mari23 Posted January 18, 2017 Posted January 18, 2017 1 godzinę temu, anica napisał: ... noooo ... to tym bardziej ,trzeba faceta...ukarać! ja już się naraziłam ,tylu osobom/ raczej trudno nazwać ich ludźmi/ ale nadal uważam ,że trzeba reagować... w różny możliwy/ przemyślany/ sposób!.. ale reagować Trzeba! Ja też to wiem!!! Zabieramy psy, a oni biorą kolejne i znów to samo.... bezkarność rozzuchwala! Mam tu wokół kilka przykładów... :( 2 Quote
anica Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 12 godzin temu, mari23 napisał: Trzeba! Ja też to wiem!!! Zabieramy psy, a oni biorą kolejne i znów to samo.... bezkarność rozzuchwala! Mam tu wokół kilka przykładów... :( ... im więcej nas tym lepiej! 1 Quote
malagos Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 He, he, tak czasem bywa :) Figulec jak nigdy dotąd wczoraj się tulił i tulił. Wlazła mi wczoraj wieczorem na kolana, mimo lezącego już tu kota, jak oglądałam TV na fotelu. Lizała po twarzy, podgryzała ucho i zasypiała. Kątem oka jednak patrzyłam, jak podnosi łepek i we mnie się wpatruje. Oczyska ogromne, uszyska ogromne, trochę wysunięta dolna szczęka - cudak niebywały! Ale z Fafikiem tworzą szalony duet, nawet kot się nie czuje bezpieczny. Jak się psy rozbawia, to kot prycha, warczy, syczy, ale nie boi się, nie ucieka - a pewnie na to liczą te dwa wariaty. 2 Quote
irenas Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Kochana, a wyobraź sobie dwa duże i jednego średniego rozbrykane do granic przyzwoitości! Dziunia i ja chodzimy pod płotem, żeby nas nie ścięły z nóg. Najlepsza zabawa polega na urywaniu Juce ogona lub tylnej nogi. Co zdumiewające obiekt tych zabiegów jest zachwycony i sam prowokuje te brewerie! 1 Quote
malagos Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 Młodość, Irenasie, młodość!... Jakby mogła poprosić Los, jeśli ma mi coś zesłać i postawić na drodze, to nich to będzie starsza śliczna mała sunieczka, nieszczekliwa, nie gryząca, posłuszna, czyściutka, mądra. Niech to nie będzie: szczeniak ani pies samiec (dziś jeszcze zapierałam rogi wersalki po znaczeniu przez Fafika...) 1 Quote
mari23 Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 1 godzinę temu, malagos napisał: Młodość, Irenasie, młodość!... Jakby mogła poprosić Los, jeśli ma mi coś zesłać i postawić na drodze, to nich to będzie starsza śliczna mała sunieczka, nieszczekliwa, nie gryząca, posłuszna, czyściutka, mądra. Niech to nie będzie: szczeniak ani pies samiec (dziś jeszcze zapierałam rogi wersalki po znaczeniu przez Fafika...) u mnie starocie w większości, a też czasem szaleją :) co do życzeń wobec Losu - tez mam takie..... a trafił mi się np. jamnior prawie już 17-letni lejący ogromne kałuże i cuchnące koo w całej kuchni, którą sobie upodobał ( bo zimno i schody to coś, czego Odi nie lubi) ;) ale jego ślepawe spojrzenie kruszy każde serce :) Quote
anica Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 17 godzin temu, mari23 napisał: u mnie starocie w większości, a też czasem szaleją :) co do życzeń wobec Losu - tez mam takie..... a trafił mi się np. jamnior prawie już 17-letni lejący ogromne kałuże i cuchnące koo w całej kuchni, którą sobie upodobał ( bo zimno i schody to coś, czego Odi nie lubi) ;) ale jego ślepawe spojrzenie kruszy każde serce :) ... i ja też miałabym .. życzenia co do losu!... na pewno jednym z nich byłoby ,żeby trochę dogomaniackich cioteczek uszczęśliwić( bo jak? to oczywizda!) ... i zaciskamy za Figunię (coś lubię to imię) 1 Quote
malagos Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Szarlotka upieczona, studzi się, mieszkanko sprzątnięte, czekamy na Kejciu i panią Asię z dokumentami adopcyjnymi. Czekamy spokojnie, bo będą pewnie około 18.00 Quote
konfirm31 Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Czekamy, zaciskamy kciuki i .....czekamy na wieści - wyłącznie dobre :) Quote
malagos Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Tak, ale jeszcze czekamy na Kasię. Miała dziś zajęcia w szkole i dopiero do nas jedzie. Quote
malagos Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Kasia przyjechała z Tatą dla towarzystwa, pani Asia z TŻ - w tym samym momencie. Zostały podpisane dokumenty, wypita herbata, spakowane zabawki i pożegnanie... I mam już zdjęcia z nowego domku, po minie Figi wcale nie widać zmartwienia?... Quote
UlaFeta Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 A wizyta PA się odbyla?Czy tak w ciemno oddalas:))))))))) Ciekawe czy jest wieksza od Stefana:) Quote
konfirm31 Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Nie chcę Cię martwić, Malagosku, ale Figa nie wygląda na zrozpaczoną ;P. Quote
malagos Posted January 23, 2017 Author Posted January 23, 2017 10 godzin temu, UlaFeta napisał: A wizyta PA się odbyla?Czy tak w ciemno oddalas:))))))))) Ciekawe czy jest wieksza od Stefana:) Oddałam w ciemno, przyjechała jakaś baba, to jej psa dałam... ale za to pani Asia przeprowadziła konkretny wywiad z Kasią, podpisały umowę, wymieniły się telefonami, mejlami i co tam tylko, ze będą w kontakcie. 10 godzin temu, konfirm31 napisał: Nie chcę Cię martwić, Malagosku, ale Figa nie wygląda na zrozpaczoną ;P. No właśnie.... Człowiek żyły sobie wypruwa, daje z siebie wszystko, kocha, opiekuje się, karmi, uczy, a tu taka wdzięczność?? Rano był już smsik od Kejciu, że noc przespana ślicznie, ze małpeczka się tulila, ze na porannym spacerku było zostawione wszystko, co grzeczne pieski zostawiają. 2 Quote
Jo37 Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 Gratulacje dla DT i DS. Ale się psince trafiło. 1 Quote
Marysia R. Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 No to Figunia została "w rodzinie" :)) Pozostaje życzyć samych szczęśliwych chwil dla Kasi i jej małej czekoladki :) 1 Quote
Poker Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 48 minut temu, Marysia O. napisał: No to Figunia została "w rodzinie" :)) Pozostaje życzyć samych szczęśliwych chwil dla Kasi i jej małej czekoladki :) Kto w końcu adoptował sunię ? Kejciu czy co ? 1 Quote
Marysia R. Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 8 minut temu, Poker napisał: Kto w końcu adoptował sunię ? Kejciu czy co ? Tak, Figę adoptowała Kejciu ;) 1 Quote
Poker Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 co?? to super, myślałam ,że Kejciu ma już odpowiednią ilość futrzaków. 1 Quote
Recommended Posts