Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Dziś jakiś skur.... podrzucił mi amstafa albo pitbula ( nie rozróżniam ich ) na podwórko, strasznie się zdziwiłam jak wyszłam do sklepu :-o
Biedny, skulony i przestraszony psiaczek :shake:
Bardzo chudziutki, dostał jeść i pić i cały czas nadstawiał się do głaskania i cacania, bardzo przyjaźnie nastawiony do wszystkich i wszystkiego, na moje dwie dziewczyny zareagował przyjaźnie i jestem zdziwiona moje też nie chciały go zjeść, może dlatego, że to chłopak??
Pod altanką zaraz znalazł fotel i wkulił się w nim, przykryłam go kołdrą puchową i psiak był bardzo szczęśliwy, nie chciał spod niej wyjść, wysadził tylko nosem do cacania.
Obeszłam podwórko z myślą, że znajdę jakąś dziurę przez którą wszedł i niestety nie znalazłam więc jakiś dupek musiał mi go podrzucić. słów mi brak :-(
Pies pojechał do Ani do DT i jest mi bardzo smutno bo bardzo go polubiłam :smile: kurcze do mnie buda przyjedzie w poniedziałek albo wtorek i jeśli psiak nie dogada się z pieskami Ani to napewno przyjedzie do mnie. Ania ma dwa psy - chłopaki i jedną suczkę, o nią się nie boję ale o potyczki męski najbardziej. Narazie chłopak - jeszcze bez imienia śpi spokojnie na swoim posłanku otulony kołderką. Sierść ma brudną, ciut przerośnięte pazurki i prawdopodobnie odmrożenia na poopie.

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Wczoraj byliśmy z nim u weta, nie jest dobrze :shake:
Biedak ma taką biegunką, ża aż strach, dostał antybiotyk i nitrofurazyd czy jak to tam się pisze. Stan ogólny - straszny !!!
Jak uspokoimy biegunkę będą zeskrobiny do badania, będzie łapany kał. Wet określiła go na 3 latka. Widoczne z zdjęciach czarne plamy to jest kolor skóry :-o który taki nie powinien być :shake: Mam cichą nadzieję, że nie jest to jakaś groźna choroba przy której trzeba go kąpać codziennie bo u Ani nie ma na to warunków :shake: oby to były tylko odmrożenia....

Psiak jest przekochany, grzeczny i miziasty, ciągle macha ogonkiem. Na smyczy ciągnie jak czołg :angryy: wszystkie psy napotkane sa wrogami, musi powarczeć, dopiero jak powącha, że to suczka to jest OK

Posted

Jak po wczorajszej wizycie? Monika napisz co to jest na tym brzusiu i co wetka mówiła.
Trzeba będzie sklecić jakiś tekst do ogłoszeń.
Na zdjęciach pituś wygląda okropnie - widać , że nie dojadał i żył w okropnych warunkach. Szkoda , że wczoraj nie udało mi się go zobaczyć.

Guest monia3a
Posted

Iwonka dr.Agnieszka nie wiedziała od czego zacząć :shake:
Stwierdziła tylko, że naprawdę musimy jej bardzo nie lubić skoro przyprowadzamy do niej najcięższe przypadki ;)
Uszy ma nadgryzione, mordkę też, na poopie dwa placuszki - tego narazie nie ruszamy bo na rankach robi się ziarninka, waży tylko 16 kg :-(
Jeśli dziś dalej będzie wodnista biegunka to idę na zastrzyk a jeśli nie to dopiero we środę i prawdopodobnie wtedy weźmiemy zeskrobiny do badania. PIT ( nie podoba mi się to imię, trzeba wymyśleć coś innego ) w lecznicy był bardzo grzeczny, nie zjadł nas przy robieniu zastrzyków ;) ale strasznie śmierdzi :shake: jeśli się nie rozpada podjadę do niego i wezmę go na spacerek, niestety bez smaczków bo ma 12 godzinną głodówkę.

Guest monia3a
Posted

Podaj linka chętnie poczytam ;)

Dałam ogłoszenie na bialystokonline z prośbą o DT marnie widzę powodzenie ale może, może znajdzie się jakaś dobra dusza ??

