Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PIES MA JUŻ NOWY DOM !!!

imię:
brak
rasa: bernardyn

miasto: Oświęcim

sterylizacja: nie
szczepienia: nie
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
Młody, cudowny psiak, ma wspaniały charakter, jest przyjazny i tolerancyjny, został złapany po 4 dniach wędrówek, pracownicy schroniska podejrzewają pewną rodzinę z okolicy że to oni byli właścicielami psa, jeżeli jednak to jest prawdą to wielkim szczęściem jest że psiak trafił do schroniska :mad: . Piska to typowy bernardyn, pełen miłości, jest cierpliwy, czujny, jest śliczny, taki wielki pluszowy misiek :loveu: Potrzebuje odpowiedzialnego właściciela żeby obecna sytuacja się znów nie powtórzyła. To naprawdę bardzo wyjątkowy pies, potrzebuje stałego kontaktu ludźmi.
Bardzo boimy się że zostanie wydany w nie odpowiednie ręce, już kilka osób dzwoniło w jego sprawie, kilku nawet odwiedziło schronisko, ale po krótkiej rozmowie szybko wywnioskowaliśmy że jedna grupa ludzi potrzebuje go tylko do produkcji szczeniąt, jako reproduktora :angryy: a druga grupa jako psa na łańcuch gdzie całymi dniami siedział by przy budzie :shake: póki są w schronisku wolontariusze psa nie wydadzą byle komu, ale schronisko ma obecnie problemy, sprawy papierkowe i sądowe, wolontariat stoi na kruchym gruncie, możliwe że zlikwidują go całkowicie, a wtedy nie będziemy mieć wstępu na teren schroniska a co z tym idzie, nie będziemy mieć wpływu na to komu psy będą wydawane :roll: a wtedy wiadomo że bernardyn trafi najprawdopodobniej w niepowołane ręce, a szkoda żeby się "zmarnował". Rozważamy kastrację psa, ale warunki schroniskowe nie są zbyt dobre i obawiamy się że osłabiony psiak nie przetrwa nocy, bo zdarzały się takie przypadki niestety...
Prosimy o pomoc w znalezieniu domu temu wspaniałemu psu :loveu::loveu:

OGŁOSZENIA

www.pineska.pl

www.pajeczyna.pl

www.ojej.pl

www.petworld.pl/ogloszenie/psy/bernardynszukamy-odpowiedzialnych-
wlascicieli/2093

petsy.pl/ogloszenia/1/1/9/2542.html

www.rozglos.net/ogloszenie-64421.html

www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=63222

www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,3686,Lw==.html

www.wegetarianie.pl/classifieds-detail-cat-6-de-1620.html

Animalia.pl :: Ogłoszenia :: bernardyn pies beżowo-rudo-czarny oŚWIĘCIM

www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/bernardyn_szukamy_odpowiedzialnych_wlascicieli_228 72.html

www.e-zwierzak.pl/

www.spacerek.net/

www.przygarnijzwierzaka.pl

ale.gratka.pl/ogloszenie/1860621_bernardyn_szukamy_odpowiedzialnych.html

www.adopcje.org.pl/adopcja1583.html

krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-BERNARDYN-szukamy-odpowiedzialnych-w-a-cicieli-W0QQAdIdZ112768853

www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/bernardynszukamy-odpowiedzialnych-wlascicieli_759.html

kupiepsa.pl/detail.php?siteid=38935

www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=2980909&cid=147

Logowanie do nasza-klasa.pl

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pewnie ze rób ...kochana czym wiecej tym lepiej tylko błagam WAS
namiary na osobe prywatna nie na schronisko ...aby nma go nikt nie porwał ...

na watku bernardyn w potrzebie juz jest
klikam do Marki na strone adopcyjną ...

a Paulinka wrzuci go (ale chyba on juz jest znlazłam o kiedys na allegro) na naszej klasie ..

puście linki a ogłoszeniami aby sie nie dublowac ...plisssssssssss

Posted

Czytałam już wcześniej wąteczek i ...mam pytania-
...jak długo psiak jest w schronie?...jaki jest do innych psiaków?...kotów?
Ew.problemy zdrowotne?...czy schron nie szczepi?...nie odrobaczawia?:shake:
To przyda się do ogłoszeń!
Mam jeszcze pytania zasadnicze-czy udałoby się chłopaka wysterylizować?
Jeśli zebrałoby się pieniądze?

