psem o ile jednak z takimi problemami wychowawczymi jak demolki i ucieczki da się powalczyć to agresja skierowana na człowieka skreśliła go zupełnie jako psa adopcyjnego. Bardzo niebezpiecznym pomysłem byłoby ulokowanie go w schronisku bo na pewno znaleźliby się amatorzy mocnych wrażeń którzy umieliby wykorzystać jego potencjał na swój nielegalny sposób. Bałyśmy się , że trafi do normalnych ludzi i zrobi komuś krzywdę , albo że trafi do kompletnych popaprańców i rozpocznie karierę na ringu a w końcu , że po prostu zostanie tam uśpiony samotny jak bezpański pies i zutylizowany jak śmieć. Popieram Monikę w całej rozciągłości i tez nie podjęłabym się adopcji takiego psa i bałabym się wziąć na siebie taką odpowiedzialność. Monika to twarda baba zarzuciła sobie ten tobół na plecy i dźwigała jak długo się dało . A kiedy limit szans się wyczerpał zadbała o to , żeby Draco przeszedł spokojnie na drugą stronę. Najsmutniejsze jest to , że jak zwykle winę za taki koniec ponosi człowiek. to , że Draco był w typie TTB nie znaczy , że urodził się zły. Serdeczne pozdrowienia byłemu panu Drakulca i obyś się smażył w piekle.Wszyscy jesteśmy pod wrażeniem twojego rzutu Drakulcem w dal przez ogrodzenie Moniki możesz śmiało zaczynać swoją karierę sportową. A dla Drakulca ['] Quote
Katica Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Taka decyzja była jedyną słuszną... Biegaj Draculku za TM... to nie Twoja wina że taki się stałeś... Trzymajcie się dziewczyny, zrobiłyście, naprawdę dużo dla tego psiaka... Quote
Guest monia3a Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 pędzelopka dziękuję za wsparcie i podtrzymywanie mnie na duchu, byłaś chyba jedną z nielicznych osób pomagających mi się zmagać z problemami Drako. To była bardzo trudna decyzja i nie została podjęta pochopnie. Dostał szansę pare razy ale niestety klapniecie zębskami na moje dziecko przeważyło podjęcie trudnej dla mnie decyzji. Bardzo go lubiłam pomimo jego widocznych wad ;) chciałam dać jeszcze jedną ale głos rozsądku mówił co innego, nie oddałabym Drako świadomie do adopcji po tym wszystkim co się się wydażyło. Rozważałam oddanie go do schroniska ale to niestety byłoby skazanie go na dożywocie w klatce z przypiętą łatką agresywny lub znalazłby się chętny jakiś kark do adopcji w celu walk a tu nie o to chodziło. Drako zasłużył na odejście w poczuciu bezpieczeństwa i miłości, którą niewątpliwie ode mnie otrzymał, byłam z nim do końca, głaskałam do ostatniego tchu i szeptałam do uszka, że teraz już będzie tylko lepiej, Drako odszedł w zeszłym tygodniu a dopiero dziś jestem w stanie mówić o nim w miarę spokojnie, do końca życia zostanie w moim sercu i pamięci. Śpij spokojnie mój kochany Drakulcu [i] Quote
jaanna019 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 monia ta decyzja to był dowód prawdziwej miłości z twojej strony. Drako [*] Quote
plinka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 rozumiem wierzę, że postąpiłyście słusznie.. ['] Quote
Recommended Posts