whitetiger Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 Witam, czy ktoś mógłby mi podać terminy szczepień (w sensie na przykład __ tygodni po urodzeniu)? Jestem kompletnie nowa w tym, a chcę, aby shih tzu lub mały kundelek były zdrowe! I jaki czas po danych szczepionkach można psa zabierać na spacerki. Quote
dwbem Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 Ja hodowałam psy kilkadziesiąt lat i stosowałam szczepienia zgodnie z zaleceniami mojego weta a trzymam się go 30 lat. Pierwsze szczepienie w wieku 3 tyg., drugie rozszerzone w wieku 6 tyg., trzecie w wieku 8 tyg. i kwarantanna 2 tygodnie, potem w wieku 12 tyg. już bez kwarantanny i od tego czasu doszczepiam raz w roku. Cały czas szczepionką Nobivac - pierwsza DHPP a następne DHPPiL. Ta szczepionka jest najbezpieczniejsza i najskuteczniejsza dla psów w Europie. Mam psy prawie 50 lat i jak dotąd nigdy mi nie chorowały na żadną chorobę na ktore były szczepione, niestety na raka nie ma szczepionki a większość moich psów umierały na raka. Quote
Nienor Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 Nie szczepi się psów w wieku 3 tygodni - szczepionki najwcześniejsze są zarejestrowane od 5-6 tygodnia życia... Quote
Recommended Posts