sortis Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 Poród za tydzień do dziesięciu dni. Temperatura od kilku dni mierzona o ósmej rano 37.47 (co dzień dokładnie taki sam odczyt), wieczorem około 37.6. Wielkość suki średnia. Przed ciąża waga zwykle około 18 kg. Kondycja dobra, wszystko poza temperaturą wydaje się jak najbardziej o.k. Tylko ta niska temperatura... Quote
KORONA Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 Wedłóg mnie wcale nie jest za niska... Na kilka/kilkanaście godzin przed porodem spadnie jej do 37 lub poniżej. I wtedy będziemy mocno tzrymać kciuki :) Quote
Flaire Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 No mnie rzeczywiście wydaje się trochę niska. A jaką ma normalnie? Z temperaturą jest tak, że przez całą ciążę ona generalnie powolutku spada. Na maximum 24 godziny przed porodem spada bardziej drastycznie. Ale np. przy porodzie Misi, nigdy nie spadła poniżej tego, co Ty teraz masz... Quote
sortis Posted December 11, 2004 Author Posted December 11, 2004 Normalnie to ma powiedziałabym wzorcową. Tylko teraz... Nikt więcej nie mierzył swoim sukom temperatury w wysokiej ciąży? Nikt się nie spotkał z taką anomalią? Podzielcie się doświadczeniami. Quote
Asiu_lek Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Jeżeli codziennie temperatura jest taka sama to może taką po prostu ma, przed porodem drastycznie spada. Pamiętam że mojej suce zaczęła temperatura spadać ok 10 dni przed porodem tak z 38,5 stopniowo na 37,3 ja już w gotowości wet również a tu przez tydzień nic. Na dzień przed porodem w nocy zaczęła ziać a kilka godz. przed porodem temperatura spadła na 36,5. Quote
Flaire Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Nikt więcej nie mierzył swoim sukom temperatury w wysokiej ciąży? Ja mierzyłam. Mam gdzieś całe tabele. Ale Misi, tak jak już pisałam, spadała powolutku całą ciążę, potem drastycznie na dokładnie 24 godziny przed początkiem porodu. A najniższa była, o ile dobrze pamiętam, 99,5. (Farenheita :wink: . 37,5 C). Quote
orsini Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 ja mierzylam i tez mi wychodzily takie niskie temperatury i co sie okazalo?ze mialam zepsuty termometr!!!i moje pomiary byly o kant d***:)))))a mierzylam ponad tydzien czasu:)))masz moze tez elektroniczny termometr?jak tak to go wyrzuc od razu do kosza:)) Quote
sortis Posted December 19, 2004 Author Posted December 19, 2004 Korona,Flaire,Asiu_lek,orsini - dziękuję za pomoc. W końcu u nas było podobnie jak u Asiu-lek, temperatura w tygodniu poprzedzającym poród stopniowo spadła jeszcze dalej aż do 36,67 wieczorem w dniu poprzedzajacym poród. Wczoraj suka bez żadnych problemów urodziła nam sześć zdrowych, tfu,tfu, szczeniąt. Ale... Pojawiły się na świecie w takiej kolejności: (podaję wagi) 292g 280g 216g a potem znowu 314g 260g 224g. Czyli znowu nie bardzo typowo, bo zdaje się "wzorcowo" powinny rodzić się właśnie na przemian. Ale są :D !!! Quote
Karka Posted December 19, 2004 Posted December 19, 2004 No to gratulacje sortisprzerabialiśmy to samo dokładnie tydzień temu :wink: Quote
Recommended Posts