To jeszcze dzieciak absolutny...jeszcze jak glina w ręku mądrego człowieka,ale też...bardzo łakomy kąsek dla wszystkich pseudo.

Posted

Brysio napisał(a):
Melduję się na wątku:loveu::loveu:

Pati robic ogłoszenia?

właśnie miałam ci napisać żebyś robiła ;)

ja za chwilę zrobię banery :p

ANETTTA we wszystkich ogłoszeniach będzie podany mój numer tel i nr. wolontariuszki Kasi, tak jak przy każdym psiaku ze schroniska dla jakiego robi się ogłoszenia :p
Na allegro może już byc, bo ktoś ze schroniska robi tam ogłoszenia, jest jeszcze na adopcje. org

zuzlikowa
pies jest nie długo w schronisku, gdyby nie wolontariusze to pewnie już by go nie było bo trafił by do jakiejś rozmnażalni albo na łańcuch. Dokładnie nie wiem ile jest, myślę że jakieś 2,3 tyg.,
Do psów trudno powiedziec, mamy w schronisku kilka dorosłych psów z walecznymi charakterami (asta, mixa dobka, boksera, mixa boksera) więc z nimi nie próbujemy, do innych nie zachowuje się agresywnie, jest raczej towarzyski, z kotami nie testowaliśmy. On na razie jest na łańcuchu bo brakuje boksów :roll: dlatego to pilne żeby go wyciągnąc.
Nie jest szczepiony, ani odrobaczony, ale pewnie zrobią to na dniach, dopiero co skończył kwarantanne więc tego wcześniej nie robili. Jest troszkę za chudy, ale jego stan ogólny jest dobry.
Pieniądze na kastrację mamy, tylko boimy się tego że osłabiony po zabiegu nie przeżyje w schronisku, rozważamy tą kastracjię, tylko były przypadki że pies nie przeżył po zabiegu i się obawiamy, wiadomo że schronisko za sterylne nie jest, po za tym nie dawno panował wirus, a temperatura jest strasznie niska, nawet w boksie :shake: A kolejna sprawa to nie ma go gdzie po zabiegu dac, teraz jest w budzi e na łańcuchu, a za raz zabiegu wiadomo że na łańcuchu byc nie może :roll: nei wiem już sama, najlepiej żeby trfił do odpowiedzialnego domu i żeby tam już miał zabieg, ale jak uda się coś wymyślic i znajdziemy mu miejsce to się go wykastruje.

Posted

Może i to byłoby jakieś wyjście, jeśli chodzi o stan po zabiegu, ale co ze stanem psychicznym? boje się że takie zmienianie warunków życia jeszcze bardziej go dobije, to młody pies, może sobie nie poradzić z taką sytuacją :roll:

Posted

ANETTTA napisał(a):
jka bedzie odjajczony ruszymy z ogłoszeniami ...............on musi znajśc szybko dom

ogłoszenia już można zrobić i zrobić notatkę że będzie kastrowany, już tak robiliśmy, ze suka została wysterylizowana i w ten sam dzień jechała do domu, tak tez można by było zrobić z nim, jakby było pewne że ktoś po niego jedzie to można by go było wykastrować i oddać, szkoda czasu ogłoszenia trzeba już robić

Posted

Brysio napisał(a):
postaram się jutro zrobic ogłoszenia;) czyli allegro jest tak?

prawdopodobnie jeszcze jest, ale nie mogę znaleźć linku, jak ktoś znajdzie to niech tu wklei ;)
Jagoda mogłabyś też zrobić ogłoszenia bokserowi z mojego podpisu?

Posted

smallpati napisał(a):
ogłoszenia już można zrobić i zrobić notatkę że będzie kastrowany, już tak robiliśmy, ze suka została wysterylizowana i w ten sam dzień jechała do domu, tak tez można by było zrobić z nim, jakby było pewne że ktoś po niego jedzie to można by go było wykastrować i oddać, szkoda czasu ogłoszenia trzeba już robić

Myślę,że to bardzo logiczne!
Teraz kastrowanie...w tych warunkach...raczej nie bardzo! Przed samym wydaniem do domku -OK!
A w ogłoszeniach informować,że zostanie wysterylizowany...:oops: i po co ja to powtarzam?Przecież już to wiecie!

Brysio- wklej tekścik ogłoszenia:oops:...to i ja coś porobię!