Jump to content
Dogomania

~ Figunia, maleńka sunieczka w typie pinczerka ma FORUMOWY DOMEK!! :)

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, anica napisał:

... noooo prosi.gif

... to tym bardziej ,trzeba faceta...ukarać! ja już się naraziłam ,tylu osobom/ raczej trudno nazwać ich ludźmi/ uoeee.gif ale nadal uważam ,że trzeba reagować... w różny możliwy/ przemyślany/ sposób!.. ale reagować

Trzeba! Ja też to wiem!!!

Zabieramy psy, a oni biorą kolejne i znów to samo.... bezkarność rozzuchwala! Mam tu wokół kilka przykładów... :(

• Upvote 2
Posted
12 godzin temu, mari23 napisał:

Trzeba! Ja też to wiem!!!

Zabieramy psy, a oni biorą kolejne i znów to samo.... bezkarność rozzuchwala! Mam tu wokół kilka przykładów... :(

... im więcej nas tym lepiej! :jestok:

• Upvote 1
Posted

He, he, tak czasem bywa :)

Figulec jak nigdy dotąd wczoraj się tulił i tulił. Wlazła mi wczoraj wieczorem na kolana, mimo lezącego już tu kota, jak oglądałam TV na fotelu. Lizała po twarzy, podgryzała ucho i zasypiała. Kątem oka jednak patrzyłam, jak podnosi łepek i we mnie się wpatruje. Oczyska ogromne, uszyska ogromne, trochę wysunięta dolna szczęka - cudak niebywały! Ale z Fafikiem tworzą szalony duet, nawet kot się nie czuje bezpieczny. Jak się psy rozbawia, to kot prycha, warczy, syczy, ale nie boi się, nie ucieka - a pewnie na to liczą te dwa wariaty.

• Upvote 2
Posted

Kochana, a wyobraź sobie dwa duże i jednego średniego rozbrykane do granic przyzwoitości! Dziunia i ja chodzimy pod płotem, żeby nas nie ścięły z nóg. Najlepsza zabawa polega na urywaniu Juce ogona lub tylnej nogi. Co zdumiewające obiekt tych zabiegów jest zachwycony i sam prowokuje te brewerie!

• Upvote 1
Posted

Młodość, Irenasie, młodość!...

Jakby mogła poprosić Los, jeśli ma mi coś zesłać i postawić na drodze, to nich to będzie starsza śliczna mała sunieczka, nieszczekliwa, nie gryząca, posłuszna, czyściutka, mądra. Niech to nie będzie: szczeniak ani pies samiec (dziś jeszcze zapierałam rogi wersalki po znaczeniu przez Fafika...)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

Młodość, Irenasie, młodość!...

Jakby mogła poprosić Los, jeśli ma mi coś zesłać i postawić na drodze, to nich to będzie starsza śliczna mała sunieczka, nieszczekliwa, nie gryząca, posłuszna, czyściutka, mądra. Niech to nie będzie: szczeniak ani pies samiec (dziś jeszcze zapierałam rogi wersalki po znaczeniu przez Fafika...)

u mnie starocie w większości, a też czasem szaleją :)

co do życzeń wobec Losu - tez mam takie..... a trafił mi się np. jamnior prawie już 17-letni lejący ogromne kałuże i cuchnące koo w całej kuchni, którą sobie upodobał ( bo  zimno i schody to coś, czego Odi nie lubi) ;) ale jego ślepawe spojrzenie kruszy każde serce :)

Posted
17 godzin temu, mari23 napisał:

u mnie starocie w większości, a też czasem szaleją :)

co do życzeń wobec Losu - tez mam takie..... a trafił mi się np. jamnior prawie już 17-letni lejący ogromne kałuże i cuchnące koo w całej kuchni, którą sobie upodobał ( bo  zimno i schody to coś, czego Odi nie lubi) ;) ale jego ślepawe spojrzenie kruszy każde serce :)

... i ja też miałabym .. życzenia co do losu!... na pewno jednym z nich byłoby ,żeby trochę dogomaniackich cioteczek uszczęśliwić( bo jak? to oczywizda!) prosi.gif

... i zaciskamy za Figunię (coś lubię to imię) spoko.gif

• Upvote 1
Posted

Szarlotka upieczona, studzi się, mieszkanko sprzątnięte, czekamy na Kejciu i panią Asię z dokumentami adopcyjnymi. Czekamy spokojnie, bo będą pewnie około 18.00

Posted

Kasia przyjechała z Tatą dla towarzystwa, pani Asia z TŻ - w tym samym momencie. Zostały podpisane dokumenty, wypita herbata, spakowane zabawki i pożegnanie...

I mam już zdjęcia z nowego domku, po minie Figi wcale nie widać zmartwienia?...

domek 22.01.2017.jpg

Posted
10 godzin temu, UlaFeta napisał:

A wizyta PA się odbyla?Czy tak w ciemno oddalas:)))))))))

Ciekawe czy jest wieksza od Stefana:)

Oddałam w ciemno, przyjechała jakaś baba, to jej psa dałam...

ale za to pani Asia przeprowadziła konkretny wywiad z Kasią, podpisały umowę, wymieniły się telefonami, mejlami i co tam tylko, ze będą w kontakcie.

10 godzin temu, konfirm31 napisał:

Nie chcę Cię martwić,  Malagosku,  ale Figa nie wygląda na zrozpaczoną ;P.  

No właśnie.... Człowiek żyły sobie wypruwa, daje z siebie wszystko, kocha, opiekuje się, karmi, uczy, a tu taka wdzięczność??

Rano był już smsik od Kejciu, że noc przespana ślicznie, ze małpeczka się tulila, ze na porannym spacerku było zostawione wszystko, co grzeczne pieski zostawiają.

• Upvote 2
Posted
48 minut temu, Marysia O. napisał:

No to Figunia została "w rodzinie" :)) Pozostaje życzyć samych szczęśliwych chwil dla Kasi i jej małej czekoladki :)

Kto w końcu adoptował sunię ? Kejciu czy co ?

• Upvote 1