Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Już można chłopaka kastrować ale nie ma u mnie do tego warunków :-( ludzie POMOCY !!! kto przygarnie Drako na czas kastracji i te pare dni po niej ?? Nawet nie chcę myśleć co to będzie jakzrobi się cieplej i w okolicy zaczną się cieczki :shake: obawiam się, że pójdzie sobie i tyle go widziałam :razz:

Nowe fotki pieszczocha:

troszkę niebieskie wyszły :oops: ale gapa ze mnie i nie zmieniłam filtra w aparacie :oops:

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Aniu wielkie dzięki za chęć pomocy ale niestety u Ciebie mieszka pies-samiec i z tego względu odpada, Drako nienawidzi samców a poza tym nie potrafi zostawać sam w domu - wyje, szczeka i drapie drzwi a na to naprawdę nie chcę Ciebie narażac bo nie wypłacę się przez długi czas ;) zostały mi dwa wyjścia - poczekać aż zrobi się cieplej albo szukać kogoś kto jest w domu cały czas, echh ciężko będzie z tym drugim

Posted

Moniu a może ogłaszać Drako na 'amstafa', jakoś moim zdaniem fajniej brzmi niż pitbull ;) Może spróbować? Poza tym do pitbulla to mu daaaleko :evil_lol:

Posted

Koło amstaffa to on nie leżał bo to pitbull.
Tak twierdzą również ci , którzy w bullach siedzą dużo dłużej niż my.

" Pitbul, lub mocno w typie. Bardzo podobny do F.T. Zico

W Białym są hodowle, jednak nie wiem czy jakiś miotowy pies tam przebywał, choć nie posądzałabym o wywalenie choć ....
To takie moje gdybanie, bo to dość charakterystyczny typ. On nie przekroczy 20 kg."

Więc tego się trzeba trzymać , może brzmi strasznie , ale lepiej dla niego jak trafi do osoby , która będzie znała rasę.

Guest monia3a
Posted

Dla mnie to on może być i sarenką oby tylko się oddał :mad:
Normalnie diabeł w niego wstępuje :diabloti: nie uwierzycie ale nie wpuścił dziś na podwórko mego znajomego :angryy: Tomek przyjechał do mnie ze skarbonką TOZową na jutro do zawiezienia a w Drako diabeł wstąpił, rzucał się na bramkę z taką zajadliwością i cały zjeżony jak dzik :mad: co preawda moje suki szczekały ale z taką agresją. Tomek nie wszedł i wcale mu się nie dziwię też bym nie weszła :p
Teraz za to biega po podwórku i szczeka, cały czas szczeka :mad: mam nadzieję, że suka sąsiada nie dostała cieczki bo nigdy tak się nie zachowywał :shake:

Kto przygarnie milusiego psiaka ?? :evil_lol:

Guest monia3a
Posted

Ale przeraźliwa cisza :razz:

Wczoraj dupek Drako mi zwiał :mad: przychodzę wieczorem a jego nie ma, bramka zamknięta a on się ulotnił :angryy: zostawiłam rzeczy i poszłam go szukać, wołam i wołam a on wylatuje od sąsiada zaa ulicy cały szczęśliwy i uśmiechnięty. Do mnie nie podbiegł tylko poleciał do domu, zna drogę :evil_lol: suka sąsiada ma cieczkę i ten juz waruje pod płotem :mad: zrobił mi ogromną dziurę w siatce. Jak nic trzeba go ciąć ale nie wyobrażam sobie jeszcze zostawić go na noc po narkozie na podwórku szczególnie w taką pogodę jak dziś w nocy :shake:
Rano był na swoim miejscu więc może już nie zwieje :lol:

Antybiotyk dostaje już tylko do czwartku, ładnie obrosł sierścią więc nie ma potrzeby go szpikować lekami tylko domku brak na horyzoncie :-(

Posted

Nie no. To te 10 dni musialby z nim ktos posiedziec. Zostawic psa ze szwami... nawet w kolnierzu... stresujace ;]... zal by mi go bylo. Ale z koleji jak ma si nerwowac suczkami....
Ja tak nieskromnie zapyatm... bo moze bure dostane potem... ale moze by... chociaz na czas kastracji ciociuniunia P.... polka?;> .... przygarnela?;>... Toz bestii sie pozbyla :))) Nie wiem jak Sonia ma sie do plci przeciwnej , hehe. Nie no. Iwona pewnie zna sytuacje....

Kurcze no- chociaz na czas kastracji!!! Ludzie!!! Help!!!!