Guest monia3a
Posted

pędzelopka napisał(a):
Wszystko przerzucam na bullowate forum , ale tam jak i tu cienko z tymczasami.
Może ktoś go wrzucić z jakimś apelem na naszą klasę? Może się zdarzy powtórka jak z Ogryzkiem.

Wszystkie chwyty dozwolone oby tylko znalazł się ktoś kto zaopiekuje się PITem
Jak się wrzuca na naszą klasę?? Robi się profil??

Guest monia3a
Posted

Super :multi: dzięki za banerek, już wklejam :)
Banerek jest podlinkowany :)

Guest monia3a
Posted

grallinka napisał(a):
Jakiej on jest wysokości? Bo ja chyba kojarze tego psa jeżeli ma około 60 cm.. Wygląda identycznie.

Zmierzę go przy następnej wizycie albo zaraz napiszę sms-ka do Ani

Posted

Masakra... kolejna :shake:
Moi rodzice na bullowatego nigdy się nie zgodzą, nawet zdjęcia ich nie ruszają "ty chyba sobie żartujesz, TAKIEGO psa" ech... Trzymam kciuki żeby jakieś cholerstwo tam u niego nie wyszło :-(

Guest monia3a
Posted

A on jest taki kochany :loveu: sama się zdziwiłam jego łagodnością do ludzi :roll:

Zawiozłam wiaderko jedzonka ( ryż z marchewką i kurczakiem ) cieszył się jak głupi na mój widok, kochany psiaczek :) Niestety nie była z nim na spacerku Ania wybierała się z córką do lekarza i nie było wiadomo kiedy wróci. Jutro po wizycie u weta Bożenka powiezie kał i zeskrobiny a ja wrócę z nim spacerkiem więc będzie miał okazję się przejść a ja wyrobię sobie mięśnie a raczej zamienię tłuszczyk w rękach na mięśnie :evil_lol:

Guest monia3a
Posted

Znacie kogoś z Częstochowy do sprawdzenia domku dla Pitka lub jakiejś innej biedy ??

Guest monia3a
Posted

Cisza tu straszna :p

Pit już w domku a mnie ręka boli :evil_lol: ciągnie na smyczy strasznie, jak idzie to prze naprzód i nic i nikt go nie interesuje. Do mijanych na ulicy mężczyzn macha ogonkeim jakby wszyscy byli jego dobrymi kumplami ;)
W uszach ma bagno, dostał maść do smarowania 2 x dziennie, zastrzyki przyjmuje bardzo grzecznie był tak wpatrzony w sukę Pani doktor że można było zrobić z nim wszystko co chciałyśmy :lol: zeskrobiny pobrane, wymaz z uszu też i pojechały do badania razem z koopą.
Wyniki kału już są: brak amylazy a poza tym wszystko dobrze nie było pasożytów, trzeba go odrobaczyć i na jakiś czas wprowadzić neopankratynę.
Czekamy aż coś urośnie z wymazu.

Jutro Pit jedzie na kąpiel do Bożeny więc będzie pachnący ;)

Posted

W domku , ale nie swoim własnym tylko tymczasowym po morderczym spacerze przez miasto :eviltong:
Na swój własny chyba chłopak będzie musiał trochę poczekać. Tu się nie lubi bullowatych.:mad:

Guest monia3a
Posted

Iwona a pisałaś może do kogoś z Częstochowy ??

W piątek kolejny spacer do weta na zastrzyk ma może ktoś ochotę poćwiczyć mięśnie?? Ciekawe czy jutro ruszę ręką bo dziś czuję, że ją mam :evil_lol:

Posted

Łeeeee słabizna :evil_lol:

Nie nie pisałam bo w tym przypadku potrzebujemy kogoś doświadczonego w prześwietlaniu domów i w temacie bullowatych i jeszcze takiego kogoś nie wygrzebałam.

Ja bym Ci pokazała jak się z pitem lansuje , ale mam w piątek dwóch weterynarzy do obskoczenia.