Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukamy rodzeństwa i rodziców Cliforda. A na psiaka zgłosił się np. jeden Pan z Leszna. Wyslę Wam na PM jego meila. Ankieta była sesnowna. Facet też. Może jakiś Wasz labek się spodoba.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odpisał pan z Leszna, niestety nici z adopcji labków, gdyż Cola i Fanta to sunie, a pan poszukuje pieska :(

Pan napisał również:

Jeśli miałaby Pani jakiś kontakt na psiaka (młodego,potencjalnie dużego
pieska),to bardzo proszę o kontakt.

Może przychodzi Wam jakiś konkretny psiak na myśl ? :roll:

Posted

Ratujcie, pomóżcie.
Mamy 2 rodzeństwa Cliforda, 2 czarne psiaki. I mamę i tatę. Dorosłych na bank nie weźmiemy bo gdzuie. Nawet suki nie damy rady, żeby ciachnąć, bo nie ma gdzie przetrzymac, ale choć tymczas na 2 2 m-czne szczeniaki.

Są na ogrodzie. jak dzisiaj nic nie znajdę będzie trzeba je wypuścić.

Posted

Nic nie znalazłam. Żadnego wyjścia. Jadę po rodzinkę - zabiorę choc maluchy i może mame jak się da. Zawożę je do hotelu.
Nie mamy kasy - błagam - pomocy w opłaceniu hotelu dla psiaków. Nie moge ich tak zostawić.

Posted

[quote name='Lilmo']Odpisał pan z Leszna, niestety nici z adopcji labków, gdyż Cola i Fanta to sunie, a pan poszukuje pieska :(

Pan napisał również:

Może przychodzi Wam jakiś konkretny psiak na myśl ? :roll:

tak mnie przychodzi z naszego forum molosów :http://forum.**********/showthread.php?p=702129#post702129

Napisane przez Justyna Sujka-Wega
Piesek został znaleziony w rowie...
W tej chwili przebywa w kojcu u Pana, ktory zajmuje się wyłapywaniem bezdomnych psów.
Biszkopcik ma ok. 5 miesięcy
kontakt w sprawie adopcji: 604 772 303

może to szczenię ?????????????????/
to chłopczyk

Posted

O Boże :shake::shake::shake: Tragedia, jeżeli to możliwe to proszę jak najszybciej o zdjęcia psiaków szybko porobimy ogłoszenia, bo z DT nie mogę w żaden sposób pomóc :placz: Goga a te maluchy to sunie czy psy ? Może jednak spróbowałabyś z tym panem z Leszna ?

Dziewczyny dziękuję za propozycje, ale póki co pierwszeństwo ma rodzeństwo Clifforda, bo sytuacja jest tragiczna i niezwykle pilna. Jeżeli psiaki okazałyby się suniami to mogę podesłać Panu zdjęcia Waszych psiaków.

Posted

Lilmo podeślij tego szczeniaka ze zdjęcia wyżej.
Rodzeństwo Clifcia to chłopiec keks i sunia Beza, ale to już nie goldeny ani labki. To spore podpalane szorściaki.
Obok mieszka wielkie golden, przypuszczamy że on był tata Cliforda. A te 2 może od tego chłopaka, który z rozpaczą w oczach stał na środku drogi, gdy Tina i jej 2 dzieci w nasyzm aucie odjeżdżała w dal.
Ja widoku jego oczu nie zapomnę długo. Był w nich taki strach, żal, ból - nie wiem sama.
Został tam zupełnie sam.
Bez poczucia przynależności do stada.
Nie zabraliśmy go, bo nie dał się wziąć. jest nieufny odbiega od człowieka, nie da się dotknąć. Natomiast sunia, podobna do wilczka (taka rasa) łagodna i delikatna.
Pojechaliśmy do weta. Pieknie weszła z moją córką na smyczy do gabinetu, pozwoliła się zbadać, zajrzeć do gardła, podać tabletki. Ma około 2 lat, może 2,5.
Młoda, średniej wielkości, kochana Tina.
A synek będzie ogromny.
Beza waży około 8 kg, a on jest sporo większy.

Zdjęcia za chwilę. Musze przygotować.

Błagamy o pomoc finansową dla psiaków - na hotelik.
Konto Fundacji z dopiskiem - psia rodzinka.
Mamy tym sposobem już 3 psy w hotelu, bo Karina policzyła nam rodzinkę jako 1 pies. Bo jest 1 kojec.
Ale to i tak wydatek dla nas.

Posted

No i rozpłakałam się jak przedszkolak. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co musiał czuć ten pozostawiony na samotność tatuś :-(

Niestety finansowo też nie mogę za bradzo wspomóc, bo od marca jestem bezrobotna i nie mam na aktualn chwilę żadnych dochodów :placz: A ile kosztuje jedna doba za hotelik ? Może udało by mi się chociaż przesłać kwotę za jeden dzień. Mogę spróbować też zrobić bazarek, ale nie obiecuję na 100%, bo muszę sprawdzić co ewentualnie mogłabym wystawić. No i pomogę także z ogłoszeniami jak będą fotki.

A czy są jakieś nadzieje na to,że gdyby znalazł się domek dla któregoś z maluchów, to możnaby było w jego miejsce zabrać tatuśka ? :oops:

Posted

kurcze ale sie porobiło, tak mi strasznie zal tego tatuśka, nie wiadomo co z nim zrobic skoro jest nieufny, nie mam pomysłu nawet.... no i zdjecia i ogloszenia sa pilnie potrzebne

Posted

To ja tylko na sam koniec napiszę, że Pan z Leszna odpisał mi na maila odnośnie psiaka, który pojawił się wyżej :

"Witam.
Piesior jest świetny i dokładnie taki ,jakiego chciałem.
Będę dzwonić na podany nr ,ale chyba dopiero w poniedziałek ( już dość
późno,a w niedzielę też niezbyt wypada).
W każdym razie, jeśli psiak będzie jeszcze szukał domu,to już ma :-)
Proszę tylko o informacją ; gdzie on jest?
Znając moje szczęście ,to pewnie na drugim końcu Polski ;-)
Pozdrawiam(...)"
Wygląda na to,że jeżeli dobrze pójdzie to dzięki Cliffordowi ten psiak trafi do nwego domku! :multi: Clifford, Goga dziękujemy! :Rose:

Posted

to ja dziękuję Wam!!!!!!!!! wybaczcie ,że tak sie wcisnełam mimo ,że Gosia prosiła mnie o pomoc dla rodzinki .........przepraszam ja nie mam takiej mozliwości moje stado ma 14 psów - i jest to hodowlane stado - :diabloti: nie mogę wprowadzić psów całkiem obcych i to z ulicy - :shake: mam już 2 adoptowane(były 3) a teraz moge wspierac inaczej - przepraszam ale nie ukrywam ,ze ciesze się ze Mały tosiak może znajdzie dom:lol: DZIĘKUJĘ :lol:

Posted

Potwierdzam, że Biszkopcik z postu wyżej już dziś pojechał do domu pana Mirosława z Leszna, więc jeszcze raz dziękuję Ci Goga za namiar :Rose: No i psiak został także nazwany Cliford na cześć "naszego" Cliforda ,dzięki któremu trafił do tego właśnie domu :)

Posted

To super wieści. Cieszę się, że namiar sie przydał i psiak ma domek. A że jest Cliford, to cieszę się jeszcze bardziej.

Nasz Cliford Clifordem nie jest. nazywa się Buba.

A to Buba

I jeszcze kilka

• 2 months later...