Posted

Ja znam sytuację znam :shake: do mnie nic już nie może trafić. Szczeniaka wcisnęłam siostrze na chama , ale to był szczeniak. Siostra się szczeniąt nie boi. A Sonii bez różnicy - pies czy suka. I tak do odstrzału. Melkę zapoznawałam z Sonią cały tydzień bo stara chciała ja zabić. I jak już pisałam z M3 zapędzlowałam do M2 i nie mam nawet awaryjnego pokoju żeby tam tymczasa zapuszkować. A nie zostawię siostry samej z dwoma dorosłymi bulwami bo jak wrócę z pracy to znajdę tylko krwawe strzępki.

Posted

pędzelopka napisał(a):
A Sonii bez różnicy - pies czy suka. I tak do odstrzału.
hehehe :diabloti:

To moze sie zrzucimy na jaki hotel na okres rekonwalescencji :razz:
Toz to 10 dni tylko, wiec i chyba nie jakis majatek...

Juz sama nie wiem co wymyslec ;]

Guest monia3a
Posted

Hotelik raczej odpada bo podobne warunki będzie miał jak u mnie tyle tylko, że będzie zamknięty a u mnie biega luzem. On bedzie dokuczliwy jak zamknie się go - wyje i szczeka, najlepiej jakby trafił do domu ale to nierealne :p
Ale spokojnie robi się cieplej więc może nie będzie aż tak źle ;) poza tym po otrzymaniu zastrzyku antykoncepcyjnego wyciszył się nieco wczoraj więc już go nie ciągnie oby jak najdłużej. Jakoś pod koniec tygodnia zapowiadają 15 stopni w nocy więc może skorzystam z pogody i ciachnę. Pani doktor obiecała zrobić jak najmniejszy szew więc i goić będzie się szybciej.

Guest monia3a
Posted

Zero telefonów :placz: a on musi znaleść dom do lipca bo wyjeżdzam na miesiąc a moja mama powiedziała, że nie będzie nim się opiekować bo się go boi :shake: pomóżcie go ogłaszać...bo niestety czeka go schronisko :placz:

Guest monia3a
Posted

Sama ze sobą piszę, ładnie :mad:
Spora porcja fotek nowego Drako, proszę o pomoc w ogłoszeniach!!!

tak lubię, fotka z moją Asią

Guest monia3a
Posted

najwygodniej jest na kolankach :evil_lol:

Posted

No jakbym wiedziala jak pomoc- to bym pomogla... ale NO IDEA!!! Bo u Ciebie jest mu najlepiej z mozliwych opcji... no sle wakacje tuuz tuz.........
Jak tak przygladam sie fotkom- to... skad domysl, ze to miszaniec pitbulla? :)
Jest piekny!!! Ale jak dla mnie ... moze w rodzinie byl jakis pit.... ale wiele, wiele pokolen temu :)
No ale moze ja sie nie znam...

SZUKAJMY DOMKU !!!

Guest monia3a
Posted

Może i najlepiej ale nie może być u mnie na stałe :placz: a lipiec już tuż tuż
mam nadzieję, że znajdzie się w końcu jakiś domek dla niego
wczoraj miałam jeden telefon ale nie oddałabym go nawet jakby mi płacili :mad: chłopak taki z rozmowy typowy dres :p

Oponka jest już z moimi psiakami od czasu kupna tego domu czyli z 9 latek :evil_lol: Herka ją uwielbia co zresztą widać :evil_lol: co prawda była ucięta nim daliśmy ja dla psów ale i tak jest poogryzana

Aha jutro kastracja potfforka

Guest monia3a
Posted

Dobka jak wychodzi to zabiera się za oponkę a Kiara za rozrabianie z Drako.
Jeszcze tylko niech pycholek obrośnie sierścią i będzie OK

• 2 weeks later...
Guest monia3a
Posted

Kto pomoże w ogloszeniach??

Drako był we wszystkich codziennych gazetach Bialostockich i ... cisza, ani jednego telefonu :(

Guest monia3a
Posted

W gazetach był oglaszany jako pies do adopcji bez rasy i mimo tego nikt nie zadzwonił.

Dziś będąc na spacerze jeden starszy Pan mnie zaczepił i powiedzial'' jaki ladny bokserek, mlody jeszcze,co '' mówię tak młody i domku szuka i tak od słowa do słowa ma popytać znajomych czy nie chcą bokserka przygarnąć :diabloti:

Drako już nie ciąga tak strasznie na smyczy ale nadal agresją reaguje na przechodzące obok pieski.