Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam ponad 3- letniego Jacka Russela. Chciałabym go nauczyć socjalizacji z innymi psami ponieważ zawsze mamy problem z kim psiaka zostawić na czas urlopu wystawiłam ogłoszenie na pewnym forum, że zajmę się innymi psiakami w czasie urlopu. Sporo osób było zainteresowanych taką wymianą jednak po pierwszym spotkaniu zwykle ludzie się zrażali bo mój pies próbował ugryźć/warczał na ich psa. Jedna para się tylko nie zraziła i próbujemy nauczyć psiaki życia ze sobą:) Psy totalne przeciwieństwa bo koleżanki suczka Golden Retriever to oaza spokoju wszystkiego się boi a mój ma mnóstwo energii. Z każdym spacerem jest coraz lepiej, na początku mój chciał ją ugryźć teraz generalnie spacerują biegają obok siebię, co prawda nie bawią się, ale Jack coraz bardziej ją toleruje. Już była u nas w domu, piła z miski mojego, bawiła się jego zabawkami i spokojnie leżały w bezpiecznej odległości od siebie:) Problem przychodzi kiedy próbujemy je zachęcić je do zabawy Jack tak jakby zaczepia ją do zabawy, ale zdarza się od czasu do czasu, że wyrywa się z zębami na nią. Czy są jakieś sposoby, żeby psy się polubiły? Nie chce ich zmuszać, ale boję się że może ją ugryźć jak zostaną same w domu? Jakieś wskazówki?

• 2 weeks later...
Posted

Witam polecam genialnego tresera --- uczy szkoleniowców filmiki to pokaz kunsztu rodzaj reklamy  :) wiele można się nauczyć 

ma wiele filmów zamieszczonych na swoim profilu polecam !

Posted

jak będą zostawały same to po prostu je izoluj. masz psa jakiego masz, za jakiś czas może się do suni przyzwyczai na tyle, że będą mogły zostać razem. a może nie. nie każdy pies musi lubić inne psy, więc musisz dostosować swoje plany z zabieraniem innych psów "na wakacje" do psa, a nie psa do planów;)

a co do filmików: masakra. tylko psów szkoda. i nie wiem jak ktokolwiek może się tym zachwycać i co gorsza nazywać tego kolesia geniuszem...

Posted
On 10/12/2016 at 1:50 PM, Beatrx said:

jak będą zostawały same to po prostu je izoluj. masz psa jakiego masz, za jakiś czas może się do suni przyzwyczai na tyle, że będą mogły zostać razem. a może nie. nie każdy pies musi lubić inne psy, więc musisz dostosować swoje plany z zabieraniem innych psów "na wakacje" do psa, a nie psa do planów;)

a co do filmików: masakra. tylko psów szkoda. i nie wiem jak ktokolwiek może się tym zachwycać i co gorsza nazywać tego kolesia geniuszem...

Miałam sunie właśnie w zeszły weekend. Zostawiłam już je same na godzinę, nic sobie nie zrobiły;) Każdy zajmował się sobą. Myślę, że będzie dobrze. Od czasu do czasu podchodziły do siebie i tak jakby chcieli się ze sobą bawić, bo już zaczynają merdać ogonem jak obok siebie przechodzą tylko mój jest mega głośny przy tym bo szczeka i chyba chce podgryzać w zabawie. Ona się jeszcze boi, ale jestem pozytywnej myśli. Nie będe ich zmuszać na siłe. Na święta będziemy je mieć ponad tydzień;)