Independent.93 Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 Dokladnie w niedziele zauwazylam uczulenie u mojego Haza. Jest on 5-miesiecznym szczeniakiem(francuski mops). W nocy pojawily sie wymioty,nastepnego dnia popedzilam do weterynarza. Wet powiedzial ze wyglada to jak reakcja alergiczna, ale ja nie mam pojecha co moze go uczulac :( Spedzil noc w lecznicy- zastrzyki, 3 rodzaje tabletek, syrop. Wypuscilu go nastepnego dnia go jego zachowanie wskazywalo na to ze jest zdrowy i tak tez sie zachowuje. Jest energiczny, bawi sie ale to paskudne uczulenie nie znika co bardzo mnie martwi :( czy ktos widzial cos takiego? Prosze o pomoc! Quote
bou Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 Skonsultuj się z drugim wetem,moim zdaniem - dopóki jest ta wysypka - powinien dostawać leki antyhistaminowe.Uczulać może wszystko - przede wszystkim zmieniłabym karmę I posłanie - tak na początek.A z drugiej strony - jeśli dobrze się czuje - może poczekać kilka dni?Zapytaj drugiego weta,psy uwielbiają robić "niespodzianki" w weekendy I święta. Quote
lili1234 Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Tak, zgadzam się z poprzednikiem. Piesek powinien trafić do drugiego weterynarzsa. Z chorobami trzeba ostrożnie. Mój miał bardzo podobne objawy, w tamtym roku, w pierwszym kontakcie dostałam się do dr Marcina Czerwińskiego. Mój pupil szybko wrócił do zdrowia. Polecam. Tutaj proszę kontakt http://www.lecznica-homeopatia.pl/kontakt.html Quote
Nienor Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Wasza rada zawsze i na wszystko jest "idź do drugiego weta"! A może niech idzie jeszcze raz do tego samego i skonsultuje z nim jeszcze raz swoje zmartwienia odnośnie stanu zdrowia pupila? Wysypka na brzuchu, na tej bezfutrzastej części, zazwyczaj jest związana z alergią kontaktową, np na środek do mycia podług, koc, trawy. Quote
bou Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 2 godziny temu, Nienor napisał: Wasza rada zawsze i na wszystko jest "idź do drugiego weta"! A może niech idzie jeszcze raz do tego samego i skonsultuje z nim jeszcze raz swoje zmartwienia... Wow...skąd tyle złości? Po pierwsze,odpowiadasz po 3 miesiącach,po drugie - co złego jest w zasięgnięciu opinii u drugiego lekarza,Twoim zdaniem? Quote
Recommended Posts