Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Będę dziś robić papierowe do powieszenia i stamtąd można będzie wziąć tekst. Zastanawiam się tylko czy pisać na nich, że Drako to pit bull ?? co myślicie??

Guest monia3a
Posted

Ja się na tych rasach nie znam ale dziewczyny z forum astów stwierdziły, że jest to pit a ostatnio jak wychodziłam z lecznicy stal młody chłopaczek w kolejce z astem albo pitem i zapytal się czy mogę psa użyczyć do rozmnożenia z przykrością mu stwierdziłam, że on już bezjajeczny i oczywiście zrobiłam mu wykład na temat sterylizacji i bycia odpowiedzialnym opiekunem. Suka jak z rozmowy wynikło była pit bullem a Drako był wypisz wymaluj ona nawet kolor ten sam :diabloti:
Tak jak pisałam wcześniej to dla mnie on może się oddać jako pudelek nawet oby tylko ktoś się znalazł chętny bo bardzo się do niego przyzwyczaam i on do nas i może być problem choć bardzo chciałabym go oddać to będzie szansa dla kolejnej bidy.

Guest monia3a
Posted

Czerwony kapturek :evil_lol:
Jutro prawdopodobnie uwolni się z kołnierza :)

Patrzcie jak ladnie sierść mu odrosła na klacie :)

Guest monia3a
Posted

Drakulec zrobił się psem stróżującym :evil_lol:
Dzielnie pilnuje swojego podwórka, w czwartek wracając od weta rzucił się na listonosza, który podawal mi listy, dobrze, że był w kagańcu bo mogło być nieciekawie. Każdy kto chce mnie dotknąć jest odbierany za intruza :p
Pcha się na siłe do domu jak tylko otworzą się drzwi trzeba go dosłownie wypychać bo prze do przodu jak taran. Mojego kota już prawie nie gania, znaczy gania ale nie prubuje złapać w paszczę a kot tak się rozbestwił, że leje go po mordzie ale tylko przy mnie jak czuje się bezpieczny :evil_lol:

Posted

2 i 3 maja organizowany jest w Białymstoku Pitt Bull Show, może by go wśród miłośników jakoś zareklamować? Jakiś plakacik przy wejściu? Nie wiem jak taka impreza wygląda, bo nigdy nie byłam, ale spróbować zawsze warto.

Guest monia3a
Posted

Drako jest straszny :angryy:
W nocy a raczej bladym świtem 3 rano dzwoni dzwonek do bramki, stoi sąsiad z ... Drako :crazyeye:
u sasiada suka ma cieczkę i przyplątał się kawaler a Drako jak zobaczył obcego psa przelazł pod siatką i dorwał biedaka, dusił go i mało brakowało a ... sąsiad jakims cudem odciągnął Drakulca a pies ledwo ledwo zwiał :-( Drako oczywiście resztę nocy przespał na łańcuchu, boszzz na Cito potrzebny mu dom a telefon milczy :-(
Dziś Drako leży jakiś taki smutny, nie zjadł śniadanka, jest apatyczny, oczko mu łzawi pewnie dotał po oku od przeciwnika.

pędzelopka może wybierasz się na ten pitt bull show ?? powiesiłabyś ogłoszonko o nim ??

Lotos a gdzie konkretnie on będzie się odbywał ??

Guest monia3a
Posted

aaaa to super poproszę Anię z Wasilkowa aby powiesiła tam jakieś ogłoszonka o Drakulcu.

Guest monia3a
Posted

Wczoraj byla jedna Pani oglądała Drakulca, spodobał się jej bardzo a szczególnie skakanie po niej na przywitanie :evil_lol:
Naście lat miala amstafkę i bardzo jej im brakuje więc szukają innego psiaka, maż chce szczeniaka a ona szuka dużego, niewiem czy go wezmą ale coś pomału rusza. Kobitka stwierdziła, że nie jest to Pitt a raczej jakaś mieszanka amstaffa.
Zobaczymy...

Namawiam mego znajomego do adopcji, uśpił niedawno 14 letniego rotka i jak mówi brak mu kolegi, dom fajny ale pies będzie mega rozpieszczony i będzie mu wszystko wolno a w tym przypadku nie jest to dobre ;)

Guest monia3a
Posted

jaanna019 dziękuję :loveu: już aktywowałam.

Guest monia3a
Posted

Dziś było u Drakusia w odwiedzinach młode małżeństwo, bardzo fajni i znający odrobinę rasę. Byliśmy na spacerku i Pani zakochana :loveu: chcieli już dziś go zabierać ale nie dałam :evil_lol: prosiłam aby przemyśleli wszystkie za i przeciw i jutro dali mi znać. Mieszkają w bloku na osiedli przydworcowym więc uprzedziłam, że niewiadomo jak będzie się pies zachowywał w bloku bo u mnie mieszka na podwórku. Pani miała psa sikunka ( staruszka ), który załatwiał sie w domu więc mają chyba cierpliwość i zapracie ;)

Wychodząc Pan zbyt długo trzymał otwartą bramkę i Drako zwiał :mad: a ja zanim w pogoń a ten :diabloti: myśłał, że się z nim bawię i uciekał ode mnie :shake: ledwo go złapałam i to przypadkiem bo wlazł dalszym sąsiadom na podwórko, bo mieli otwartą bramę i tam go złapałam, jakby nie to to niewiem co by było. Wynika z tego, że nie można go spuszczać ze smyczy bo zwieje tak więc Państwo dostali wykład i poza tym bardzo się przejeli.

Posted

No napisałam, że ma znikać to chciał zniknąć :evil_lol:
Trzymam mocnooo kciuki za domek!

[quote name='monia3a']
Wynika z tego, że nie można go spuszczać ze smyczy
A może po prostu nauczyć przychodzenia na zawołanie ;)

Guest monia3a
Posted

plinka napisał(a):
A może po prostu nauczyć przychodzenia na zawołanie ;)

To też pod warunkiem, że oduczy się go agresji do samców, pracuję nad tym ale to jeszcze długa i kręta droga i koniecznie duuużo cierpliwości.

• 2 weeks later...
Guest monia3a
Posted

Mam go już dość :angryy:
Dziś pół dnia latałam i go szukałam, bo panu Drako zachciało się pobiegać po ulicach starosielc :angryy: już z nim pomału nie wytrzymuję.
Płot mam cały połatany i niedługo TZ cierpliwość się skończy i wywali mnie i jego na bruk :evil_lol:

Posted

ta.... a moja poleciala za sarna i jej godzine po lesie szukalam- placzac tak, ze nie moglam gwizdac :) a ta, jak sie okazalo byla na glownej sciezce .... znaczy- tam ja znalalzlam :)

Ucieczki to norma

A swoja droga.... pyta ktos o przystojniaka naszego?

Guest monia3a
Posted

zapadła głucha cisza, nikt nie dzwoni, nikt nie pyta a ja tracę nadzieję, że w końcu znajdzie się ktoś chętny zaadoptować tego łobuza